DJI представи бюджетния дрон Mini 4K

DJI представи бюджетния дрон Mini 4K

4К видео и 31 минути полет за $299

DJI представи бюджетния дрон Mini 4K, който се отличава от останалите модели от нисък клас на компанията по по-качествената камера. Новият модел притежава сгъваема конструкция и тежи 249 грама.

Камерата на DJI Mini 4K поддържа запис на 4К видео със скорост 30 кадъра в секунда и резолюция 2,7К при скорост 60 к/сек с увеличен битрейт на видеото до 100 Mbit/s, което осигурява по-високо качество на изображението.

Новият модел е снабден с триосно окачване за стабилизация на камерата, достатъчна скорост за безопасен полет при вятър от 5-то ниво, функция за връщане в базата по GPS и поддръжка на режим на снимане Quickshots. Далечината на полета на дрона с предаване на видео в резолюция 1080p достига 10 км, а продължителността на полета до 31 минути или 93 минути с комплекта DJI Fly More с три батерии.

Излитането и кацането става с простото натискане на бутон на дистанционното. Освен това, дронът е снабден със сензори, позволяващи кацане в автоматичен режим. За начинаещите в приложението на DJI има учебни уроци по летене.

Цената на DJI Mini 4K е $299, а комплектът с три батерии ще струва $449.

Технологии