LG представи най-новите си решения за отопление, вентилация и климатизация

LG представи най-новите си решения за отопление, вентилация и климатизация

LG Electronics (LG) представи най-новите си решения за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) на изложението AHR Expo 2024, което се проведе в Чикаго (САЩ). Енергийно ефективните жилищни и търговски HVAC решения на LG, представени на тазгодишното събитие, осигуряват изключителна производителност и демонстрират всеотдайния ангажимент на компанията към отговорността за околната среда.

На щанда на Air Solution, LG представи няколко от своите най-съвременни HVAC решения, като ги постави на фокуса сред аудиторията. Сред тях са – термопомпата въздух-вода R32, която се използва и като печка, както и термопомпата Multi F, като и двете са предназначени за приложение в жилища. Също така, беше представено и новото решение Multi V i Variable Refrigerant Flow (VRF), предназначено за търговска употреба.

Посетителите на Home Electrification Solutions Zone се запознаха отблизо с термопомпата въздух-вода R32 на LG, която използва хладилен агент R32 с нисък Global Warming Potential (GWP). Отговаряйки на най-новите стандарти за хладилен агент, R32 допринася за способността да се осигури надеждна отоплителна ефективност при ниски температури. Зоната разполага и със стилния климатик ARTCOOL Gallery. Представен за първи път на CES 2023, забележителният ARTCOOL Gallery се отличава с най-съвременния DUAL Inverter Compressor на компанията и 3-посочен поток.

Освен това Home Electrification Zone демонстрира опита на LG в проектирането на HVAC системи по поръчка, използвайки универсални решения като термопомпата Multi F. Съвместима с различни вътрешни тела и способна да се адаптира към широк спектър от сгради и уреди, Multi F осигурява комфортна вътрешна среда дори при екстремни климатични условия.

Показан в Home Air and Water Solutions Zone, инверторният термопомпен бойлер на LG е енергийно ефективна алтернатива на конвенционалния бойлер, захранван с електричество или газ. Той може да загрява до 80 галона вода едновременно, осигурявайки голям запас от гореща вода и надеждна работа. Иновативният водонагревател на LG повишава и удобството на потребителите, като предлага безпроблемно дистанционно управление и информативни известия за поддръжка чрез приложението LG ThinQ.

Термопомпата, която може да се позиционира по много начини, е с въздухообработващ механизъм, който осигурява на собствениците на жилища ново ниво на гъвкавост и комфорт, дори в студените климатични зони. Това решение предоставя оптимален контрол на температурата през цялата година, охлаждане през лятото и отопление през зимата, и може да бъде конфигурирано за монтиране по множество начини, като се вписва безпроблемно във вече съществуващата подредба на дома.

В Commercial Zone, LG представи новото си решение Multi V i VRF, което е предназначено за използване в търговски сгради от среден до висок клас. Оборудвана с високоразвития двигател на LG с изкуствен интелект, новата Multi V i анализира оперативните данни, за да подобри комфорта, да пести енергия и да осигури функции за интелигентна диагностика.

Разположен в непосредствена близост до щанда за Air Solution, щандът за Component Solutions подчертава постоянния ангажимент на LG към устойчивостта и енергийната ефективност. Сред основните продукти, представени там, са новите компресори на компанията за жилищни сгради с хладилни агенти с нисък Потенциал за глобално затопляне (ПГЗ), които са в съответствие с новите разпоредби на САЩ за използване на хладилни агенти. На щанда са представени също така спиралните компресори на LG за търговския пазар и най-новата гама вентилаторни двигатели на компанията за HVAC.

„Нашите съвременни HVAC решения представени на AHR Expo 2024 показват, че LG играе водеща роля в световния напредък към „електрификация“ и в приоритизирането на устойчивостта при проектирането на HVAC“, споделя Джеймс Лий, ръководител на Air Solution Business Unit в LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Ще продължим да представяме енергийно ефективни и високоефективни HVAC решения, които допълнително затвърждават силната ни позиция на световния пазар на климатичните системи и подкрепят глобалната стратегия на LG като компания за интелигентни решения за дома.

Технологии