YouTube експериментира с по-редки, но по-дълги реклами в приложението за телевизори

YouTube експериментира с по-редки, но по-дълги реклами в приложението за телевизори

YouTube разглежда различни варианти за показване на реклами по време на възпроизвеждане на видео в своето приложение за телевизори. Един от вариантите е по-редки, но по-дълги рекламни спотове, които няма да накъсват много често възпроизвежданото съдържание.

Вместо да се показват кратки реклами, разпределени по цялата дължина на видеото, YouTube ще пробва по-дълги рекламни фрагменти, които ще се появяват в средата. Тези реклами ще се показват на потребителите, които нямат абонамент Premium. От компанията твърдят, че към момента не е взето решение с каква продължителност ще са новите реклами, нито кога те ще се показват, най-веротно това ще става динамично.

Платформата разглежда също така възможност за използване на по-прост таймер за обратно броене в рекламата до нейния край. Той ще се показва в долния десен ъгъл на екрана вместо съобщението: “Възпроизвеждането ще продължи след рекламата”.

Сега таймерът на YouTube е разположен в горния ляв ъгъл и показва колко рекламни блока ще види потребителят и колко време ще продължи рекламата.

“Ние ще оценим реакцията на потребителите на тези промени и дали те се приемат положително от зрителите, рекламодателите и авторите на съдържание. Ако да, ше продължим да внасяме тези промени за всички потребители на платформата (без абонамент Premium)”, – казват от YouTube.

Неотдавна YouTube започна да заплашва с блокиране на плейъра всички, които използват блокиращи рекламата плъгини, а така също въведе в някои страни показване на 30-секундни рекламни блокове на телевизорите с поддръжка на YouTube, които не могат да се изключват.

Софтуер