Apple представи новите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max

Apple представи новите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max

Apple представи iPhone 15 Pro с дизайн Titanium. Това е най-лекият Pro смартфон на компанията.

Apple е направила рамката около екрана по-малка. От компанията твърдят, че титанът от 5-ти клас, който се използва за рамките на смартфоните, се използва и в марсианския роувър на NASA. Сега диагоналът на дисплея на iPhone 15 Pro е 6,1 инча, на iPhone 15 Pro Max – 6,7 инча.

В новите смартфони е премахнат класическият превключвател за изключване на звука, който е заменен от бутон. На този бутон могат да се задават различни функции.

В iOS 17 е досбавен режим Standby. Така смартфонът може да бъде поставен в хоризонтално положение, след което той ще изпълнява ролята на настолен часовник.

Новите смартфони са получили 6-ядрен процесор Apple A17 Bionic и ново графично ядро. Neural Engine вече е двойно по-бърз в приложенията с изкуствен интелект.

Смартфоните вече са снабдени с интерфейс USB-C, но само Pro версията предлага скорост до 10 Gbit/s (USB 3).

На презентацията Apple обави много добра скорост в игрите. iPhone 15 Pro е съвместим с най-съвременните геймпадове. Множество игри, включително Resident Evil Village са портнати от конзоли за iPhone 15 Pro.

Според Apple, iPhone 15 Pro има най-добрата камера в историята на компанията и обектив със 7 лещи. Резолюцията остава 48 Мп, но с по-съвременен сензор. Фокусните разстояния са 24, 28 и 35 мм. Подобрено е нощното снимане, в частност използването на портретен режим. SmartHDR работи по-реалистично.

iPhone 15 Pro е получил телеобектив с 3х увеличение, а iPhone 15 Pro Max – с 5х оптично увеличение в 12 Мп камера с фокусно разстояние 120 мм. Третата ултраширокоъгълна камера има резолюция 12 Мп и макро-режим. Снимките могат да се правят в Apple ProRAW и веднага да се изпращат към MacBook. Снмките и видеото ще изгледат отлично на Apple Vision Pro, за което е добавена функцията Spatial Video (обемно видео).

Цените на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max със 128 GB памет са съответно 1000 и 1200 долара. Моделите ще излязат на пазара на 22 септември.

Хардуер