AGON by AOC представи два ултрашироки геймърски монитора със 144 Hz/180 Hz честота на опресняване и HDR

AGON by AOC представи два ултрашироки геймърски монитора със 144 Hz/180 Hz честота на опресняване и HDR

AGON by AOC – една от водещите световни марки за геймърски монитори и ИТ аксесоари – с гордост представя два нови 34-инчови (86 см) геймърски монитора за любители на ултрашироките дисплеи: AOC GAMING CU34G2XE/BK и неговият по-бърз високоспециализиран събрат, CU34G2XP/BK. Тези монитори са прецизно проектирани да надминат границите на завладяващото гейминг изживяване, като същевременно предоставят изключителна стойност. CU34G2XE/BK и CU34G2XP/BK са достъпни произведения на инженерството, предлагащи на играчите всеобхватен гейминг, комбиниран с висока производителност.

В основата на тези монитори е извитият 1500R VA панел, който може да се похвали с WQHD резолюция (3440×1440 и 21:9 съотношение), предоставяйки безпрецедентно ниво на дълбочина в световете на игрите. Докато CU34G2XE/BK се отличава със своята честота на опресняване от 144 Hz и поддръжка на HDR10, CU34G2XP/BK излиза още по-напред с времена за реакция до 1 милисекунда GtG и поразителна честота на опресняване от 180 Hz, съчетана с поддръжка на DisplayHDR 400. Тези функции гарантират, че играта е изпълнена с живот, а движението на екрана е впечатляващо гладко.

CU34G2XE/BK: Безпроблемна игра в голям мащаб

С обещанието за гейминг без прекъсване, CU34G2XE/BK е оборудван с извит 1500R VA панел с WQHD (3440×1440) резолюция, предоставяща яснота, съответстваща на графиките на играта. Този гейминг монитор е отличен за плавен геймплей с впечатляващата си честота на опресняване от 144 Hz. Конкретно, чрез функцията за намаляване на замазването на движението (Motion Blur Reduction), мониторът постига забележително време за реакция на движеща се картина (MPRT: Motion Picture Response Time) от 1 милисекунда, което на практика превръща замъглените изображения в проблем от миналото. CU34G2XE/BK поддържа HDR10, което му позволява да получава HDR сигнал. Тази функция усилва наситеността на цветовете и потапя геймъра в наистина реалистични изображения – игрите добиват съвсем ново ниво на реализъм. Гъвкавостта на свързване е гарантирана с един DisplayPort 1.4 и един HDMI 2.0 порт. CU34G2XE/BK е проектиран с мисъл както за функционалност, така и за гъвкавост. Предлага се със семпла, но здрава стойка, предлагаща регулиране на наклона, което позволява на потребителите да намерят идеалния ъгъл на гледане. В допълнение, CU34G2XE/BK поддържа VESA 100 монтаж, предоставяйки опция за използване на рамена като AOC AM420B за допълнителна гъвкавост.

CU34G2XP/BK: Звездата на шоуто заема централното си място на сцената

За тези, които жадуват върхова производителност и изискват допълнително предимство в игровото си изживяване, CU34G2XP/BK е съвършеният избор. С повишена честота на опресняване от 180 Hz, той обещава още по-плавно гейминг изживяване. Благодарение на функцията pixel overdrive, този монитор постига време за реакция до 1 милисекунда GtG, демонстрирайки скорост, подходяща за състезателни игри. По-мощният CU34G2XP/BK не спира дотук. Той също така е сертифициран с VESA DisplayHDR 400, осигуряващ дълбок контраст и ярки изображения в single player, разказвателни игри или заглавия с по-бавно темпо. CU34G2XP/BK предлага визуална наслада без аналог.

Нещо повече, неговото време за реакция на движеща се картина (MPRT) от 1 милисекунда, постижимо чрез функцията за намаляване на замазването на движението (Motion Blur Reduction), позволява кратко време за реакция на пикселите, което го прави идеален за състезателни игри, където всяка милисекунда е от значение. Точно като CU34G2XE/BK, този модел може да се похвали с покритие на впечатляващите 99% от sRGB цветовото пространство, което го прави универсален избор не само за гейминг, но и за създатели на съдържание или задачи извън игрите. Този модел предлага допълнително подобрение на свързаността с два DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.0 порта за свързване на множество източници. Ергономичната стойка (с възможност за регулиране на височината, наклона и завъртането) е готова да превърне всяка дейност в ергономична мечта.

Допълнителни функции отвъд производителността

И двата модела поддържат Adaptive-Sync, а CU34G23XP/BK е AMD FreeSync Premium сертифициран за гейминг изживяване без накъсване на кадрите. Геймърите ще оценят малкото входно закъснение – всяко действие практически се отразява незабавно на екрана. И двата модела поддържат персонализирания софтуер на AOC G-Menu за управление на екранното меню, което подобрява потребителското изживяване. С технологията Flicker-Free и режимите Low Blue Mode и Shadow Control, AOC предпазва очите на потребителите, като същевременно им предоставя предимство при слабо осветени сцени в игрите. И двата модела поддържат режимите Picture-in-Picture и Picture-by-Picture за показване на два източника едновременно.

AOC GAMING CU34G2XE/BK с 144 Hz честота на опресняване ще бъде наличен в търговската мрежа от декември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 704 лв. с ДДС, докато CU34G2XP/BK с 180 Hz честота на опресняване ще бъде наличен от средата на декември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 782 лв. с ДДС.

Хардуер