LG поставя нов рекорд с успешното предаване и приемане на 6G THz данни  на разстояние от 500 метра

LG поставя нов рекорд с успешното предаване и приемане на 6G THz данни на разстояние от 500 метра

LG Electronics (LG) обяви успешното безжично предаване и приемане на 6G THz данни естотен диапазон 155 до 175 GHz) на разстояние от над 500 метра – най-дългата дистанция досега, отчетена за 6G тестове, проведени в градска външна среда. Извършени съвместно с LG U+, тестовете са извършени в началото на месец септември в LG Sciencepark в Магок, Сеул. Добрите резултати демонстрират продължаващото лидерство на LG в 6G телекомуникационните проучвания и разработки.

Последното постижение следва успешния за компанията тест от 2022 година, при който 6G THz данни успяват да се изпратят безжично на дистанция от 320 метра, отново навън, във Fraunhofer HeinrichHertz Institute в Берлин, Германия. LG и Fraunhofer си кооперират за разработването на основно оборудване за 6G предаване и получаване, включително мулти-каналния усилвател на мощност и усилвател с ниско ниво на шум, които помагат за оптимизирането на производителността и подобряването на изхода с повече от 50%.

На скоро проведеният тест в LG Sciencepark, е значителен не само защото LG увеличава дистанцията за безжично приемане и предаване до 500 метра – стандартното разстояние за високомощни базови станции в градска среда – но и защото той потвърждава използваемостта на 6G в различни реални комуникационни сценарии, включително терминали сграда-до-сграда, сграда-до-среда и земя-до-земя. С това компанията вече е една стъпка по-близо до комерсиализацията на 6G THz комуникациите.

Еволюцията на 5G и 6G телекомуникациите ще позволи значително увеличение на скоростта на данните, както и ултра ниско ниво на латентност, високо надеждно предаване на данни и комбинация от комуникации и изкуствен интелект, или комуникации и сензори. В допълнение към улесняването на завладяващите мултимедийни изживявания, усъвършенстваните способности на 6G ще са от решаващо значение за някои от бъдещите бизнеси на LG, включително автомобилните и мобилни решения, метавселената, интелигентните домове и фабрики.

Очаква се дискусиите относно стандартизацията на 6G мрежите да започнат около 2025 година, а комерсиализацията им е планирана за 2029 година. Инвестицията на LG в R&D, стратегическите партньорства и успешните технологични демонстрации ще водят пътя към глобален преход към 6G.

През 2019 годин, LG заедно с Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) създават LG ElectronicsKAIST 6G Research Center; първото в индустрията изследователско съоръжение в Корея. Компанията продължава да осигурява ключови за 6G технологии, като си кооперира с водещи университети от целия свят. Освен това, LG изгражда R&D партньорства за разработването на ключови 6G технологии с различни институти, включително немския Fraunhofer Institute, Korea Research Institute of Standards and Science (KRISS), както и Keysight Technologies.

LG е единствената корейска компания, назначена за председател на Next G Alliance, група за безжични технологии, водена от American Telecommunications Industry Association (ATIS). LG изпълнява тази позиция от 2021, наблюдавайки различни проекти, насочени към откриване на случаи на използване на 6G комуникационна технология и установяване на технически изисквания.

Този месец компанията ще сподели ключови постижения в разработването на 6G технологии на ‘LG 6G Tech Festa,’ на което LG U+ ще бъде ко-домакин.

Ние ще продължаваме да си партнираме с изследователски институции и технологични компании, както и да извършваме свои собствени подобрени R&D, доминирайки 6G стандартизираната технология и затвърждавайки нашето технологично лидерство в тази важна сфера,“ споделя д-р Ким Бьонг-хун, CTO и изпълнителен вице-президент на LG Electronics.

Технологии