JAR Computers създаде специални компютърни конфигурации за ученициers създаде специални компютърни конфигурации за ученици

JAR Computers създаде специални компютърни конфигурации за ученициers създаде специални компютърни конфигурации за ученици

Краят на лятото и ваканцията вече се вижда, а това означава едно – време е за планиране на новата учебната година. А през последните години технологиите стават все по-важен аспект при подготовката на учениците. Независимо дали става въпрос за класната стая, или за бюрото у дома, преносимите и настолни компютри, таблетите и други дигитални устройства постепенно навлизат в процеса на обучение, редом с традиционните учебници и тетрадки.

Това е и причината през тази година българският доставчик на технологични продукти, аксесоари и компоненти JAR Computers да създаде собствени настолни компютърни конфигурации, оптимизирани за учебни занимания. Това са моделитеTaiju и Denji, които разполагат с всичко, необходимо на един ученик, както за процеса на обучение, така и за забавление след това.

Настолният компютър Taiju разполага с осемядрен процесор AMD Ryzen 7 7700X 4.5/5.4 GHz, както и с 16 GB DDR5 RAM, а дискът му е 2000 GB SSD. Друго предимство на модела е видеокартата GeForce RTX 4070, което го прави подходящ за всевъзможни ресурсоемки приложения, включително и гейминг. Другият собствен модел на компанията, предвиден за учениците, е настолният компютър Denji. Той от своя страна има шестядрен AMD Ryzen 5 5500 3.6/4.2GHz процесор, 1000 GB SSD и 16 GB DDR4 RAM памет. Видеокартата му е GeForce RTX 4060 и също може да се ползва както за обучение, така и за видеоигри.

Пускането на новите ученически конфигурации е в рамките на кампания Back To School на JAR Computers, насочена както към учениците, така и към техните родители. Като част от инициативата компанията предлага на практика всичко, от което може да има нужда един ученик. Това включва както разнообразни технологични продукти – настолни и преносими компютри, монитори, графичен таблет за дигитално рисуване и печатащи устройства, така и ученически бюра и столове, модерни раници, тетрадки, етикети, бележници, моливи, химикалки. В добавка, в рамките на кампанията, продуктите могат да бъдат взети на изплащане с 0% лихва за първите три месеца.

Хардуер