Lenovo представя нови AI изживявания с лаптопите ThinkPad и IdeaPad

Lenovo представя нови AI изживявания с лаптопите ThinkPad и IdeaPad

Intel Evo Edition ThinkPad X1 Carbon Gen 12 и ThinkPad X1 2-в-1 Gen 9 са готови за следващата вълна от бизнес изчисления с изкуствен интелект.

Lenovo IdeaPad Pro 5i (16″, 9) е първият в света потребителски лаптоп Intel Evo Edition, захранван от процесори Intel Core Ultra.

Преди CES 2023 Lenovo представя нови бизнес и потребителски лаптопи, предназначени да отключат нови AI преживявания и да повишат производителността, креативността и ефективността. Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-в-1 и IdeaPad Pro 5i са лаптопи Intel Evo, задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и Windows 11, които осигуряват оптимална енергийна ефективност, производителност и завладяващи изживявания. Специализираната поддръжка, подпомагаща бързото освояване на AI, ще помогне на потребителите да възприемат нови преживявания и да подобрят ефективността в работата и играта, включително възможностите, активирани от Copilot в Windows. Независимо дали са предназначени за бизнес или за удоволствие, тези Lenovo лаптопи са сред първите, които водят до революция на AI PC, която фундаментално ще промени начина, по който хората творят, по който се колаборират и, по който взаимодействат с компютрите. Създадени, за да предложат най-изчерпателните PC изживявания досега, ThinkPad X1 и IdeaPad Pro 5i ще помогнат на потребителите да възприемат ново поколение AI изчисления.

Готови за следващата вълна от бизнес изчисления

Следващата вълна от бизнес компютри е тук. Лаптопите на Lenovo с процесори Intel Core Ultra са готови за бъдещето. Те имат три изчислителни двигателя: CPU (Central Processing Unit), GPU (Graphics Processing Unit) и NPU (Neural Processing Unit), които могат да се справят с AI PC задачи ефективно и интелигентно. Прехвърлянето на изчислителни задачи в NPU и/или GPU подобрява ефективността и производителността, и осигурява по-добро управление на захранването. Потребителите могат да се насладят на по-висококачествени работни потоци в поддържаните софтуерни приложения като Zoom (за които ThinkPad X1 Carbon и ThinkPad X1 2-в-1 са единствените сертифицирани лаптопи), Microsoft Teams, Studio Effects, Adobe® Lightroom и много други. Характеристики като текстови прогнози, замъгляване на фона, записки от срещи и обобщаващи имейли, подобряват производителността, докато инструментите за цифрово съдържание максимизират креативността, без да оказват влияние върху цялостната производителност на системата. С Copilot в Windows дейности, които потребителите извършват всеки ден, стават по-бързи и по-лесни. Новите функции ще помогнат за по-лесно обобщаване на уеб страниците, съставяне на имейли, промяна на настройките, както и разширени възможности в приложения като Paint, Snipping Tool и др. Lenovo трансформира своите персонални компютри и други устройства, за да предоставя персонализирани AI решения. Работейки заедно със стратегически партньори, Lenovo има обща визия да поведе тази трансформираща промяна при персоналните компютри.

В допълнение, Lenovo обяви разширяването на портфолиото си хибридни облаци, задвижвани от следващото поколение Intel® Xeon® Scalable Processors. То предоставя нова платформа, готова за изкуствен интелект, с подобрена производителност, най-новите ускорители и нови професионални услуги на Lenovo за AI като критична следваща стъпка за осигуряване на динамичен хибриден AI подход за публични, частни и основополагащи модели.

Безкомпромисните потребителски преживявания се нуждаят от иновации

Офисът за продуктово разнообразие на Lenovo (Product Diversity Office) се стреми да интегрира приобщаването и получаването на обратна връзка от различни потребителски сегменти още в началото на разработването на продукти. Това клиентско изживяване винаги е било ключов фокус за иновациите на ThinkPad.

Тактилните маркировки винаги са били част от дизайна на ThinkPad от 1992 г. насам, за да помогнат на потребителите, които са с увредено зрение, да навигират в клавиатурата. През 2021 г. Lenovo установи партньорство с Училището за слепи „Губернатор Морхед“ в Роли, Северна Каролина в САЩ, чрез своя офис за продуктово разнообразие. Целта на компанията беше да разбере по-добре как потребителите с увредено зрение взаимодействат с компютрите си. Lenovo е първият производител на лаптопи, който интегрира допълнителни тактилни знаци, които увеличават достъпността. Компанията привежда тези промени в съответствие с екипа за достъпност на Microsoft, тъй като работи за нови индустриални стандарти в дизайна на клавиатурата. Резултатите от това сътрудничество са видими с нови тактилни маркировки на клавиатурата. Те включват:

   – Увеличаване/намаляване на звука: Аудиото е от решаващо значение за потребителите, които са с увредено зрение. F2 и F3 включват тактилни маркировки, което улеснява разграничаването на силата на звука нагоре и надолу.

