LG представи своята саундбар серия за 2024 г

LG представи своята саундбар серия за 2024 г

С потапящ звук, гъвкава LG TV интеграция и подобрени функции, LG предлага усъвършенствано аудио изживяване със своите най-нови саундбар продукти.

LG Electronics (LG) представи своята саундбар серия за 2024 година, включително модели S95TR, SG10TY и S70TY. Създадени за безупречна съвместимост с LG телевизорите, тези саундбар решения обещават усъвършенствано кино изживяване в дома, благодарение на своето впечатляващо качество на звука, добре развити функции и изискан дизайн.

Създавайки по-добър синхрон между саундбара и телевизора, обновеното качество на звука на най-новите саундбар модели на LG обогатява домашното забавление с повишено усещане за потапяне и по-голямо удобство. При включване към WOW Orchestra, саундбарът и LG телевизорът достигат пълния потенциал на своите аудио канали, създавайки недостижимо звуково изживяване с невиждани досега сцена, височина и дълбочина. Идеалният избор за съраунд звуково изживяване, новите саундбар решения от LG осигуряват първокласно качество от Dolby Atmos, водено от усъвършенстваната технология на DTS:X.

WOWCAST прави още една крачка напред, като позволява на модели S95TR и SG10TY да се свързват безжично към телевизори LG без компромис в качеството на звука, дори когато е включено Dolby Atmos аудио. И трите нови саундбар модели работят с WOW интерфейс – интуитивен, удобен за потребителя метод за безпроблемно управление на саундбар настройките и споделяне на режима на звука с телевизора.

Начело на новата саундбар линия от LG е примиум моделът S95TR със своята впечатляваща 810W мощност и улавянето на съраунд звук през своите 15 канала. S95TR може да се похвали с 5 възходящи канала, включително първия в индустрията централен възходящ високоговорител, който създава несравнимо триизмерно аудио изживяване с подобрена яснота и разширена звукова сцена. Нещо повече, ъгълът на централния високоговорител осигурява безпроблемно аудиовизуално изживяване с точно издигане до нивото на телевизионния екран.

S95TR се отличава с подобрени високочестотни говорители за ясен и прецизен звук, като в същото време инкорпорира и пасивен източник за обогатяване на басовите звуци и оптимизиране на цялостния баланс между саундбара и субуфера. Забележително е, че качеството на гледане е допълнително подсилено в модела S95TR, проектиран с матова цветова палитра, материали и покритие, за да се намалят ефективно отраженията.

SG10TY, друг от новите саундбар модели на LG, е перфектното аудио и визуално допълнение към примиум телевизорите LG OLED. WOW Orchestra, WOW Interface, и WOWCAST позволяват на SG10TY модела да се интегрира безупречно с LG OLED телевизорите, завършвайки зрителското изживяване с невероятно усещане за потапяне в съдържанието. Впечатляващо е как свързването на WOWCAST към модела SG10TY и премиум OLED телевизора на LG създава безжично домашно забавление без видими кабели между екрана и саундбара. Този саундбар с Wi-Fi осигурява безупречно слушане с високо качество на звука, за да могат слушателите да се наслаждават на любимите си песни в платформите за стрийминг на музика, включително Tidal Connect и Spotify Connect. Добре помисленият дизайн на SG10TY се съчетава безупречно с широчината и цветовете на рамката на LG OLED телевизорите, което води до несравним визуален синхрон с ултра тънкия OLED TV.

LG ще лансира и саундбар модела S70TY, който е идеален за телевизорите LG QNED със своя опростен и компактен дизайн. Този модел също така разполага с първия в индустрията централен високоговорител, който осигурява по-голяма яснота на гласа. Наклоненият под ъгъл дизайн осигурява хармонично звуково и визуално съответствие с нивото на екрана на телевизора.

Специализирана скоба за модел S70TY позволява на потребителите да поставят саундбара директно под QNED телевизора за безупречен интериорен стил. Тази скоба осигурява удобно решение за директно прикачване, елиминирайки необходимостта от пробиване на дупки в стената при инсталация. Освен това, тя позволява по-голяма гъвкавост при монтирането на модел S70TY върху стена с възможности за различна височина или локация, гарантирайки естетически перфектно позициониране, голямо удобство и оптимално звуково изживяване.

Технологията LG Triple Level Spatial Sound прилага анализ на каналите чрез 3D двигател, който впечатлява слушателите с реалистичен звук и омагьосващо усещане за пространство. Нещо повече, LG AI Room Calibration – функция, призната както от потребителите, така и от експертите, за своето аудио съвършенство – анализира бързо средата в стаята и регулира настройките, подобрявайки звука така, че да хармонира с акустиката на стаята. Ново за 2024-та – AI Room Calibration разширява възможностите си за калибриране на звука на задните съраунд високоговорители, разширявайки аудио потапянето и предлагайки по-голяма гъвкавост при инсталиране.

През 2024 LG планира да представи на международния пазар и ново попълнение при високоговорителите и безжичните слушалки. Въпреки компактния си дизайн, най-новите XO2 модели предлагат автентично, многопосочно аудио за LG XBOOM 360 говорителите. С отличителен, конично-цилиндричен дизайн, те излъчват звук във всички посоки, осигурявайки постоянно, висококачествено аудио забавление за всички слушатели. Компактните им размери в комбинация с 20-часовия живот на батерията и степен на защита IP55, повишава тяхната преносимост и универсалност. Най-новите говорители XBOOM 360 могат се похвалят с уникално 360-градусово mood осветление, използващо аудиорефлектори, за да представи нов дизайн на осветлението, който излъчва усещане за откритост и разсейване.

Безжичните слушалки LG TONE Free продължават да бъдат идеално решение за забързаното ни ежедневие, фокусирайки функциите си изцяло около нуждите на потребителя и удобството, с което ги използват. Последният T90S модел предлага балансиран звук, подобрен Dolby Head Tracking и усъвършенстван Adaptive ANC. В допълнение, T90S поддържа Plug & Wireless, позволявайки на слушателите да се наслаждават на любимите си предавания, филми и музика на устройства без Bluetooth, като използват кутията за зареждане като Bluetooth предавател.

„LG винаги се стреми да предложи ненадминато аудио-визуално изживяване с първокласно качество, за да осигури по-добър живот за потребителите си,“ споделя Лий Джеонг-сеок, ръководител на аудио бизнес звеното в LG Home Entertainment Company. „Ние продължаваме да сме отдадени на усилията си да предоставим потапящо изживяване у дома чрез премиум саундбар решенията на LG, подсигурявайки най-доброто за нашите потребители, подобрявайки съраунд звука, оптимизиран за LG OLED и LG QNED телевизорите“

Последните иновации и технологии на LG за домашно забавление ще бъдат представени по време на CES 2024 от 9 до 12 януари на щанда на компанията (#16008, Central Hall, Las Vegas Convention Center). 

Технологии