LG представи телевизорите QNED 2024

LG представи телевизорите QNED 2024

Задвижвани от α8 AI Processor, най-новите QNED телевизори на LG подобряват нивата на домашното забавление с реалистично качество на картината на свръхголеми екрани.

LG Electronics обяви най-новата линия LED телевизори QNED и QNED Mini 2024, които предлагат по-широк избор от размери на екрана, включително свръхголям 98-инчов екран с ярко качество на картината, усъвършенствани технологии за обработка с изкуствен интелект, широки функции за персонализация и изтънчен дизайн.

Още по-иновативни, телевизорите LG QNED 2024 развиват значително по-висока интелигентност със своя α8 AI Processor, като изпреварват предшественика си с 1,3 пъти по-висока производителност на изкуствения интелект, 2,3 пъти по-висока графична производителност и 1,6 пъти по-висока скорост на обработката.

Използвайки най-съвременната технология за по-прецизно визуално представяне, AI Picture Pro предлага най-високо качество на картината, базирано на дълбоко убечение. Тази универсална функция умело разграничава лица, обекти и фонове в сцената, като обогатява текстурата и фините детайли, за да представи изображения с несравним реализъм. Функцията Dynamic Tone Mapping Pro разделя картината на блокове и анализира всеки от тях в реално време, за да открие най-тъмните и най-светлите области, като отличава детайлите с прецизна HDR оптимизация, за да осигури триизмерно качество на изображението. С помощта на Personalized Picture Wizard потребителите могат без усилие да персонализират качеството на изображението, като просто изберат предпочитаните от тях изображения от интелигентно зададена селекция на базата на дълбоко обучение.

В допълнение към яркото качество на картината AI Sound Pro завладява зрителите с превъзходния 9.1.2 съраунд звук от вградените високоговорители на телевизора. За единна аудиосистема WOW Orchestra безпроблемно интегрира LG Sound Bar във високоговорителите на телевизора, което води до хипнотизиращо 3D звуково изживяване.

Благодарение на цветовите технологии Quantum Dot и NanoCell на LG, най-новите QNED телевизори на компанията осигуряват ясна и жива картина за хипер реалистично гледане. С подобрено възпроизвеждане на цветовете, автентичната цветова гама на QNED телевизорите увеличават визуалната дълбочина за по-завладяващо и триизмерно изживяване при домашното забавление.

Постигайки реалистичен контраст, телевизорите LG QNED Mini LED използват технологията Precision Dimming за подобряване на градацията и точното управление на подсветката, а телевизорите LG QNED разполагат с технология за локално затъмняване за ярък контраст и изключителна яркост.

Моделът LG QNED Mini LED TV QNED90 разполага с Million Grey Scale, която разграничава нюансите на сивото и представя градацията с 20-битова точност, като осигурява изключително жив контраст.

Отличавайки се с елегантен и изтънчен дизайн с тънък профил от само 29 мм, телевизорите LG QNED 2024, включително моделите QNED85 и QNED80, се вписват във всяко пространство и придават първокласен вид на всеки дом. Телевизорите могат да се монтират и на стената, което осигурява по-голяма гъвкавост при подреждането на мебелите и уредите.

Телевизорите LG QNED 2024 също така повишават качеството на домашното забавление с разнообразна персонализация и повишено удобство. С програмата webOS Re:New LG предлага обновяване до най-новата версия на платформата си webOS за смарт телевизори, за да предостави на повече собственици най-съвременното потребителско изживяване през следващите пет години. Тази забележителна оферта се предлага за моделите LG QNED Mini LED 8K, пуснати на пазара през 2022 г. (сериите QNED99 и QNED95), и в бъдеще ще бъде разширена до допълнителни модели от гамата QNED телевизори в световен мащаб.

Използвайки най-новата платформа за смарт телевизори LG webOS, потребителите могат да създават индивидуални профили, за да адаптират изживяването към своите предпочитания. Телевизорите могат да правят разлика между гласовете въз основа на потребителските профили и да предлагат персонализирани препоръки, като интерпретират модели от цялостната история на използването им.

Освен това, основният екран на началния потребителски интерфейс на най-новата версия на webOS, разполага с Dynamic Q Card за бърз и безпроблемен достъп до услугите, с персонализирана организация в групи: Home Office, Home Hub, Sports и Games. За да се наслаждават потребителите на любимите си цифрови медии, телевизорите LG 2024 QNED поддържат и Apple AirPlay и Chromecast за по-голямо удобство при свързване и съвместимост с мобилни устройства.

Подобрявайки потребителското изживяване на хората със специални потребности, телевизорите LG 2024 QNED предлагат редица функции за достъпност, включително специални настройки на менюто, аватари за езика на знаците, уроци за дистанционното управление и ръководства за бързо разрешаване на проблеми.

Гамата телевизори QNED 2024 на LG отговаря на разнообразните нужди и предпочитания на клиентите с широк спектър от размери на екрана, начело с свръхголямия 98-инчов блокбъстър – наистина огромен екран, който напълно поглъща зрителите със своята мащабност. Добавянето на гигантския 98-инчов модел е в отговор на нарастващото търсене на по-големи телевизори на пазара на премиум LCD телевизори, а обширната гама също така предоставя на клиентите множество алтернативи, които идеално ще подхождат на всяко пространство, включително 43, 50, 55, 65, 75 и 86-инчови екрани.

Серията LG 2024 LG QNED TV издига зрителското изживяване на съвсем ново ниво с усъвършенстван процесор, който позволява изключителни аудио-визуални изживявания на различни размери екрани, като същевременно осигурява персонализирано потребителско изживяване, съобразено с уникалния начин на живот и предпочитания на всеки човек“, казва Баик Сон-пил, ръководител на Product Planning Division в LG Home Entertainment Company. „Оставаме ангажирани с осигуряването на несравнимо потребителско изживяване, опирайки се на нашия десетилетен опит с webOS.“

Хардуер