Apple представи новите MacBook Air с чипове M3 и поддръжка на два дисплея

Apple представи новите MacBook Air с чипове M3 и поддръжка на два дисплея

Apple представи 13 и 15 инчови ноутбуци MacBook Air от ново поколение. Лаптопите са получили по-мощни процесори Apple M3, но на външен вид не се различават по нищо от предшествениците си.

MacBook Air използват процесори Apple M3 с по-производителни CPU, GPU, обновен еднжин за изкуствен интелект Neural Engine и по-скоростен Wi-Fi. Новите ноутбуци вече поддържат два външни дисплея, но с едно условие – при тяхното включване се изключва екранът на самия лаптоп. Ако капакът на ноутбука е отворен и екранът на Air е включен, активен може да бъде само един външен дисплей, както е при моделите Air с процесори M1 и M2. В това отношение MacBook Air на собствени процесори изостават то моделите с чипове на Intel.

Що се касае до техническите характеристики, MacBook Air се предлага с чипове Apple M3 с 8-ядрен централен процесор и вграден графичен процесор с 10 ядра. Без особена скромност Apple нарича новите Air “най-добрите потребителски лаптопи за изкуствен интелект” благодарение на това, че в чипа е вграден по-бърз 16-ядрен Neural Engine. Ноутбуците са снабдени с 8 до 24 GB оперативна памет и SSD от 256 GB до 2 ТВ.

Wi-Fi модулите на MacBook Air 13 и Air 15 вече поддържат стандарта Wi-Fi 6E, предлагащ по-висока скорост в сравнение с лаптопите от предишно поколение. Както беше отбелязано, външният вид на новите устройства не е по-различен от този на моделите с чипове M2. Екраните Liquid Retina с диагонал 13,6 и 15,3 инча имат тънки рамки, а отгоре е разположена камера.

В онлайн магазина на Apple 13-инчовият модел се предлага за $1099 или $999 за студенти. Цената на 15-инчовия MacBook Air започва от $1299 или $1199 за студенти. В продажба остава и 13-инчовият MacBook Air с процесор Apple M2 на цена $999. Новите модели Air излизат на пазара от 8 март.

Хардуер