AMD разширява процесорната фамилия Ryzen Embedded за приложения в промишлената автоматика, машинното зрение и периферни системи

AMD разширява процесорната фамилия Ryzen Embedded за приложения в промишлената автоматика, машинното зрение и периферни системи

AMD обяви фамилията процесори AMD Ryzen Embedded 7000 по време на събитието Smart Production Solutions 2023. Новите чипове са отговарят на изискванията за висока производителност на индустриалните пазари. Съчетавайки архитектура “Zen 4” и интегрирана графика Radeon, процесорите от серия Ryzen Embedded 7000 осигуряват производителност и функционалност, каквито не са предлагани досега за пазара на вградени устройства. Със своите разширени функции и интеграция, Ryzen Embedded 7000 Series процесорите са идеални за широка гама от приложения като промишлена автоматизация, машинно зрение, роботика и периферни сървъри.

Процесорът Ryzen Embedded 7000 Series е първият процесор за вграждане, който използва 5nm технология от следващо поколение със 7-годишен ангажимент за производствена наличност. Новият чип разполага с AMD Radeon RDNA 2 графика, която елиминира необходимостта от отделен графичен процесор за индустриални приложения. И тъй като вградените приложения изискват допълнителни софтуерни опции на операционната система, Ryzen Embedded 7000 процесорите включват поддръжка както на Windows Server, така и на Linux Ubuntu, върху Windows 10 и Windows 11. Ryzen Embedded 7000 процесорите включват също до 12 високопроизводителни CPU ядра , което в комбинация с множеството вградени функции и широк избор на операционни системи предлага несравнима лекота на интеграция за проектантите на системи.

Ryzen Embedded 7000 процесорите предлагат:

– “Zen 4” архитектура с до 12 високопроизводителни CPU ядра

   – Вградена Radeon RNDA 2 графика 1WGP @2.2GHz макс.

– AM5 цокъл, LGA 40mm x 40mm, 1718 пина

– TDP от 65W до 105W

   – Поддръжка на двуканална ECC DDR5 памет

   – До 28 писти PCIe 5 свързаност на чипа  Процесорите AMD Ryzen Embedded 7000 в момента са в етап на производство и ще бъдат демонстрирани от AMD в зала 4, щанд 121 по време на SPS изложението в Нюрнберг, Германия, от 14 до 16 ноември т.г.

Хардуер