LG представи своята линия OLED телевизори за 2024 г

LG представи своята линия OLED телевизори за 2024 г

LG Electronics (LG) представя своята линия OLED телевизори за 2024 година, която издига домашното забавление на следващо ниво. Захранвани от най-новия AI процесор на компанията с 4 пъти по-добра работа на изкуствения интелект, тези нови попълнения към OLED серията предоставят безпрецедентно зрителско изживяване с още по-ярко, реалистично качество на картината.

Водени от ориентиран към потребителите подход, визията на LGSync to You, Open to All” олицетворява пътят на компанията към създаването на персонализирано изживяване за всеки стил живот, с продукти, които са достъпни за всички. За тази цел, LG webOS smart TV платформата осигурява персонализирани решения и услуги с разширена екосистема, която включва разширена свързаност и предлага уникални връзки като компания за медийни и развлекателни платформи, за да осигури оптималното телевизионно изживяване за всички.

LG представя изцяло новата и разширена OLED TV серия за 2024 година с революционен процесор с изкуствен интелект, разработен от LG с ексклузивен дизайн за OLED телевизорите. Разбира се, LG SIGNATURE OLED M4 и LG OLED G4 телевизорите са оборудвани с новия α (Alpha) 11 AI процесор, който ефективно подобрява качеството на картината и аудиото. Това осигурява 70% подобрение в графичната производителност и 30% по-бърза скорост на обработката в сравнение с предишните модели от серията.

Най-новите OLED телевизори на LG идват с усъвършенстван AI ъпскейлинг, който използва прецизен анализ на изображението на ниво пиксел, за да подобрява яснотата на образи и фонове, които иначе биха били размазани. Всичко това се ръководи от преценката на самия изкуствен интелект, осигурявайки по-чисти и ярки зрителски изживявания. Нещо повече, гениалният AI процесор умело прецизира цветовете, като анализира най-често използваните сенки, които най-добре улавят настроението и емоционалните елементи такива, каквито създателите на филми са ги предвидили. Dynamic Tone Mapping Pro разделя картината на блокове и изпипва всеки детайл по яркостта и контраста, като анализира различията в яркостта, когато светлината влиза в сцената, създавайки максимално близки до триизмерното изображения.

Кулминацията на всичко това идва с LG SIGNATURE OLED M4, безжичният OLED телевизор на LG. Сега наличен и в нов размер на екрана от 65 инча, гарантирайки разнообразни възможности за избор на екран. От универсалния 65-инчов модел до 97-инчовия гигант, по-чистото изживяване без разсейване е лесно постижимо. Иновативната Zero Connect Box напълно елиминира всички свързващи кабели. OLED M4 е първият в света безжичен телевизор с безжично видео и аудио предаване на съдържание до 4K 144Hz, осигурявайки първокласна OLED производителност с точни детайли и повишено усещане за потапяне.

С подкрепата от водещите в класа си OLED телевизори и впечатляващата QNED серия, LG продължава да доминира на пазара за примиум телевизори с обещанието за най-доброто възможно потребителско изживяване чрез изключителна селекция на съдържание и услуги, достъпни на webOS smart TV платформата на компанията,” сподели Парк Хйонг-сей, президент на LG Home Entertainment Company.

Освен предлаганото впечатляващо качество на картината, функциите на AI Sound Pro включват по-богат и пълен звук, като използва виртуалния съраунд звук 11.1.2 на вградените високоговорители, за да създаде перфектната среда за гледане. AI технологията, също така ефективно разделя вокалите от саундрака, за да подсили яснотата на диалога и безпроблемно да издигне аудиото на ниво, което сякаш естествено идва от центъра на екрана.

Най-новите OLED evo модели от LG печелят доверие и за острото като бръснач качество на картината, благодарение на ClearMR сертификата на Video Electronics Standards Association (VESA)1.

Репутацията на телевизорите LG OLED като оптималния гейминг телевизор е затвърдена от последния им модел, включващ няколко предимства за видео игрите, включително впечатляваща честота на опресняване от 4K 144Hz2 и всеобхватни HDMI 2.1 функции. Тези усъвършенствани телевизори идват и с Game Optimizer, за да позволят лесното превключване между предварителните настройки на дисплея, предназначени за различни жанрове игри, както и поддръжката на NVIDIA GSYNC® Compatible и AMD FreeSync, за да елиминира накъсването на изображението (познат като „screen tearing“) и забавянето, които нарушават потапянето в съдържанието, за да гарантира най-динамично и реалистично гейминг изживяване.

LG повишава още повече качеството на домашното забавление с разнообразна персонализация и добавено удобство. Чрез използването на най-актуалната версия на webOS, потребителите могат да създадат до 10 индивидуални профили за максимално персонализирано изживяване. Последните смарт телевизори на LG могат дори да разпознаят гласовете на потребителите на базата да създадените профили и да направят персонализирани препоръки, интерпретирайки моделите в историята на гледането на съответния потребител.

Въз основа на индивидуални профили потребителите могат да персонализират началния екран в най-новата платформа за смарт телевизори webOS и да настроят индивидуалните си настройки с минимални усилия. Това им предоставя достъп до техните любими услуги и съдържание безпроблемно, както и да се възползват от персонализираната функция Picture Wizard, услуга, която позволява на потребителя да настрои качеството на изображението според собствените си предпочитания. Улеснявайки потребителското изживяване още повече, удобният интерфейс на началния екран предлага разбор на последното съдържание, гледано от потребителя, което означава и лесен достъп до информацията за последно използваните приложения или последно гледаните видеа.

С програмата webOS Re:New3, LG предлага най-новите актуализации на webOS за притежателите на LG Smart телевизори, за да им предложи съвременно телевизионно изживяване в следващите 5 години. Тази актуализация важи за OLED TV моделите след 2022 година и QNED Mini LED 8K 2022 моделите, а в бъдеще услугата ще се разшири към още повече LG TV продукти по целия свят, позволявайки на потребителите, които закупят LG телевизор да се възползват от разнообразните потребителски изживявания, благодарение на продължаващата 5-годишна webOS актуализация.

LG е отдадена на това да осигури най-доброто потребителско изживяване за всички, като подобри достъпността на своите продукти и осигури безпроблемно изживяване между всички свои устройства. Смарт телевизорите на LG за 2024 г. заедно с последната версия на webOS може да си взаимодействат с интелигентните устройства в дома, поддържащи Matter, универсалния стандарт за оперативна съвместимост на интелигентния дом. Най-новите LG телевизори поддържат, също така, и вградени Apple AirPlay и Google Chromecast за подобрена съвместимост с мобилни устройства, позволявайки на потребителите безпроблемно да изпращат съдържание от устройство към своя ултра широк екран, за да отключват изключително изживяване в дома си.

За по-богато забавление у дома с повишено чувство за потапяне, LG OLED и QNED телевизорите4 безпроблемно се съвместяват с LG саундбар продуктите чрез WOWCAST Built-in, което осигурява първокласно качество на звука, благодарение на безпроблемното безжично свързване. WOW Orchestra създава триизмерно аудио потапяне, като вградените в телевизора високоговорители и саундбарът работят в хармония, за да представят единна аудиосистема.

За да подобрят потребителското изживяване на хората с различни възможности, телевизорите LG предлагат широк набор от функции за достъпност в раздела Accessibility на Quick Card. Това означава, че сега всеки може без усилие да намери функциите за достъпност на началния екран, включително полезни услуги, предназначени за подпомагане на хората с увреждания. Освен това, уроците за дистанционно управление и услугите на чатбота помагат на потребителите да получат достъп до услуги само с гласа си.

Технологии