AGON PRO AG456UCZD:  Мигновена реакция, 240 Hz и 800R извивка за перфектни състезания

AGON PRO AG456UCZD: Мигновена реакция, 240 Hz и 800R извивка за перфектни състезания

AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори и IT аксесоари – добавя още един OLED модел към популярната си серия AGON PRO. Този 44.5″ (113 см) геймърски монитор AGON PRO AG456UCZD е проектиран да осигури потапящо геймърско преживяване. OLED дисплеят е с извивка 800R, която осигурява обгръщащо визуално усещане, което поставя играча в сърцето на играта. С ултраширока (21:9) WQHD резолюция дисплеят предлага кристално ясна, панорамна картина със забележителна честота на опресняване от 240 Hz и светкавично бързо време за реакция от 0.03 ms GtG, за да отговори на изискванията на състезателните заглавия.

Кристално ясно потапяне с 21:9 WQHD резолюция

Ултраширокият AGON PRO AG456UCZD е проектиран за превъзходство в игрите. С безрамков дизайн и по четирите страни, мониторът позволява на играчите да се фокусират изцяло върху приключението на екрана. Неговото съотношение 21:9 и резолюцията 3440×1440 осигуряват обширна и потапяща игрова сцена, която предлага значително предимство в разгара на битката. Този формат осигурява на геймърите панорамен изглед и им позволява да виждат повече от екшъна в игрите – с 800R извивката мониторът запълва периферното зрение.

Адмириран от професионалните сим състезатели

Ясната картина е идеална за интензивни игрови сесии и дава на потребителите състезателно предимство като гарантира, че те няма да пропуснат съществен детайл на бойното поле или състезателната писта. Благодарение на силния фактор на потапяне с дълбоката извивка 800R и 44,5-инчовия размер, мониторът е перфектно подготвен за симулатори на състезателни конфигурации и с изключително отзивчивия и бърз OLED панел е също толкова подходящ за бързи FPS или екшън заглавия.

Един от водещите sim-racing esports отбори, G2 Esports, спонсориран от AGON by AOC, вече е впечатлен от AG456UCZD. „AGON PRO AG456UCZD е толкова потапящ монитор, че вече не мога да стана от играта“, каза професионалния sim-racer състезател от G2 Esports Isaac Price.

Благодарение на подсветката на всеки отделен пиксел на OLED панела, мониторът осигурява забележителна картина с наситени цветове и супер контраст. Широкото цветово покритие на 100% sRGB и 98.5% DCI-P3 (CIE 1976) е не само перфектно за игрите, но и за създаване на съдържание и стриймване, където точните, достоверни цветове са много важни. Jakub Brzezinski от sim-racing отбора на G2 Esports e съгласен: „Независимо, че е ултраширок, AGON PRO AG456UCZD дава много ясна картина и забележителни цветове. Живите цветове са от съществено значение за продължителното гейминг изживяване, което не натоварва очите.”

Пиковата яркост достига впечатляващите 1000 нита в малки зони, което кара детайлите да изпъкват дори в най-тъмните сцени. Покритието срещу отражения гарантира, че OLED мониторът осигурява отлични изображения дори в ярка среда и при директна слънчева светлина. С 1,07 милиарда налични цвята и истинска 10-битова дълбочина на цвета, AGON PRO AG456UCZD предлага богати и точни цветове, които карат игрите да оживеят. Освен в игрите, тази забележителна ултраширока резолюция е от полза и на потребителите на множество приложения, защото им дава много място за отваряне на различни прозорци едновременно по време на изпълнение на ежедневните задачи като оставя пространство за лентите с инструменти на програмите за редактиране на видео и музика.

Светкавично бърза 240 Hz честота на опресняване и 0.03 ms GtG време за реакция
Със спираща дъха 240 Hz честота на опресняване и възхитително време за реакция от 0.03 ms GtG AGON PRO AG456UCZD обещава изключително геймърско преживяване.
„Честотата на опресняване на AGON PRO AG456UCZD е удивително бърза, което променя правилата на играта в случаите, когато най-доброто представяне зависи от милисекундите“, коментира Nikodem Wisniewski от G2.

Всеки кадър е представен мигновено, при което се елиминира замазването при движение и се осигурява предимство на състезателните играчи. Ниското входно закъснение гарантира, че играчите могат да покажат най-доброто от себе си, така че всяко действие в състезателните игри да има своето важно значение. Мониторът е NVIDIA G-SYNC съвместим и поддържа Adaptive-Sync за геймърско преживяване без накъсване и плавна игра. Интеграцията със софтуера AOC G-Menu и функции като Flicker-Free и Low Blue Mode допълват комфортното потребителско преживяване. Освен това, вградената функция OLED Care позволява панелът да остане в топ кондиция.

Свързаност за повече удобство

AGON PRO AG456UCZD предлага несравнима гъвкавост в ежедневните приложения. Той предлага цял набор от възможности за свързване, които включват два DisplayPort 1.4, 4-портов USB 3.2 хъб, USB-C порт с 90W захранване и KVM превключвател за лесен контрол на няколко устройства. Така мониторът дава на потребителите свободата да свързват голям набор от устройства и задоволява нуждите както и на ненаситните геймъри, така и на хората, търсещи екран, който лесно превключва между работа, консумиране и създаване на съдържание. Тези връзки позволяват лесно прехвърляне между игрови конзоли, PC-та и други устройства и дава възможност на потребителите да се насладят на пълния потенциал на своето оборудване.

G2 ръководителят на Sim-racing отбора, Nathan Tague обобщава впечатленията си от AG456UCZD: „Като състезатели на симулатори ние винаги преследваме хилядните от секундата в търсене на перфектното време. Да имаш монитор, който може да се справи с напрежението по време на най-важната квалификационна обиколка или да пази очите ти свежи по време на 24-часови състезания за издръжливост, е критично за всеки отбор, който иска да спечели. За нас този монитор е новият AGON PRO. Той наистина предефинира начина, по който се състезаваме и вдига летвата на очакванията при ултрашироките монитори. Няма никаква забавяне с невероятната честота от 240 Hz, няма измити цветове, докато избираш точката на спиране с точност до пиксел, благодарение на великолепния OLED панел. А филтрите за синя светлина защитават очите дори по време на най-дългите състезателни стинтове. Това е поразителен технологичен продукт, който всеки сим състезател, отнасящ се сериозно към спечелването на всяко възможно предимство, трябва да има в своя арсенал. Не мисля, че аз или отборът може да се задоволи с нещо по-малко, след като видяхме истинските възможности на AG456UCZD.“

Цена и наличност

AGON PRO AG456UCZD е решен да промени OLED геймърското преживяване със своите впечатляващи спецификации. Той идва с 3-годишна гаранция, покриваща и прогаранято на OLED панела и ще бъде наличен от средата на март, 2024 г., на препоръчителна крайна цена от 2546 лв. с ДДС.

Хардуер