Новата офис сграда на SAP в България, SAP Center Sofia, официално отвори врати

Новата офис сграда на SAP в България, SAP Center Sofia, официално отвори врати

Гости от ръководството на софтуерния гигант SAP срязаха лентата за откриването на SAP Center Sofia по време на официална церемония.

SAP Center Sofia, новата офис сграда на SAP в България с повече от 1000 работни места отвори врати. Официалната церемония по откриването събра гости от ръководството, служители, клиенти и партньори на компанията.

Сградата с местоположение в Промишлена зона Хладилника е една от малкото сгради, изцяло притежавани от компанията на глобално ниво и е доказателство за дългосрочната инвестиция на SAP в българския развоен център. Пространствата са обзаведени с най-съвременно оборудване, за да осигурят комфорта и благополучието на служителите, и са проектирани в унисон с глобалната политика за гъвкава работа на компанията с цел да подпомагат разработването на иновативни продукти.

Гости от ръководството на компанията, служители, клиенти и партньори присъстваха на oфициалната церемония по откриването. Акцент в събитието беше присъствието на Юрген Мюлер, главен технологичен директор и член на изпълнителния съвет на компанията, който сподели: “За мен беше удоволствие да посетя България и да съм част от този важен ден за колегите ни тук. Техническата експертиза, енергията на местните екипи и апетитът за иновации се усещаха в атмосферата на събитието. Вярвам, че новата сграда не само ще предостави на колегите едно модерно работно пространство и възможности за различни начини на работа, срещи и колаборация, но и с отворения си дизайн ще стимулира работата върху нови технологии и иновации“.

Щастливи сме, че успешно реализирахме този дългогодишен проект. Сградата затвърждава стратегическата позиция на българската локация в глобалната компания SAP и ще създаде нови възможности за сътрудничество и обмен на идеи между нашите екипи. Очакваме новото работно пространство да подпомага и задълбочаването на партньорствата ни с университети, стартъпи и представители на технологичната екосистема в София, както и да отговори на амбициите ни за дългосрочен ръст“, допълни Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Лидерът в областта на бизнес приложенията SAP е с представителство в България от 2000 г. Днес в българския развоен център, SAP Labs България, са назначени над 1400 професионалисти, като над 90% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии. SAP Labs България има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Business Technology Platform.

Бизнес