Lenovo представя Legion 9i – първият в света геймърски лаптоп с изкуствен интелект и интегрирана система за течно охлаждане

Lenovo представя Legion 9i – първият в света геймърски лаптоп с изкуствен интелект и интегрирана система за течно охлаждане

Lenovo обявява най-високия си клас Lenovo Legion 9i (16″, 8) – първият 16-инчов геймърски лаптоп от серията Lenovo Legion и в света, със самостоятелна система за течно охлаждане, предназначен за геймъри и създатели на съдържание с високи изисквания за работа на графичната карта. Lenovo Legion 9i завършва линията Lenovo Legion, която включва и серията Lenovo Legion Pro за състезателни геймъри и серията Lenovo Legion Slim за геймъри, които ценят пъргавината, както и дисплеи и периферни устройства Lenovo Legion. Днес сe обявяват и 16-инчовите геймърски раници Lenovo Legion GB700 и GB400, които дават възможност на геймърите да избират между стил и лекота или допълнително място за съхранение, без да жертват защитата на своя Lenovo Legion 9i (16″, 8) или други лаптопи и аксесоари.

„Представянето на Lenovo Legion 9i (16″, 8) бележи последния връх в иновациите на геймърските лаптопи Lenovo Legion. Lenovo Legion 9i е първият лаптоп в екосистемата на Lenovo Legion с вградена система за течно охлаждане и хардуерна настройка на AI чипа. Карбоновият капак тип А, който в допълнение към своята „уникална за всеки лаптоп естетика“ означава по-лек лаптоп за геймъри и творци, които изискват само най-доброто.“, каза Джун Оуян, вицепрезидент и генерален мениджър на потребителския бизнес сегмент на Lenovo, Intelligent Devices Group. „Непрекъснато се предизвикваме да разширяваме границите при проектирането на решения за гейминг. Lenovo Legion 9i (16″, 8) постави нов критерий за нас, който се радваме да постигнем и надминем в бъдеще.“

Lenovo Legion 9i (16″, 8) гради бъдещето бъдещето с интегрирано течно охлаждане и карбонов капак тип А

Lenovo Legion 9i (16″, 8) дава ново определение за мощен лукс в областта на геймърските лаптопи. От 13-то поколение процесор Intel® Core™ i9-13980HX до графичен процесор NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop и 64 GB овърклокната 5600Mhz двуканална DDR5 RAM памет или светкавично бърза 32 GB овърклокната 6400Mhz двуканална DDR5 RAM памет, лаптопът е оборудван със забележителен хардуер за обработка. Но именно начинът, по който се разгръща мощта на тези процесори, прави Lenovo Legion 9i (16″, 8) наистина мощен.

Интегрираната система за течно охлаждане Legion Coldfront – първата по рода си в 16-инчов геймърски лаптоп, позволява на Lenovo Legion 9i (16″, 8) да излъчва максимална мощност от 230W TDP при тегло от само 2,56 кг (5,64lbs). Системата, разработена съвместно с Cooler Master, работи над VRAM на графичния процесор, за да управлява топлината при екстремни гейминг сесии, като се включва, когато графичният процесор достигне 84 °C, за да го охлади. В съчетание със система за изкуствен интелект за въздушно охлаждане с три вентилатора и 6 333 индивидуални всмукателни отвора Lenovo Legion 9i (16″, 8) остава хладен дори при най-изтощителните сесии за игри и създаване на съдържание. За да поберат допълнителното тегло на персонализираната система за охлаждане с течност, инженерите на Lenovo трябваше да проектират иновативен нов тип A капак, изработен от ковани въглеродни нишки, който не само спестява тегло, но благодарение на процеса на изработка, всеки Lenovo Legion 9i е със свой собствен уникален идентичен дизайн на капак тип А с вградени карбонови нишки.

Цялата допълнителна мощност на Lenovo Legion 9i оживява на до Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 дисплей с променлива честота на опресняване 165 Hz. Създателите на съдържание могат да превключват между цветовите пространства DCI-P3 и sRBG в предварително инсталирания софтуер на X-Rite благодарение на фабричното калибриране на цветовете на дисплея за единица. Дисплеят Mini-LED с 94% съотношение екран-тяло означава спиращи дъха огромни и ясни визуални ефекти, както за геймърите, така и за създателите на съдържание, а с до 2 TB PCIe (Gen 4) SSD памет има достатъчно място, за да се потопите в безброй красиви игри.

