Samsung Electronics представи новата гама телевизори Neo QLED, MICRO LED и OLED 2024

Samsung Electronics представи новата гама телевизори Neo QLED, MICRO LED и OLED 2024

Neo QLED 8K пренася качеството на картината и звука на съвсем ново ниво с новия процесор NQ8 AI Gen3.

По-мощните процесори на Neo QLED 4K, по-ярките OLED екрани и професионално разработените MICRO LED превръщат гледането в несравнимо удоволствие.

Лайфстайл гамата е допълнена от специално създадената тонколона Music Frame и The Premiere 8K – първият в света безжичен 8K проектор.

Дни преди изложението CES 2024, Samsung Electronics Co., Ltd. представи най-новите модели QLED, MICRO LED, OLED и лайфстайл екранни устройства. Тази новина дава тласък на ерата на AI екраните чрез представянето на AI процесор от следващо поколение, който идва, за да преобърне представата за възможностите на смарт дисплеите. Освен подобреното качество на картината и звука, новите продуктови линии идват с нови функции с изкуствен интелект, защитени от Samsung Knox, за вдъхновяващо ежедневие.

„Днес, когато живеем в ерата на хиперсвързаността, вече не става въпрос само за предоставяне на качествени визуални изживявания. Дисплеите трябва да улесняват живота ни както, когато сме пред екрана, така и при дейността ни, независимо от него“, коментира SW Wong, президент и ръководител на направление Visual Display Business в Samsung Electronics. „AI екраните на Samsung, базирани на технологията за изкуствен интелект в устройството, са специално проектирани да се превърнат в основна част от домовете на потребителите, като свързват всички съвместими устройства, за да предложат по-гъвкав и разнообразен начин на живот.“

Двойно по-голяма AI производителност за подобрено качество на картината на Neo QLED 8K

Най-новите телевизори Neo QLED 8K и 4K на Samsung предлагат пълен пакет, който включва реалистично качество на картината, първокласна аудиотехнология и богат набор от приложения и услуги. В основата си 2024 Neo QLED 8K е най-новият и иновативен телевизионен процесор на Samsung досега: NQ8 AI Gen3, който разполага с невронен процесор (NPU), e двойно по-бърз от този на предшественика си. Количеството на невронните мрежи е увеличено осемкратно – от 64 на 512, което позволява всичко на екрана да се показва с кристално ясни детайли. Благодарение на този усъвършенстван процесор, гамата за 2024 г. се отличава с невиждани досега подобрения в производителността.

Гамата Neo QLED предлага и набор от функции, подобряващи качеството на картината и дизайна, включително:

   – 8K AI Upscaling Pro: Използва NQ8 AI Gen3 за подобрено 8K мащабиране, като изостря съдържание с ниска разделителна способност, така че то да се визуализира в ултрависока резолюция.

   – AI Motion Enhancer Pro: Решава често срещани проблеми при спортното съдържание, като например изкривяването на топката, чрез стрийминг на спортни мачове с висока разделителна способност посредством тази функция, задвижвана от NQ8 AI Gen3. Функцията автоматично разпознава вида спорт и използва deep learning, за да приложи точния модел за разпознаване на топката.

   – Real Depth Enhancer Pro: Добавя детайли към бързо движещи се сцени с помощта на изкуствен интелект за прецизно управление на мини светодиодите. Като разпознава частта от сцената, върху която човешкото око естествено би се фокусирало, и я извежда на преден план, картините изглеждат по-реалистични и триизмерни.

   – Infinity Air Design: Допълва безупречното качество на картината на Neo QLED 8K с екран с дълбочина само 12,9 мм, което позволява завладяващо зрително изживяване с фокус върху високата разделителна способност и изключителното качество на звука. Освен това предлага уникален огледален ефект, при който телевизорът сякаш се рее в пространството.

Производителността на Neo QLED 8K се допълва от безупречното качество на звукa, както и от изумителната 8K картина на екрана.

   – 2024 Q-Symphony: Позволява на потребителите да свържат няколко безжични тонколони и саундбар към телевизор или проектор за перфектна синхронизация на звука в предавания, филми и плейлисти. Това е технология, която перфектно синхронизира телевизора с безжични тонколони и саундбар.

   – Active Voice Amplifier Pro: Патентован AI усилвател на диалога, който използва специална deep-learning технология, за да подобри диалога и гласовете на екрана. Той отделя гласовете от смесения звук, като подобрява гласовия сигнал, така че потребителите да могат лесно да следят разговора на екрана при всякаква сила на звука.

Новата операционна система за 2024 г.Tizen OS оптимизира телевизионното преживяване у дома

Операционната система за 2024 г. Tizen OS поставя съдържанието в основата на новата гама Neo QLED 8K. Tizen OS предлага персонализирано съдържание и обслужване, базирани на различни акаунти, създадени на смарт телевизори. Сега всеки член на домакинство със Samsung Smart TV може да създаде профил за персонализирани предложения и още по-удовлетворяващо изживяване.

