Samsung България започва да предлага у нас програмата за самостоятелен ремонт, като включва и сгъваемите устройства

Samsung България започва да предлага у нас програмата за самостоятелен ремонт, като включва и сгъваемите устройства

Samsung България обяви, че програмата за самостоятелен ремонт вече е достъпна за най-новите модели смартфони, таблети и персонални компютри в Южна Корея и в разширен кръг от държави в Европа, включително и в България.

За първи път Samsung включва в тази програма сгъваемите устройства Galaxy, включително Galaxy Z Flip5 и Z Fold5. Това дава на потребителите на Galaxy допълнително удобство и избор да се възползват повече от своите устройства и удължат техния живот. През декември ще бъдат добавени още Galaxy продукти – включително серията Galaxy S23, серията Tab S9 и серията Galaxy Book2 Pro.

Samsung стартира програмата си за самостоятелен ремонт от страна на потребителите за първи път в САЩ през 2022 г., а по-рано тази година я разшири за Южна Корея, Бразилия, Мексико и избрани европейски държави. Сега програмата е на налична в още 30 държави в Европа, включително България. Така потребителите могат да се присъединят към стремежа на Samsung да се използват по-малко ресурсите на планетата.

Чрез програмата потребителите на Galaxy мога да се възползват от оригинални резервни части – да сменят сами екрана, задното стъкло, портовете за зареждане, високоговорителя, гнездото за SIM карта, страничния бутон и бутона за регулиране на силата на звука в своите смартфони Galaxy. По аналогичен начин, потребителите на серията Galaxy Book ще могат да ремонтират предния и задния корпус, дисплея, батерията, тъчпада, клавиша за захранване с четец за пръстови отпечатъци, гумените крачета, вентилатора и високоговорителите.

Като част от поетия от Samsung ангажимент да предостави на Galaxy общността повече възможности за ремонт на устройствата, потребителите ще могат да запазят информацията за всички използвани инструменти за ремонтпо този начин ще могат лесно, бързо и качествено да поправят своите Galaxy устройства във всеки един момент и по всяко време.

Потребителите на Galaxy могат да посетят https://www.samsung.com/bg/support/self-repair/ , за да научат повече за програмата.

Продукти, за които програмата е налична (продуктите могат да варират в зависимост от пазара):

Хардуер