   – Клавиш за вмъкване: Клавишите за вмъкване и изтриване често седят един до друг на клавиатурите и могат да доведат до загуба на време и проблеми при работата по документи. Твърде често потребителите са изтривали или вмъквали съдържание, когато са искали да направят обратното. Тактилният знак върху клавиша Insert ще улесни различаването на двата клавиша.

   – Функционален клавиш: Клавишът Fn е от съществено значение за хората, които използват екранни четци. Намира се до и е със същия размер като клавиша CTRL, което често става причина за объркване.

   – Клавиш за въвеждане: Въпреки че това изглежда като очевидно допълнение, клавишите Enter могат да варират по размер според клавиатурата и езика.

Още иновации, ориентирани към потребителя, могат да бъдат открити при ThinkPad X1. По-големият 120-милиметров TrackPad с физически бутони подобрява точността на посочване и използването с една ръка с интегрирания TrackPoint. Нова функция на ThinkPad X1 позволява на потребителите да персонализират общи функции от списък с опции, като докоснат двукратно TrackPoint и отворят бързото меню. Стъклен хаптичен тъчпад е опционален за първи път в ThinkPad X1. ThinkPad X1 2-в-1 има и по-голяма магнитна писалка за по-добро стилусно изживяване.

Новите ThinkPad X1 Carbon и ThinkPad X1 2-в-1 имат подобрени системи за управление на термалната и енергийна консумацията, и Computer Vision функциите в Lenovo Commercial Vantage. Те включват подход за събуждане със сензор за лице и поддържат адаптивно затъмняване на външни монитори, добавяйки допълнителна сигурност и възможност за пестене на енергия.

ThinkPad X1 винаги се е отличавал с отличен дисплей и функции на камерата. Lenovo View предоставя инструменти за подобряване на видеото за камерата, включително нов Low Light Enhancer, който може да осветява и намалява шума на видеото в среда с ниска осветеност. Софтуерът работи на NPU, за да спести енергия и натоварване на процесора при изпълнение на унифицирани комуникационни приложения като Teams или Zoom. ThinkPad X1 ще включва опционална 8MP камера в рамките на уникалната си комуникационна лента, която може да осигури отлично качество на видео разговорите. Съдържанието става още по-кристално гладко на най-новия опционален 120Hz OLED дисплей. Комуникационната лента също така позволява подобрена използваемост в преработеното шаси с по-тесни рамки, които осигуряват по-високо съотношение на екрана към тялото и лесно отваряне с една ръка.

Бизнес лаптопите от следващо поколение не само трябва да предоставят по-добри потребителски изживявания, но и да продължават да подобряват приноса си за кръговата икономика. Развитието на революционни вериги за доставки, услуги, продуктов дизайн и материали позволи на Lenovo да премине към кръгов модел на „проектиране, използване, връщане“. За създаването на най-новите ThinkPad X1 продължава да се използват рециклирани материали, PCC (Post-Consumer Recycled Content) пластмаси опаковки от бамбук и захарна тръстика без пластмаса, а така да се сведе до минимум употребата на първични материали и да увеличи използването на постиндустриални пластмаси с рециклирано съдържание (PIC). Lenovo работи в тясно сътрудничество с Toray Industries, Inc., която доставя материал от въглеродни влакна, подкрепен от връзките на Toray с Boeing, за да вгради в ThinkPad X1 Carbon Gen 12 рециклиран материал от въглеродни влакна, възстановен от композитни материали от въглеродни влакна, използвани в производството на крила на Boeing 787.

Най-новите ThinkPad X1 Gen 12 и X1 2-в-1 Gen 9 са революция при премиум лаптопите с нови функциите на AI PC и иновации, ориентирани към клиента, предназначени да трансформират потребителското изживяване. Чрез фокуса си върху постоянните иновации в дизайна, материалите и използваемостта, и силното сътрудничество с водещи партньори в индустрията, Lenovo достави нови бизнес лаптопи, готови да изпълнят обещанието си за AI за всички.

