OPPO представи премиум смартфоните Reno12 Pro и Reno12

OPPO представи премиум смартфоните Reno12 Pro и Reno12

Новите устройства от серията Reno 12 на бранда се отличават с усъвършенствани GenAI възможности, футуристичен дизайн и несравнима енергийна ефективност.

OPPO обяви новите модели от серията Reno12 – новите Reno12 и Reno12 Pro. Двете нови попълнения включват набор от водещи в индустрията функции, които разкриват нови нива на креативност и продуктивност с помощта на изкуствения интелект GenAI.

Двата модела отварят нова страница за популярната серия Reno на OPPO, бидейки първите смартфон устройства на бранда, вплитащи в себе си силата на изкуствения интелект. Екипът на OPPO не пропусна да изрази въодушевлението си от представянето на устройствата: „Вярваме, че тенденцията сред AI представлява фундаментална промяна, а смартфоните са идеалните устройства за лесен достъп до изкуствения интелект.“ – сподели Бинго Лиу, CEO на OPPO в Европа.

И Reno12 Pro, и Reno12 се отличават с иновативен флуиден дизайн, който им придава стилен и елегантен външен вид. Двата модела са оборудвани с чисто новата 4nm мобилна платформа MediaTek Dimensity 7300-Energy, създадена специално, за да осигури изключителна енергийна ефективност.

Смартфоните и изкуствения интелект

По-рано тази година OPPO подчерта ангажимента си да включи иновативните AI възможности отвъд границите на смартфони от висок клас. Като част от тези усилия OPPO се присъедини към Google, Microsoft, MediaTek и други партньори, с цел да ускори появата на ново поколение смартфони с изкуствен интелект.

Reno12 Pro и Reno12 въвеждат набор от GenAI функции, подходящи за ежедневнието на всеки. Малък пример за това е новоактуализираната AI Eraser опция, с която потребителите могат лесно да премахнат преминаващи непознати или разсейващи обекти от снимките си с едно докосване.

Новите попълнения от серията идват и с две уникални функции на изкуствен интелект, специално разработени да подобряват на груповите снимки. AI Clear Face например дава на всички в груповата снимка еднакво звездно преобразяване, като възстановява с висока разделителна способност детайли като контур на лицето, коса и вежди, за да гарантира, че дори тези, които са стояли по-далеч от камерата, са заснети с изключителна яснота. AI Best Face функцията може автоматично да идентифицира хора на снимки със затворени очи и да използва усъвършенствана AI технология, за да отвори очите им, така че нито една групова снимка да не бъде напразно заснета.

AI Studio опцията може да създаде дигитални аватари или артистични портрети само от една снимка. Потребителите вече могат да си представят себе си като каубои, звезди в манга или много други стилове, използвайки възможностите на GenAI.

Създаден на базата на големия езиков модел (LLM) на Google Gemini, AI Toolbox е ново допълнение към интелигентната странична лента с функции като AI Write, AI Speak и AI Summary, които подпомагат разбирането на съдържанието, показано на екрана. AI Toolbox предлага функции като бързо генериране на съдържание за социални мрежи или резюмета за дълги статии. В приложението “Recording” потребителите вече могат да използват и новия инструмент AI Recording Summary за интелигентно извличане на текстови резюмета от гласов запис и организирането им в бележки, като информация като списъци със задачи, местоположения и други детайли е подчертана и форматирана за по-добра четливост.

Когато функционалността срещне дизайна

И двете устройства притежават смел, ориентиран към бъдещето дизайн, чийто център е сребристият нюанс в космически стил. Задният стъклен панел и на двата модела е изработен с текстурата Fluid Ripple на OPPO, която създава 3D усещане за вода, която се стича. Иновативното използване на ефекта „parallax“ гарантира, че това визуално усещане се постига като същевременно се запазва огледално гладка текстура и усещане.

В допълнение към новата сребриста визия и двата модела предлагат алтернативен стил. За феновете на по-класическата визия, черно-кафявият цвят се отличава с богат какаов оттенък в покритие без пръстови отпечатъци. Reno12 Pro, Nebula Black се отличава с двуцветен матово-гланцов дизайн.

В предната част на Reno12 Pro е направена най-голямата еволюция на дисплея в историята на серията под формата на новия екран Infinite View. Той съчетава естетиката на извит екран със захвата на плосък екран, осигурявайки напълно поглъщащи визуални ефекти и изключителен комфорт, като същевременно значително намалява броя на случайните докосвания по извития ръб на екрана.

И двете устройства идват с 6,7-инчов OLED дисплей с честота 120 Hz, който съдържа показва над 1,06 милиарда цвята, като същевременно предлага защита на очите от синята светлина на хардуерно ниво. Към това е добавена технологията Splash Touch на OPPO – патентовано решение, което позволява на екрана да функционира правилно дори когато екранът или ръцете на потребителя са мокри.