Свързано и цялостно изживяване с екосистемата на Samsung

С телевизорите Samsung TVs в сърцето на всеки дом, потребителите могат да се възползва от предимствата на най-новите иновации и ежедневно да се наслаждават на безпроблемна свързаност между устройствата. През 2024 г., Samsung ще подобри още повече свързаното изживяване със Samsung Daily+, който е хъб за домашни забавления. Той идва с широк набор от услуги и функцииот персонално обучение и телездраве до видеоразговори и PC решения от разстояниев един единствен интрефейс.

Multi Control: Позволява по-ефективна работа от вкъщи, като дава възможност на потребителите да управляват всички свои екрани – включително телевизори, смартфони и монитори – с помощта на Bluetooth клавиатура или мишка. Потребителите могат да се възползват от един съвсем различен начин на работа, като копират и пействат, четат документи и др. на различни устройства (Тази функция може да варира според държавата).

Най-новите телевизори и екрани на Samsung от 2024 г. сега се предлагат с още по-голяма съвместимост с различните устройства в рамките на екосистемата. Това позволява интегрирано свързване между телевизори и смартфони или носими устройства за повече персонални решения, достъп и удобство.

   – Mobile Smart Connect: Мобилният плъгин SmartThings позволя лесна и удобна работа с всички нови приложения и услуги, което превръща смартфона в многофункционално дистанционно управление. С улеснен изскачащ интерфейс и потребителски интерфейс, който може да се персонализира според личните предпочитания на потребителите, приложението става още по-удобно и достъпно.

   – 360 Audio: Аудио функцията, която преди се предлагаше в устройствата Galaxy, се появи и при телевизорите и екраните на Samsung. Сега слушалките Samsung Galaxy Buds се свързват безпроблемно с телевизорите за още по-завладяващ звук при гледане на филми, предавания и дори гейминг. Така потребителите могат напълно да се потопят във визуалното съдържание и геймплея.

   – Vibrary: Наслади се на висококачествените изображения на любимия си изпълнител чрез големия екран на телевизора си. С Ambient Mode можеш всеки ден да се наслаждаваш на любимите си изпълнители. В допълнение можеш да се наслаждаваш на снимки и музика от телевизора и мобилните устройства чрез функцията Casting, която осигурява непрекъснато зрително изживяване.

Най-новата гама телевизори и екрани сега е още по-удобна за достъп и употреба, което позволява на повече потребители да се наслаждават на любимото си съдържание на Samsung Neo QLED.

   – Аудио субтитри: Първата в света функция за телевизори, която използва изкуствен интелект и технология за оптично разпознаване на символи (OCR), за да осигури гласово ръководство за вградените субтитри в реално време.(може да варира според държавата)

   – Дистанционно управление за работа без препятствия: Приложение, предназначено за потребители със зрителни, слухови или физически увреждания, като позволява по-интелигентно управление на телевизора чрез смартфона. Приложението с висока степен на персонализация включва вече подобрен потребителски интерфейс с интуитивно разположение на бутоните, отчетливи цветове и тактилна обратна връзка. Приложението интегрира най-новите функции за достъпност на Samsung, като гласови команди за лесен достъп директно от смартфона.

MICRO LED: Разширява границите на технологиите при екраните

С новия прозрачен MICRO LED Samsung показва на света, че съществуват безкрайни възможности за екраните. Екранът, който прилича на парче прозрачно стъкло, се отличава с изключително малък MICRO LED чип и прецизен производствен процес, който елиминира шумовете и пречупването на светлината. По този начин, прозрачният MICRO LED представя кристално ясна картина за различни приложения както в домашна обстановка, така и в бизнес среда.

Благодарение на модулния дизайн, който позволява на потребителите да персонализират формата, размера и съотношението на екраните, за да подхождат на всяко пространство, MICRO LED е наистина иновативна технология при екраните. Дългогодишните изследвания и разработки на Samsung – произтичащи от опита ѝ в областта на полупроводниците – доведоха до изключително ефективен процес, позволяващ схемите за работа с LED чипове да бъдат директно положени върху стъклото и по този начин да се намали загубата на яркост, която потребителите могат да изпитат при обикновените екрани.

OLED идва в още по-богата гама, за да отговори на всички предпочитания

Телевизорите OLED за 2024 г. на Samsung надграждат наследството на миналогодишните модели, като моделът S95D предлага изключително голямо 77-инчово изображение с висока разделителна способност, висока честота на кадрите и изключително динамично видео. Екранът е с 20% по-ярък от предходните модели, с дълбоко и богато черно и с подобрена от изкуствения интелект прецизност на цветовете, които са одобрени от Pantone Validated. Samsung също така представи S90D и S85D в различни размери – от 42″ до 83“.

