Голям като предното стъкло на автомобил: Където естетиката на суперколите среща гейминг иновациите

Голям като предното стъкло на автомобил: Където естетиката на суперколите среща гейминг иновациите

Porsche Design отново си партнира с AGON by AOC, една от водещите световни марки за геймърски монитори и IT аксесоари, за да представи извития монитор Porsche Design | AOC AGON PRO PD49 – симбиоза от печелещ награди дизайн и технологична мощ – истинско изражение на стил и производителност. Коронован от “iF Design Award” и “Red Dot Award: Product Design 2023” и снабден с върховен QD-OLED панел в размер 49″ (124,46 см) и съотношение от 32:9, PD49 осигурява производителност за състезания по електронни спортове на най-високо ниво: 240 Hz скорост на опресняване и 0,03 ms GtG време за реакция.

Поставя нови стандарти за визуална брилянтност и дебелина на дисплея

С дебелината си от около 5 мм PD49 използва извит, изключително тънък QD-OLED панел, разпънат в диагонал 49″. Неговата 1800R извивка напълно покрива зрителното поле на потребителя. Със спираща дъха Double QHD резолюция от 5120×1440 пиксела, той е предназначен да предефинира визуалните преживявания. Със своята пикова яркост от 1000 нита и сертификат VESA DisplayHDR True Black 400 мониторът демонстрира сияйна картина, дълбоко наситена с 1,07 милиарда цвята (10-битова дълбочина на цвета), покриващи 99% от цветовото пространство DCI-P3. С изключителното HDR пресъздаване PD49 се превръща в прозорец към магичните светове на игрите в базираните на история заглавия за солови играчи. С готова за електронните спортове честота на опресняване от 240 Hz и впечатляващо време за реакция от 0,03 ms Gray-to-Gray (GtG), призрачните ефекти са забравени завинаги. Благодарение на използването на Adaptive-Sync с поддръжка на променлива честота на опресняване, всяка игра се движи със завладяваща плавност, без накъсване.

Функционалният дизайн среща върховите технологии

Дизайнерският подход на PD49 отразява комплексните детайли на спортните автомобили Porsche. Стойката от пясъчно шлайфан алуминий, напомняща волана и джантите на спортна кола, поддържа монитора с чувство на величие. Гърбът на монитора е вдъхновен от радиаторната решетка на Porsche 911. От уникалния дизайн на On-Screen менюто до изпъкващото лого при стартиране, всеки детайл подчертава елегантността. Динамичните, персонализируеми RGB Light FX елементи украсяват предното и задното лого, разпръсквайки стил с всяко просветване.

Винаги свързан

Освен визуалното мъжество, PD49 разполага и с цял пакет от възможности за свързване. HDMI 2.1 и DP 1.4 подържат последните модели устройства. Вграденият USB хъб, допълнен от четири USB 3.2 порта и RJ-45 вход предлагат безпроблемна връзка с мрежата и всякаква периферия. Забележителна особеност е наличието на USB-C порт със солидна захранваща мощност от 90W, който позволява на мобилните компютри да останат заредени, докато сте потопена в света на играта. Вграденият KVM превключвател позволява на потребителите да свържат два компютъра едновременно като разделят Double QHD екрана за максимална многозадачност.

Геймингът е преосмислен

Функции като брояча на кадри, персонализируем мерник (Dial Point) и оптимизирано ниско входно закъснение дават предимство на играчите пред съперниците и издигат геймърското преживяване на по-високо ниво. Вградените стерео говорители с мощност 2x 8W осигуряват звуково преживяване, което е толкова потапящо, колкото картината.

Porsche Design AGON PRO PD49 е наличен в магазините Porsche Design, специализираните вериги за електроника и онлайн на www.porsche-design.com, както и в други избрани онлайн магазини на препоръчителна цена от 4300 лв.

Хардуер