Мобилната версия на Facebook ще има нов видеоплейър в стила на TikTok

Мобилната версия на Facebook ще има нов видеоплейър в стила на TikTok

Разработчиците от Meta Platforms представиха обновен видеоплейър в мобилното приложение на Facebook. С негова помощ потребителите по-комфортно ще гледат вертикално видео, подобно на това в TikTok или Reels.

Новият плейър по подразбиране ще възпроизвежда съдържание от Reels, Facebook Live, както и дълги видеа в пълноекранен портретен режим. Отначало нововъведението ще е достъпно за потребителите на iOS версията на Facebook в САЩ и Канада. По-широко разпространение се очаква в следващите няколко месеца.

Досега във Facebook се използваха различни формати при възпроизвеждане на видео. Например, потребителите можеха да гледат дълги клипове в портретна ориентация, докато някои видео се възпроизвеждаха директно в лентата на Facebook. Обновленият плейър автоматично ще се ориентира при вертикално видео, но също така ще позволява и портретна ориентация на хоризонтални клипове – достатъчно е да завъртите смартфона.

Ще отбележим, че новият видеоплейър на Facebook претърпя и някои визуални промени. В долната част на плейъра се появи плъзгач, с помощта на който може бързо да се преминава към различни части на видеото. Също така нови елементи за управление ще позволят видеото да се поставя на пауза и да се връща към вече гледани фрагменти.

Софтуер