Появиха се първите качествени изображения на iPhone 16

Появиха се първите качествени изображения на iPhone 16

Изданието MacRumors публикува първите качествени изображения на iPhone 16, което предполага, че Apple е разработила няколко прототипа на смартфона. Вътрешното название на серията е DeLorean.

MacRumors публикува рендери на създадените прототипи, включително точните цветове, които компанията използва в тестовете. Първият отляво е получил издадена камера в стила на iPhone X. Розовият iPhone има Action бутон и бутони за регулиране на силата на звука, а черният модел е получил голям Action бутон и нов Capture бутон.

За разлика от своя предшественик, iPhone 16 ще има вертикално разположени задни камери, което го прави по-разпознаваем. Положението на светкавицата няма да бъде променено.

Най-ранните прототипи на iPhone 16 включваха унифициран бутон за регулиране на звука, който беше създаден още при излизането на iPhone 15 Pro. Този бутон трябваше да осигурява тактилна обратна връзка, но в началото на годината Apple се отказа от него поради технически проблеми.

Бутонът Action идва от iPhone 15 Pro и ще присъства в цялата серия iPhone 16. Apple експериментира също така с нов бутон от дясната страна с название Project Nova. Предполага се, че той ще съдържа сензор за определяне на силата на натиск.

Хардуер