Dolby представи технологията Atmos FlexConnect, решаваща проблема с разположението на тонколоните в стаята

Dolby представи технологията Atmos FlexConnect, решаваща проблема с разположението на тонколоните в стаята

Dolby Laboratories представи технологията Atmos FlexConnect, позволяваща да се разполагат допълнителни безжични тонколони навсякъде в стаята. Системата автоматично ще настрои звука според тях. За първи път тази технология ще бъде използвана в телевизорите на TCL през 2024 г.

В блога на Dolby обясняват, че обикновените аудиосистеми принуждават потребителя да се нагажда спрямо звука и да променя стаята спрямо системата. При това не всички могат да съобразят помещението и да изведат нужните контакти и конектори в нужните места, а някои стаи изобщо са много малки, за да бъдат спазени препоръките за добър звук. Иманно за да реши тези проблеми компанията е разработила технологията Atmos FlexConnect.

С помощта на Atmos FlexConnect потребителят може да разположи до две безжични тонколони във всяка точка на стаята. Системата ще анализира тяхното местоположение и ще настрои звука според помещението, осигурявайки Dolby Atmos звук.

Компанията отбелязва, че подобно решение осигурява качествен звук в дома. За Atmos FlexConnect не са важни размерът на помещението, разположението на мебелите и други фактори – системата сама настройва всичко необходимо.

Технологията ще бъде демонстрирана през септември на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин.

Технологии