Lenovo си сътрудничи с модни дизайнери, за да създаде носими прототипи за колекцията Lenovo Tab Wear

Lenovo си сътрудничи с модни дизайнери, за да създаде носими прототипи за колекцията Lenovo Tab Wear

Формата среща функционалността с авангардната модна колекция за връхни дрехи за таблетите на Lenovo, за да вдъхнови „времето за мен“.

Lenovo представи уникално сътрудничество с модните дизайнери RANRA, Kit Wan Studios и Maium. Заедно, те създават концепцията Lenovo Tab Wear Collection. Иновативна, функционална и модерна линия, чиито дизайн позволява съхранението на таблетите на Lenovo в дрехата. В основата на концепцията е идеята за „времето на мен“.

Според Pew Research е ясно, че хората жадуват за повече „време за мен“, но са възпрепятствани да го направят приоритет. „Време за мен“ е личното време на хората, което им позволява да се грижат за здравето си, докато правят това, което искат, когато и където изберат.

Визията на Lenovo за бъдещето е, че облекла като тези, част от концептуална колекция, могат да дадат възможност на потребителите да отделят време за себе си и да се насладят на почивка от ежедневните стресови фактори. Чрез интегрирането на таблет на Lenovo в концепциите, потребителите могат да се насладят на любимите си развлекателни дейности, както на закрито, така и на открито, независимо дали се потапят в шоу, сърфират в социалните медии или дори преследват творчески проекти. Уелнес и грижата за себе си продължават да бъдат приоритет за мнозина, а колекцията Lenovo Tab Wear може да разшири „времето за мен“ и извън дома.

Технологиите и модата непрекъснато се развиват, иновират и се адаптират към нашето променящо се общество“, сподели Емили Кетчен, вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Intelligent Devices Group и International Markets, Lenovo. „Технологията става все по-вплетена в тъканта на нашето ежедневие, трябва да прегърнем ползите от нея, за да отговорим на развиващите се нужди на хората. Колекцията Lenovo Tab Wear е творчески пример за безпроблемно интегриране на технологиите в многофункционалните връхни дрехи за „време за мен.“

За създаването на колекцията Lenovo Tab Wear, всеки дизайнер допринесе със своята креативност и индивидуален стил, създавайки единствена по рода си дреха. Вдъхновени от уникалния си произход и визия, дизайните им демонстрират сближаването на стил и технология.

   – Базираният в Лондон и Рейкявик дизайнерски екип за връхни дрехи – RANRA, създаде анорак с качулка за изолиране на светлината и шума и с т.нар. опаковачен колан, който позволява пълно потапяне и фокусиране дори по време на полет или пътуване с автобус или влак.

   – Базираният в Хонг Конг независим дизайнер на мъжко облекло – Kit Wan Studios, създаде модулен техно-брониран екзо-скелет, за да интегрира технологиите в уличното облекло.

   – Базираната в Амстердам Maium, която се фокусира върху модерни, функционални и готови за всякакви метеорологични условия дизайни, проектира яке, което се превръща в надуваем хамак, идеален за използване сред природата.

Колекцията Lenovo Tab Wear доказва, че модата и технологиите могат да се допълват взаимно, за да създават по-добри ежедневни преживявания“, добави Кетчен. „Иновативните дизайни показват, че „времето за мен“ може да бъде мобилно, преносимо и лично. Те са нещо повече от модерни облекла по поръчка за таблетите Lenovo, те откриват нови възможности в днешния свят.“

Всеки дизайнер представя собствената си интерпретация на „времето за мен“ в оригинални шедьоври, като същевременно включва mindful design – дизайни с внимание към детайлите и в близост до природата. Водоустойчивият дизайн на RANRA взима под внимание излезлите от употреба материали, като включва рециклиран текстил и апликации. Kit Wan Studios подчертава важността на партньорството с местната търговия, снабдявайки се с материали от търговци на дребно в Хонг Конг. Дизайнът на Maium пък е изграден от рециклиран полиестер с еко слой от бионично покритие, който е ръчно изработен в помещенията за проби на сетифицираният производител на GRS – Oeko Tex-100. Резултатът е експериментална концептуална колекция, която подобрява забавлението и мобилността, с невероятен стил и внимание към детайла.

Бизнес