Новата технология ‘OLED Glare Free’ — специално разработена за OLED екраните за 2024 г.запазва истинските цветове и намалява отблясъците, като същевременно поддържа отчетливи изображения за завладяващо зрително изживяване дори и при дневна светлина. Оптимизираното за OLED покритие с ниска степен на отблясъци преодолява компромиса между блясък и отражения благодарение на нов, специализиран слой с твърдо покритие и модел на повърхностното покритие.

Екранът на модела S95D ще очарова зрителите с усъвършенстван и патентован механизъм за качество на картината, който запазват перфектно бяло, по-дълбоко черно и истински цветове. Освен че е най-яркият OLED екран на Samsung досега, той се отличава и честота на опресняване, която достига до 144 Hz, така че феновете на спорта и гейминга могат да се наслаждават на непрекъснато действие и кристална картина.

Новите лайфстайл продукти предлагат персонализирани решения за още по-разнообразно ежедневие

Към многократно награждаваната си лайфстайл гама, от която част са емблематичните модели The Frame, The Serif и The Terrace, Samsung потвърждава ангажимента си към „Екрани навсякъде, екрани за всички“ с разнообразни нови продукти в най-новата си лайфстайл гама. Новите попълнения са ново ниво на персонализация, както се вижда по-долу:

   – The Frame: Най-продаваният лайфстайл екран, e The Frame идва с нови подобрения, за да подсили арт изживяването. Сега, с над 2500 произведения на изкуството от световноизвестни музеи и галерии в Art Store, потребителите могат да се насладят на изживяване в Art Store, което ще е още по-добро от преди. Новата функция за арт стрийминг на The Frame дава възможност на потребителите да се запознаят с разнообразната колекция на Art Store, като им предоставя 20 безплатни ръчно подбрани произведения на изкуството всеки месец. Освен това The Frame 2024 допринася за намаляване на разходите за енергия с до 10% с променливата настройка на честотата на опресняване, налична в режим Art Mode.(тази функция може да варира според страната)

   – Проектор The Premiere 8K: The Premiere 8K е първият в света проектор, който позволява безжична свързаност. Като премахва нуждата от кабели, това решение позволява на потребителите да поддържат чисти и подредени жилищните си пространства. Проекторът с ултракъсо разстояние на прожектиране идва с интелигентни функции – първокласно домашно аудио с изключване на картината, игри в облака, винаги включен глас с микрофон от далечно разстояние и опцията Multi-view – за още по-голямо удобство и за всеки повод на употреба. Проекторът използва патентованата от Samsung технология „Sound-on-Screen“, която интегрира модула на горния високоговорител и софтуерните алгоритми с Dolby Atmos за завладяващо звуково изживяване.

   – The Freestyle 2nd Gen: Втората версия на преносимия проектор разполага с функцията Smart Edge Blending, която поддържа плавно сливане на проекциите от две The Freestyle устройства за още по-голям екран за снимки и видеоклипове. Проекторът позволява две устройства да прожектират изображение с размер до 160 инча със съотношение на екрана 21:9, без да е необходима ръчна настройка.

Нови саундбари за завладяващо аудио изживяване

За да направи домашното забавление още по-пълноценно, серията саундбарове за 2024 г. предлага нови актуализирани модели за още по-завладяващо аудио изживяване, което е особено подсилено от усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект.

   – Music Frame: Тази тонколона, която може да се настройва според предпочитанията на потребителите, е съвместима с функцията SmartThings и осигурява съраунд звук, когато се свърже с телевизори и саундбарове Samsung. Music Frame може да работи като самостоятелна безжична тонколона или да се свърже с телевизор и саундбар на Samsung чрез Q-Symphony за усилване на басите и съраунд звука. Вписвайки се безпроблемно в околната среда, като се скрива в модерни рамки за картини, Music Frame осигурява висококачествен звук, без да дразни очите.

   – HW-Q990D: Този саундбар осигурява 11.1.4-канално звуково изживяване с True Dolby Atmos звук при 4K 120Hz. Анализира звука и използва изкуствен интелект, за да оптимизира звука за перфектно изживяване в широк спектър от съдържание.

   – HW-S800D: Този ултратънък саундбар с дълбочина 1,6 инча е създаден да се вписва безпроблемно във всяко пространство и осигурява богат и поглъщащ звук. Само с една трета от размерите на обикновените саундбарове, S800D има 10 високоговорителя, включително специални горни високоговорители и централен канал за кристално чисти вокали. Комбинацията от дълбокочестотен субуфер и пасивен радиоизлъчвател в компактен корпус също подобрява слушателското изживяване с дълбок бас без прекъсвания

Гамата телевизори на Samsung за 2024 г. гарантира безпроблемно съчетаване на авангардни технологии с ориентиран към потребителя дизайн, като предоставя възможност за персонализирани, завладяващи изживявания, които преформулират начина, по който хората живеят и работят със своите устройства.

Технологии