От огъващ се на китката дисплей до личен асистент с изкуствен интелект – Motorola представи серия от AI иновации на Tech World ’23

От огъващ се на китката дисплей до личен асистент с изкуствен интелект – Motorola представи серия от AI иновации на Tech World ’23

На Tech World ’23 Motorola изведе постиженията си в областта на изкуствения интелект на следващо ниво. Компанията демонстрира няколко впечатляващи иновации, които предефинират изцяло възможностите на устройствата – функциите варират от генериране на визуален тапет на дисплея до напълно усъвършенстван AI личен асистент.

В продължение на години Motorola е сред първите в сферата на иновациите и продължава да се стреми да предоставя на потребителите значими и обмислени мобилни изживявания. Екипът на компанията е внедрил функции с изкуствен интелект в много от елементите на своите устройства – камерата, батерията, дисплеят и общата производителност. Съвременното мобилно изживяване обаче преминава през трансформационна промяна, тъй като изкуственият интелект е в центъра, служейки едновременно като личен асистент и инструмент за подобряване на ежедневните задачи, подобряване на производителността и създаване на по-смислени изживявания за потребителите.

Концепция за адаптивен дисплей, който се настройва според нуждите на потребителите

Motorola продължава да разширява границите и да инвестира ресурс в технологии и устройства с гъвкави дисплеи. Компанията представи нов концептуален модел с FHD+ pOLED дисплей, който може да се огъва и да променя формата си в зависимост от нуждите на потребителите. Тази концепция за адаптивен дисплей доразвива дисплейните и механичните иновации от други сгъваеми и подвижни устройства в категориите смартфони и персонални компютри.

Концептуалното устройство може да се регулира от стандартно мобилно изживяване с Android устройство в плоска позиция до увиване за носене на китката или позициониране в няколко режима на стенд. Когато е поставен в хоризонтално положение, 6,9-инчовият дисплей работи пълноценно, както всеки смартфон. В изправено положение устройството може да се регулира в самостоятелна позиция, като работи с по-компактна форма на пълен Android на 4,6″ дисплей. Потребителите могат също така да увият устройството около китката си за изживяване, подобно на това на външния дисплей на motorola razr 40 ultra, за да останат свързани, докато са в движение.

Персонализирани AI концепции

Компанията представи и авторски модел на изкуствен интелект, който работи в локален режим на устройствата, за да позволи на потребителите да разширят индивидуалния стил в своето устройство. Потребителите могат да качат или заснемат снимка на облеклото си, за да получат множество генерирани от изкуствен интелект уникални изображения, които да отразят индивидуалния стил. След това изображенията могат да се използват като персонализиран фототапет на устройството.

MotoAI

Компанията разработва и мобилен личен асистент за персонални компютри и смартфони. Той е проектиран така, че никога да не спира да се учи, и има основен инструмент, който не само е уникално персонализиран за потребителя, но и защитава личните му данни. Моделът също така е проектиран да има база от знания, която се адаптира към устройствата и употребата с възможности за естествено гласово или текстово взаимодействие.

Концепцията Moto AI е иновативен подход към най-новата тенденция в изкуствения интелект с големи езикови модели (LLM). Потребителите могат да взаимодействат със своя Moto AI, за да отговарят на въпроси, да изготвят съобщения, да планират задачи и много други. Докато повечето LLM модели извършват операции в облака за съхранение, MotoAI може да обработва данни и да изпълнява задачи и извън него, като предлага на потребителите по-голяма поверителност на данните. MotoAI разполага и с база от знания на устройството, в която моделите и предпочитанията на потребителя се отразяват на работата му, правейки я по-динамична, по-персонализирана и по-полезна.

2.0 Mobile Doc Scan

Отчитайки нарастващото търсене на сканиране на документи в реално време в движение, Motorola представи и концептуален AI модел, който подобрява възможностите на Doc Scanner, интегрирани в момента в системите с камери на Motorola. Това нововъведение има за цел да подобри качеството на крайното изображение, като сведе до минимум грапавините и сенките, за да гарантира, че документите или изображенията изглеждат възможно най-ясни и отчетливи.

Обобщаване на текст с изкуствен интелект

Motorola е ангажирана да помага на потребителите да повишат производителността си чрез различни приложения и решения. AI Text Summarisation (Обобщаване на текст с изкуствен интелект) опцията разглежда дълги чатове, имейли или доклади и ги обобщава до ключови послания за бързо и лесно разбиране.

Затъмняване на съдържанието за поверителност

Концепцията за затъмняване на съдържанието за поверителност на Motorola използва изкуствен интелект за безпроблемна защита на информацията и поверителността на потребителите чрез интелигентно идентифициране и замъгляване на областите, съдържащи профилни снимки и имена в социалните публикации.

Поглед към бъдещето

Motorola представи четири концепции с изкуствен интелект, които обещават да преосмислят ежедневието на потребителите. От генериращи тапети с изкуствен интелект, които вдъхват живот на екрана на устройството, до усъвършенствани функции за защита на личната информация с изкуствен интелект, като например размазване на чувствителна информация, и дори магическо докосване, което превръща смачканите касови бележки в неподправени документи – ясно е, че удобството е в челните редици на иновациите. Нещо повече, с възможността за безпроблемно обобщаване на бележки, имейли и чатове, Motorola продължава да напредва в мисията си да предоставя иновативни решения за пътуване, които подобряват мобилността, джобните възможности и цялостното улеснение на потребителите.

Хардуер