AI PC иновациите се превърнаха в наша страст. Ние не просто произвеждаме персонални компютри, ние създаваме преживявания, опаковани в брилянтен дизайн от устойчиви материали, създаваме и революционни AI изчислителни технологии, за да осигурим бъдещето на бизнес компютрите“, каза Джери Парадайз, вицепрезидент „Commercial Portfolio and Product Management“, Lenovo Intelligent Devices Group. „Най-новите лаптопи Lenovo ThinkPad X1 ще трансформират потребителското изживяване в работата и взаимодействието благодарение на скоростта и интелигентността на AI, задвижвани от процесори Intel Core Ultra.“

Интелигентността на устройствата на Lenovo дава контрол на ИТ

Освен това технологията на AI се простира в различни аспекти на жизнения цикъл на продукта. Лаптопите ThinkPad, обявени днес, поддържат опционалния пакет от решения Lenovo Device Intelligence (LDI). Използвайки технология, задвижвана от AI, LDI дава на екипите по ИТ (информационни технологии) инструментите за диагностициране, предотвратяване и отстраняване на често срещани проблеми с производителността на компютъра и подобряване преживяването за служителите. Портфолиото от решения включва Lenovo Device Intelligence, Lenovo Device Intelligence Plus, както и Lenovo Device Intelligence Plus Managed Services:

   – Lenovo Device Intelligence е основният SaaS (софтуер като услуга) за мониторинг на цифровото изживяване (Digital Experience Monitoring – DEM), включен в услугата Lenovo Premier Support Plus. Работейки в облачна среда, това решение е PC-agnostic и генерира усъвършенствани AI-прогнозни анализи, проактивни прозрения и сигнали, надеждни доклади, отстраняване на проблеми и оценка на здравето на фирмената техника.

   – Lenovo Device Intelligence Plus е Дигитален опит на служителите (Digital Employee Experience – DEX) SaaS, който комбинира цялата AI технология на LDI, добавяйки подобрени решения, сигнали, отчети, анализи и повече опции за отстраняване на проблеми. Lenovo Device Intelligence Plus разполага с повишена функционалност, като например оценка на цифровото потребителско изживяване, правилно оразмеряване на хардуера и софтуера, оценка на производителността, анализи на първопричините за проблем, сравнения на бенчмаркове и възможности за самолечение с изчерпателни табла за управление и отчитане.

   – Lenovo Device Intelligence Plus Managed Service предоставя екип от сервизни експерти на Lenovo, които управляват софтуера LDI Plus от името на клиентите, за да имат поглед върху устройството, което използват, да отстраняват проблеми, да оптимизират планирането на ИТ ресурсите и да препоръчват подобрения в цифровото изживяване.

AI-Захранвана производителност

Натиснете мощността до краен предел с новия Lenovo IdeaPad Pro 5i (16″, 9), първият в света потребителски лаптоп Intel Evo Edition, задвижван от процесори Intel Core Ultra, които захранват AI PC изживяването, осигурявайки по-бързо създаване и редактиране на снимки с помоща на AI, по-бързо експортиране на видео и по-бързо отмятане на задачите благодарение на Intel AI. Това означава възможности за преобразуване на текст в изображение, генеративно създаване на AI текст и ускоряване на работните процеси за редактиране на снимки и видео чрез осигуряване на по-висококачествени визуализации и по-бърз експорт на видео. С тези изцяло нови процесори от Intel и до NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 Laptop GPU, достигащи до 115 TDP, IdeaPad Pro 5i е зареден с бързи, генеративни инструменти за създаване, базирани на AI. Така той помага на потребителите да осъществят идеите си и им дава свободата от разнообразни стилове на работа и с 14-инчови и с 16-инчови модели. Независимо дали става въпрос за създаване и редактиране на съдържание или дори за игри, визуализациите са живи, ясни и чисти благодарение на 16:10 OLED 100% DCI-P3 120Hz дисплей.

Когато производителността е на първо място, IdeaPad Pro 5i осигурява най-добри резултати, с IR FHD камера с ToF сензор и капак за поверителност на камерата, който поддържа Windows Hello за бърз и сигурен логин. Полимерната батерия 84WHr поддържа Rapid Charge Express чрез Thunderbolt™ 4 за бързо зареждане, максимизирайки сесиите за производителност, както и по-бързите трансфери на данни, а разширяемият SSD слот позволява още повече съхранение на данни отвъд до 1TB PCIe M.2 SSD. Цялата тази мощност идва само в 1.46 кг. за 14-инчовия вариант и 1.95 кг. за 16-инчовия вариант, а с елегантното шаси с цвят Arctic Grey, IdeaPad Pro 5i позволява на творците да бъдат звездата на шоуто.

Тази мощна производителност идва и с ангажимент за устойчивост на околната среда. Долният капак на лаптопа съдържа 50% рециклиран алуминий, както е използвана и 90% пластмаса, рециклирана от океаните. В допълнение, IdeaPad Pro 5i (16″, 9) е регистриран EPEAT® Gold12 и сертифициран ENERGY STAR®, отговаряйки на най-високите критерии за екологични показатели за дълголетие на продукта, кръгов дизайн и енергийна ефективност. Lenovo предлага и CO2 Offset Service, за да компенсира прогнозираните въглеродни емисии на устройството.