За да запази този екран защитен, Reno12 е първият в света, който разчита на Corning Gorilla Glass 7i с неговата изключителна защита при падане. Междувременно Reno12 Pro разполага с Corning Gorilla Glass Victus 2 –

най-здравото защитно стъкло, което някога се е появявало в серията Reno, осигуряващо ултрависоко ниво на устойчивост срещу удари, падане, огъване и надраскване. Със степен на защита IP65 двата модела осигуряват и устойчивост от прах и вода, а по-чувствителние компоненти в телефона, включително отворите, високоговорителите, USB-C порта и мястото за SIM карта, са подсилени, за да направят устройствата още по-водоустойчиви.

Уловете моментите от живота с портретните функции, задвижвани от AI

Снабдена със сензор Sony LYT-600 с пикселов многопосочен автофокус и OIS, основната камера на Reno12 и Reno12 Pro предлага по-бързо и по-стабилно фокусиране за по-ясни снимки. Двата модела разполагат и с режим „Портрет“ с до 2-кратно увеличение за лесно заснемане на зашеметяващи портрети с боке, които могат да съперничат на тези, направени с професионални фотоапарати.

Reno12 Pro отвежда това професионално портретно изживяване още по-далеч с 50МР камера за портрети, предлагаща 2 пъти оптично увеличение, и нова 50МР селфи камера с автофокус и нови AI Portrait Retouching ефекти при заснемане на селфита в портретен стил.

И двете устройства разполагат с светкавична снимка, която регулира по-гъвкаво процеса на експониране на фотоапарата, позволявайки на снимките да улавят по-реалистични светлинни ефекти и естествени тонове на кожата. 4K видео при 30 кадъра в секунда също е налично както за задната, така и за предната камера за зашеметяващо видео с висока разделителна способност при четири пъти по-висока резолюция от 1080p видео.

Първите смартфони, които разполагат с персонализираната 4nm мобилна платформа MediaTek Dimensity 7300-Energy

Създадена от MediaTek съвместно с OPPO, за да осигури изключителна енергийна ефективност, новата осемядрена платформа MediaTek Dimensity 7300-Energy се състои от четири ядра A78 за производителност и четири ядра A55 за ефективност. Задълбоченото сътрудничество между OPPO и MediaTek по Dimensity 7300-Energy доведе и до пробив в производителността на SoC, паметта и съхранението чрез най-новия ColorOS Trinity Engine.

Като използва модели с изкуствен интелект за идентифициране на текущия потребителски сценарий, актуализираният CPU-Vita на Trinity Engine е в състояние прецизно да разпределя ресурсите на SoC, постигайки по-ниска консумация на енергия, като същевременно осигурява стабилност и плавност на системата.

RAM-Vita подобрява оперативната памет, за да ускори скоростта на стартиране на приложенията и превключванията помежду им. Той може да поддържа активните фонови приложения в действие в продължение на невероятните 72 часа, без да прекъсва работа. Освен това RAM Expansion на OPPO може да се използва за преобразуване на до 12 GB памет във временна RAM, осигурявайки допълнителен тласък на плавността, когато е необходимо.

И накрая, актуализираният двигател ROM-Vita вече извършва компресия без загуби на рядко използваните приложения и управлява дублиращите се файлове, за да намали ненужното използване на паметта, което води до увеличаване на пространството за съхранение на потребителските файлове и по-бързи скорости за четене/запис на паметта.

По-дълъг живот на батерията и по-бързо зареждане

Целенасочените оптимизации на батерията на Reno12 и Reno12 Pro са довели до създаването на батерия с най-висока енергийна плътност от 5000 mAh, без да се увеличава размерът на батерията или телефоните.

С поддръжката на 80W SUPERVOOCTM Flash Charge на OPPO и при двата модела тази батерия може да бъде заредена от 1% до 49% само за 18 минути, като за пълно 100% зареждане са необходими едва 46 минути.

Гладко, безпроблемно и стабилно свързване

В серията Reno на Reno12 и Reno12 Pro се появява най-новото поколение на патентованата технология AI LinkBoost на OPPO. Състояща се от девет отделни антени, разположени в 360° съраунд архитектура, AI LinkBoost е в състояние да подобри приемането на сигнала и да оптимизира избора на мрежа, използвайки AI модел на системно ниво, за да извършва гъвкаво превключване на мрежата въз основа на мрежовата среда на потребителя. За новото поколение AI LinkBoost OPPO проведе обширни локални тестове и оптимизаци на пазарите по целия свят, за да осигури постоянно стабилни връзки. Това включва подобряване на латентността на мрежата в райони със слаб сигнал или натоварени мрежи, подобряване на безпроблемното превключване между WiFi и клетъчна мрежа и ускоряване на скоростта на възстановяване на сигнала при излизане от асансьори или мазета

За ситуации като летене, пътуване с метро или планински преходи, при които няма покритие на мобилната мрежа, OPPO въвежда BeaconLink в Reno12 и Reno12 Pro. Използвайки патентовани комуникационни протоколи, BeaconLink засилва Bluetooth предаването, за да позволи комуникация на разстояние до 200 метра, което прави възможно провеждането на гласови разговори един към един в извънредни ситуации без необходимост от покритие на мрежата.

Наличност

Устройствата от серията се предлагат от днес, 19.06.2024 г. в Технополис, а а много скоро и в мрежите на операторите.

Технологии