Paint в Windows 11 ще получи опции за рисуване с  помощта на изкуствен интелект

Paint в Windows 11 ще получи опции за рисуване с помощта на изкуствен интелект

Microsoft ще обнови Paint с инструменти за рисуване с помощта на изкуствен интелект. Това ще се случи в новия голям ъпдейт на Windows 11. Функциите ще бъдет базирани на същата технология, която се използва в Bing Image Creator. Инструментът позволява да се създават изображения на базата на текстово описание.

Вероятно в Paint ще се появи бутон Magic Paint, който ще бъде разположен на страничния панел с инструменти. Той ще позволи да се генерират картини с помощта на текст, след което изображението ще може да се редактира вече на платното.

Освен това, Microsoft планира да добави инструменти с изкуствен интелект във Photos, Camera и Snipping tool. В първия случай ИИ функцията вероятно ще позволи да се разпознават хора или обекти на снимките, а след това те да се изрежат и поставят в други области.

В Snipping tool и Camera може да се появи технология за оптично разпознаване на символи (OCR). Потенциално това ще позволи на приложенията да разпознават текст на снимка или скрийншот, което значително ще опрости копирането и поставянето на информация.

Microsoft вече започна тестове за отказ от голям брой вградени приложения в Windows 11. Tака например, ще могат да бъдат премахвани приложенията Camera, Photos, Peoples и Remote Desktop.

Софтуер