Много сме горди да продължим тясното си партньорство с Intel при пускането на най-новото поколение процесори и сме развълнувани, че нашият Lenovo IdeaPad Pro 5i е първият в света потребителски лаптоп Intel Evo Edition, който ще се захранва от процесори Intel Core Ultra“, каза Джун Оуянг, вицепрезидент на Lenovo и генерален мениджър на потребителския бизнес сегмент. Групата за Интелигентни Устройства (Intelligent Devices Group). „Серията процесори Intel Core Ultra предоставя AI възможности на IdeaPad Pro 5i, които осигуряват нови ползи за потребителите по отношение на производителността, както творческа, така и продуктивна.

Създаване на многоизмерни преживявания без очила

Точно като следващата вълна от бизнес лаптопи, 3D мониторът Lenovo ThinkVision 27 вече е наличен и е готов да повиши производителността и ефективността на потребителите. 3D мониторът без очила вече разполага с още по-интуитивна и интерактивна версия на потребителския интерфейс на 3D Explorer, която приветства потребителите в 3D измерението, но може да се използва и в 2D. Освен това, мониторът идва с подобрена софтуерна поддръжка чрез собствени приложения, включително Design Engine, което елиминира необходимостта от индивидуални плъгини, за да се осигури истинско междуизмерно хибридно дизайнерско изживяване. Потребителите вече могат да проектират в 2D и да визуализират в 3D или да използват неговия 2D-към-3D конвертор, позволявайки преобразуване на 2D към 3D изображения, видео и съдържание, задвижвани от AI, в реално време. С AI, високата разделителна способност с висока честота на опресняване, 2D съдържанието незабавно се трансформира в ярко 3D съдържание с прецизна пространствена реконструкция, независимо от това колко сложни могат да бъдат фоновете и всичко това, без да се изисква допълнително захранване или надграждане на системата.

С вграден 3D рендериращ двигател, 3D мониторът ThinkVision 27 повишава производителността, като намалява необходимостта от допълнително оборудване и изчислителна мощност. Той също така увеличава ефективността, като дава възможност на потребителите да визуализират и коригират дизайна в реално време. Художници, инженери или дизайнери вече могат да създават с 2D софтуер на 2D екран и веднага да виждат своите творения в 3D. В допълнение, всички промени в 2D едновременно ще бъдат отразени в 3D. 27-инчовият 3D монитор без очила проектира две независими изображения към очите на потребителя, така че всеки да вижда обекта от малко по-различен ъгъл и да се свърже с 99% DCI-P3 и Adobe RGB точност на цветовете, технология за проследяване на погледа в реално време и превключваем лещовиден обектив – предлагащ естествено 3D зрително изживяване.

Lenovo аксесоари, предназначени за хибридни потребители

Lenovo USB-C Dual Display Travel Dock е хъб, предназначен за потребители, които работят както на от офис, така и дистанционно, като им помага да изпълняват задачи и цели ефективно и ефикасно чрез лесно свързване на външни дисплеи и устройства. Свържете поддържан USB-C™ лаптоп, за да активирате седем порта, които повишават производителността, включително два за двойни 4K дисплеи. Насладете се на бърза USB и специална Ethernet свързаност и непрекъснато захранване с USB порт „Always-On“ и до 100W USB-C PD (Power Delivery) порт за захранване на свързан лаптоп. Докът, създаден за потребителите в движение, е елегантен, универсален, разполага с регулируемо управление на кабелите и е изграден с помощта на 66% Post-Consumer Recycled Content (PCC) в екстериора и опаковка без пластмаса.

Потребителите могат да се насладят на свят на безпроблемна връзка и превъзходен комфорт с безжичните VoIP слушалки Lenovo. Перфектно проектиран за хибридни работни пространства, той позволява на потребителите по-голяма гъвкавост и автономност в множество работни среди. Слушалките са сертифицирани за Microsoft Teams с USB-A Bluetooth аудио приемник за лесна и надеждна връзка. Насладете се на магията на многоточковите Bluetooth възможности, които позволяват връзка с две устройства едновременно, и на впечатляващите 30 часа време за разговори между зарежданията. Интуитивният дизайн, допълнен с регулируеми и сменяеми чаши за уши от мемори пяна, предлага изключително ниво на комфорт, предлагайки по-добро работно изживяване. Сертифицирани за Microsoft Teams и оптимизирани за всички унифицирани комуникационни платформи, тези слушалки осигуряват кристално чист звук, като гарантират, че потребителите винаги се чуват силно и ясно при разговори.

Хардуер