LOGITECH G разкрива геймърската клавиатура PRO X 60 с технология KEYCONTROL

LOGITECH G разкрива геймърската клавиатура PRO X 60 с технология KEYCONTROL

Logitech G, марка на Logitech и водещ иноватор при геймърските технологии и оборудване, обяви гейминг клавиатурата Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED – компактен модел от професионален клас, който освобождава пространство за еволюиращите нужди на професионалните играчи.

PRO геймърите винаги търсят най-новата и най-добра периферия, която да подобри тяхната игра. 60-процентният форм-фактор на клавиатурата стана по-популярен сред професионалистите заради своя малък отпечатък, който оставя повече място за динамични движения с мишката, практикувани по време на професионални FPS състезания. 60-процентните клавиатури са по-лесни за позициониране на перфектното място за максимално добро представяне и лесно се побират в пространството по време на състезания. Те позволяват на играчите по-лесно да ги пренасят до и от турнирите.

„PRO X 60 е перфектното попадение за играчи, които се нуждаят от клавиатура, която може да се адаптира към всяка конфигурация и всякакви условия. Освен това е супер лесна за пренасяне при пътуване. Обичам я.“ каза Michaela ‘mimi’ Lintrup, G2 Esports, Valorant.

Докато по-малките по размер клавиатури са чудесни при игра, при тях могат да липсват критични клавиши, от които някои професионални играчи се нуждаят. За да реши този проблем, PRO X 60 представя иновативната технология KEYCONTROL, която осигурява на геймърите възможности за персонализиране далеч отвъд тези на стандартните клавиатури.

„Ние имаме години опит при проектирането и производството на клавиатури и суичове за и заедно с професионални играчи,“ каза Brent Barry, ръководител на Esports и PRO Series в Logitech G.  „Посредством уникалното си взаимодействие с играчите събрахме важна информация, която изигра ключова роля при дизайна на PRO X 60 и ясно показа нуждата от KEYCONTROL. Тази нова възможност е всичко, което един Pro играч може да иска в компактен и портативен форм-фактор, комбиниран с напредничави нови технологии, проектирани да осигурят функционалността и представянето, необходими им за победа.”

KEYCONTROL беше разработена, за да разшири възможностите на клавиатурата отвъд тези на моделите със стандартен размер. Под формата на лесен за използване инструмент в приложението GHUB, KEYCONTROL дава на играчите значително повече възможности за персонализиране като им позволява да присъединят до 15 функции на клавиш и да напаснат клавиатурата към техния уникален стил във всеки сценарий. Това може да бъде комбинирано с G-SHIFT, усъвършенствана функция, която позволява на геймърите да използват всеки клавиш (като страничен бутон на мишката, който активира действие), за да активират нов слой от клавиши и да получат бърз достъп до всяка команда, от която имат нужда непосредствено под лявата си ръка и блока WASD или всеки друг програмируем клавиш на клавиатурата. Това означава, че липсващите критични клавиши са точно там, където е нужно, което осигурява светкавично бърз достъп до важни команди и осигурява пътя към победата.

„Обичам оригиналната PRO клавиатура, но с развитието на моята игра искам нещо по-малко, което да ми даде повече място на бюрото за мишката, без същевременно да губя всички ключови функции,“ каза Emma “Emy” Choe, FlyQuest RED, CounterStrike 2.  „Сега, когато имам PRO X 60 с KeyControl, имам повече място за flick shots и същевременно мога да настроя подредбата, така че да не пропусна нищо от важните функции. Нямам търпение да я изпробвам по време на състезания.“

PRO X 60 предлага доверената производителност и надеждността на безжичната технология Logitech G LIGHTSPEED. LIGHTSPEED wireless беше създадена да бъде бърза колкото кабелната връзка, но и много надеждна, дори в най-предизвикателните среди.

Когато един професионален играч се състезава на турнир, хиляди хора често го заобикалят с устройства, които излъчват радиочестотни вълни, като мобилни телефони, камери и различни мрежови устройства. Logitech тества LIGHTSPEED в безехова камера, в която се генерират еквивалентни радиочестотни интерференции, за да се гарантира, че LIGHTSPEED wireless протоколът функционира безупречно. Про играчите могат да са сигурни, че техните кликове и движения ще бъдат прецизно регистрирани, което ще им позволи да се представят по най-добрия начин.

„Супер важно е да имаш надеждна и бърза връзка, когато се състезаваш, защото искаш да имаш минимум входен лаг. Истински бързата безжична връзка може да направи разликата между победата и загубата на най-високо ниво,” сподели Evan „Verhulst“ Verhulst, TSM, Apex Legends.

Снабдена с GX Optical суичове в тактилна и линейна версия, Pro X 60 предлага по-бързо задействане от стандартните механични суичове за по-бърза игра. За разлика от механичните суичове, GX Optical се задейства със силата на светлината като мигновено изпраща командата и елиминира ефекта на обратния ход, нужен на механичните суичове. С прецизност и скорост сигналът е изпратен в момента на действието. Самите суичове са лубрикирани още във фабриката и проектирани да осигурят удовлетворяваща игра и преживяване при писане.

Допълнителните възможности на клавиатурата PRO X 60 включват:

– Dual-shot PBT капачета

– LIGHTSYNC RGB подсветка

– Превключвател за режим на игра

– Въртящо се колелце за усилване на звука и мултимедийни контроли

– Bluetooth

– 2:1 LIGHTSPEED адаптер

– Полутвърд калъф за носене

Цена и наличност

Налична в черно, бяло и розово, PRO X 60 LIGHTSPEED може да бъде закупена на LogitechG.com и в популярните магазини за електроника в България след средата на месец април на препоръчителна крайна цена от 390 лв. с ДДС.

Хардуер