Apple Watch Ultra 2 — стар дизайн, нов циферблат Modular Ultra

Apple Watch Ultra 2 — стар дизайн, нов циферблат Modular Ultra

Apple представи флагманския часовник Watch Ultra 2. Той е ориентиран към любителите на спорта и активната почивка, не се бои от неблагоприятни метеорологични условия и притежава голям дисплей с плоско сапфирено стъкло и титанов корпус.

Apple Watch Ultra 2 използват процесор Apple S9, който съдържа с 60% повече транзистори, отколкото S8 в миналогодишния модел Apple Watch Ultra и е с 30% по-бърз. S9 съдържа и 4-ядрен Neural Engine, който е два пъти по-бързо от своя предшественик при изпълнение на задачи с изкуствен интелект.

Часовникът е снабден с чип Apple U2 от второ поколение, позволяващ с голяма точност да се определя местоположението на iPhone и поддържа функцията Precision Finding, намираща AirTag с помощта на звукови, тактилни и визуални сигнали.

Apple Watch Ultra 2 е снабден с дисплей Retina LTPO OLED с функция Always-on, който има яркост 3000 kc/m2 и осигурява ясно и добре различимо изображение даже под ярко слънце. Смарт часовникът притежава нов циферблат Modular Ultra, по краищата на който се показват данни в реално време, включително секунди, височина или дълбочина. Новият циферблат има нощен режим, който автоматично се включва при настъпване на тъмнина с помощта на датчика за осветеност.

Apple Watch Ultra 2 поддържа новия жест Double tap, благодарение на който с помощта на двойно докосване с палец и показалец могат да се изпълняват такива действия, като отговор на позвъняване или неговото прекратяване, отлагане на будилник, възпроизвеждане на музика и т.н. Поддръжката на Double tap се осигурява от бързия Neural Engine, който обработва данните от акселерометъра, жироскопа и оптичния датчик за сърдечен ритъм с помощта на нов алгоритъм за машинно обучение. Алгоритъмът открива уникални признаци за малки движения в китката и промяна в кръвния поток при двойното почукване. Double Tap ще бъде достъпен от следващия месец.

Apple Watch Ultra 2 работи под управлнеието на watchOS 10, която включва обновени приложения, нов уиджет Smart Stack, нови функции, помагащи изследването на природата и циферблат Modular Ultra. Времето за автономна работа на Watch Ultra 2 е 36 часа при редовно използване и до 72 часа в режим на ниска консумация на енергия.

Цените на Apple Watch Ultra 2 стартират от $799. Новия смарт часовник ще бъде пуснат на пазара от 22 септември.

Хардуер