Tecno представи кучето робот Dynamic 1

Tecno представи кучето робот Dynamic 1

На изложението MWC 2024 в Барселона компанията Tecno представи няколко новости, сред които кучето робот Dynamic 1. Според твърденията на компанията, то открива нови възможности за взаимодействие между човека и машините.

Въртящият момент от 45 Nm и системата за охлаждане на коленните стави позволява на робота да се качва по стълби и да изпълнява различни команди, например да дава лапа. С помощта на четири AI микрофона Dynamic 1 може да разпознава глас, а управлението на робота е достъпно от дистанционно управление или през мобилно приложение.

Dynamic 1 е снабден с технологията AI HyperSense Fusion, осигуряваща плавни и естествени движения. Камерата Intel RealSense D430 и различните сензори помагат на робота да се ориентира в пространството, а 8-ядреният ARM процесор позволява бързо да става след падане и да развива скорост до 3,7 метра в секунда.

Dynamic 1 е снабден с 64 GB флаш памет, технологии Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2, както и с функционална подсветка. Неговата 15 000 mAh батерия осигурява 90 минути автономна работа, а модулната конструкция позволява лесна смяна на батерията с допълнителна при продължително използване на кучето.

Роботика