Razer превръща кросоувъра Lexus TX в геим-мобил

Razer превръща кросоувъра Lexus TX в геим-мобил

На пръв поглед производителят на устройства за геймъри Razer и автомобилният бранд Lexus имат малко допирни точки. Но тяхната съвместна дейност доведе до появата на концептуалния автомобил Razer Lexus TX, който беше представен на изложението Awards 2023 в Лас Вегас.

Razer Lexus TX не може да се нарече обикновен маркетингов ход, когато производителят на компютърна периферия просто инсталира в колата своите устройства. Razer отива по-далеч и вместо това в масивния кросоувър са дълбоко интегрирани най-добрите хардуерни продукти на Razer, при това то касае както интериора, така и екстериора.

Автомобилът запазва логото на Lexus, но е получил също така светодиодни лайсни на Razer, разположени на решетката на радиатора, задните стъкла, пода, тавана и огледалата. Но значително повече промени могат да се видят в салона. Седалките от втори и трети ред са заменени от четири геймърски кресла Razer Iskur. На втория ред са разположени два отделни игрови компютъра с монитори на гърба на седалките от първи ред. Клавиатурите и мишките са разположени на специални отварящи се поставки. А за пътниците от третия ред е предвиден монитор Razer Raptor.

Освен това, в багажника са поместени докинг станция Core X Chroma с четири порта за зареждане на ноутбуци Razer Blade. Тук все пак има място за два отсека, в които да сложите лични неща, например раници. “Razer Lexus TX излиза далеч извън рамките на козметичните промени, тъй като ние създадохме няколко пълноценни геймърски станции в обширния салон на автомобила”, – казва Боб Пикунко, маркетинг директор на Razer Americas.

Технологии Транспорт