Потапянето е ключов фактор в подхода на Lenovo Legion 9i (16″, 8) за неговата мощ и лукс. Функцията Smart FPS на чипа Lenovo LA-2 AI се свързва директно с дисплея, за да проследява кадрите в секунда и автоматично да регулира мощността на графичния и централния процесор, осигурявайки максимален брой кадри в секунда независимо от сценария на играта. Чипът Lenovo LA-2 AI също така синхронизира Legion Spectrum RGB, присъстващ около клавиатурата и долния капак, върху надписа Legion на горния капак и в RGB клавиатурата Lenovo TrueStrike за всеки клавиш, с визуализациите на екрана – потапяйки истински геймъра в екранното изживяване. Софтуерът Tobii Horizon осигурява проследяване на погледа, което дава на играчите допълнително ниво на потапяне, когато играят любимите си игри. Когато сте в движение, Lenovo Legion 9i (16″, 8) е готов с 99,99Whr батерия, която може да се зарежда както чрез включения 330W Slim адаптер, така и чрез 140W Type-C® захранващ адаптер, като и двата са включени в кутията. Свързаността с Wi-Fi 74 и Bluetooth 5.3 се осигурява от Wi-Fi картата Filogic 380 на MediaTek с безжична скорост до 6,5 Gbps.

Lenovo Legion 9i се предлага с Windows 11, както и с 3-месечен абонамент за Xbox Game Pass Ultimate, така че геймърите могат да се наслаждават на стотици висококачествени игри от самото начало. Nahimic от SteelSeries осигурява допълнително предимство в игрите чрез поглъщащо 3D аудио, което позволява на геймърите да чуват по-ясно съотборниците си, като същевременно допринася за пространственото усещане, което е толкова ключово за оглавяване на класациите. Играчите, които стриймват, ще оценят лесно регулируемите контроли за балансиране и еквалайзер, които поддържат фокуса там, където трябва да бъде – върху победата.

Софтуерното приложение Lenovo Vantage предлага допълнителен набор от инструменти „всичко в едно“, включително информация за производителността в реално време, контрол на овърклокването, както и интелигентен контрол на вентилатора с нов персонализиран режим, който позволява на геймърите да извлекат всяко предимство пред конкуренцията. В Lenovo Legion е включена и Legion Arena, която консолидира притежаваните игри от различни платформи, за да могат геймърите да търсят цялата си библиотека на едно място и бързо да намерят играта, която искат. Предлага се и в допълнение с услугата Lenovo Premium Care за хората, които искат да получат достъп до разширена техническа поддръжка на място и превантивна проверка на състоянието на компютъра.

Пренасяйте геймърска екипировка по всякакъв начин: 16-инчовата геймърска раница Lenovo Legion GB700 и GB400

И двете раници – Lenovo Legion 16″ геймърска раница GB700 и Lenovo Legion 16″ геймърска раница GB400, осигуряват защита на лаптопите и аксесоарите от серията Lenovo Legion и предлагат по-персонализиран избор според предпочитанията на потребителя.

20-литровата раница Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB700 е оборудвана с четири протектора за удар в отделението за компютъра и външно покритие от полиуретан за ненадмината защита. Основното отделение може да се персонализира напълно за отлично пасване всеки път. Има и 12 джоба, три от тях са скрити за допълнителна сигурност, за съхранение на оборудване, аксесоари, зарядни устройства и всичко останало. Х-образните презрамки за багаж на гърба и светлоотразителните елементи на презрамките добавят комфорт, удобство и безопасност към стилната чанта.

16-инчовата геймърска раница Lenovo Legion GB400 е предназначена за геймъри, които пътуват постоянно. С магнитна защита за предотвратяване на кражба, Х-образни презрамки за багаж, което се разкопчава напълно, раницата с обем 18 литра осигурява лесен достъп до специалния калъф за 16-инчов лаптоп, както и джоб за таблети или преносими мобилни устройства за игри като наскоро обявеното Lenovo Legion Go. Има и джоб с цип за съхранение на захранващ адаптер, както и два джоба за допълнителна периферия за игри.

Хардуер