Samsung Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5: Гъвкавост и многофункционалност без компромиси

Samsung Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5: Гъвкавост и многофункционалност без компромиси

Samsung Electronics представи своето пето поколение сгъваеми устройства Galaxy: Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5. Водещите в индустрията форм-фактори предлагат на всеки потребител уникални изживявания с елегантен и компактен дизайн, безброй възможности за персонализация и мощна производителност. Новата Flex панта оптимизира потребителското изживяване със сгъваемите телефони, като същевременно предлага естетически балансиран и солиден дизайн. Тези уникални сгъваеми устройства разкриват необикновени възможности на камерата, като например функцията FlexCam за снимки от всякакви нестандартни ъгли. С по-голяма производителност и подобрена батерия, поддържана от най-новия процесор, серията Samsung Galaxy Z преобразява възможностите на смартфона – независимо дали е отворен или затворен.

Иновациите и отдадеността на Samsung при сгъваемите устройства създадоха невероятно многофункционални модели. С непоклатима убеденост в потенциала на сгъваемия формат, съчетан с възможностите за научноизследователска дейност и производство от световна класа, Samsung непрекъснато усъвършенства и оптимизира серията Galaxy Z. От създаване на съдържание на новия Flex Window на Galaxy Z Flip5i до безпроблемно извършване на няколко задачи едновременно на Galaxy Z Fold5, настоящата серия сгъваеми устройства Galaxy отговаря и дори надминава индивидуалните нужди на днешните потребители.

В допълнение, Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са проектирани с мисъл и внимание, за да удовлетворят очакванията за издръжливост. Основният екран разполага със защитен протектор срещу удари и обновен гръб за по-здрав дисплей. Заедно с поддръжката на IPX8, рамките от Armor Aluminum и Corning Gorilla Glass Victus2, поставени както върху Flex Window, така и върху задния панел, Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 осигуряват защитата, която потребителите очакват, допълнително подобрена от Flex пантата. Този нов вграден модул на пантата идва с двойна шина, която намалява ефекта от външните въздействия.

Galaxy Z Flip5 е стилно сгъваемо устройство, което се побира в джоба.Новият Flex Window, който е 3,78 пъти по-голям от предишното поколение, идва с широк избор от познати и нови възможности. Той предлага повече опции за персонализиране, включително информационни и графични часовници, които могат да се съчетават с дизайна на циферблата на часовник от серията Galaxy Watch6, както и елегантни рамки. Освен това новият калъф Flipsuit на Galaxy Z Flip5 защитава устройството със сменяща се NFC карта, така че потребителите могат да съчетават дизайна на своя Flex Window и цвета на калъфа за още повече възможности за персонализация.

Когато е затворен, Galaxy Z Flip5 предлага още повече възможности за работа. От Flex Window, може бързо и лесно да се получи достъп до полезна информация. С помощта на уиджетите, потребителите могат да проверяват времето, да пускат музика и да слушат любимите си парчета с Media Controller, или пък да са в час с последните новини от световната фондова борса с уиджета Google Finance. Могат да се видят и всички уиджети наведнъж или да се сменят светкавично с едно докосване на екрана, за да се активира Multi Widget View. Без изобщо да се налага да се отваря устройството могат да се преглеждат обажданията и да се отговаря на текстови съобщения в движение с помощта на Quick Reply с пълна QWERTY клавиатура и видимост на историята на чата.

Със своя несравним дизайн и форм-фактор, Galaxy Z Flip5 идва с камера, която дава най-невероятни възможности за още повече гъвкавост. Можеш да правиш селфита с невероятно качество със задната камера благодарение на по-широкия Flex Window. Потребителите могат да създават зашеметяващи снимки от всеки ъгъл и то без ръце с помощта на FlexCam. Преглеждането и редактирането на снимките в режим Flex Mode също е бързо и лесно. Потребителите могат лесно да преглеждат, да настройват контраста на цветовете или да изтриват снимки с бързия преглед във Flex Window. Когато снимаш приятели, функцията Dual Preview позволява първо да се видят във Flex Window, за да могат да направят промени в реално време за перфектната снимка. Плавните кадри са напълно възможни в движение с функцията Super Steady, която стабилизира камерата, а функцията Автоматично рамкиране (Auto Framing) гарантира, че никой няма да бъде изпуснат от кадъра.

Galaxy Z Flip5 допълва мощната камера с подобрения в решенията с изкуствен интелект, за да вдъхне живот на всяка снимка. Бъди креативен, дори при слаба светлина, с подобрените възможности на Nightography, които оптимизират снимките и видеоклиповете в условията на околна светлина. Алгоритъмът за обработка на сигнала на изображението (ISP), поддържан от изкуствения интелект, коригира всички визуални шумове, които обикновено развалят образите при слаба светлина, като в същото време подобрява детайлите и контраста на цветовете. Дори от разстояние снимките са по-ясни с 10-кратно цифрово увеличение..

Galaxy Z Fold5: Най-добрата продуктивност с голям екран

Със завладяващия голям екран и издръжлива батерия в най-тънкия и лек Fold досега, Galaxy Z Fold5 може лесно да се носи навсякъде, като същевременно идва с най-мощната производителност в серията Galaxy Z.

Galaxy Z Fold е пионер в трансформирането на ежедневната продуктивност с надежден и голям екран: като се започне от функцията Multi Window и App Continuity и се стигне до още по-голям набор от други функции, включително Taskbar, drag and drop и оптимизиране на приложенията на трети страни. S Pen Fold Edition, позната от третото поколение Fold от 2021 г., също е подобрена, за да носи още по-голямо удоволствие при писане на Galaxy Z Fold5. Тези функции и инструменти се обединяват за още повече продуктивност на по-големия екран с цел да улеснят потребителите да изпълняват важните си задачи отвсякъде.

Подобрения Taskbar идва с динамична производителност, което позволява на потребителите бързо да превключват между често използваните приложения. Сега четири познати приложения са вече готови за по-ефективна работа. Новоусъвършенстваната drag and drop функция също може да повиши производителността при преместване на съдържание между приложения и екрани. Просто докосни и задръж снимката в Samsung Gallery с един пръст, а с друг пръст отвори приложението Samsung Notes, за да плъзнеш и поставиш снимката. С hidden pop-up, дадено приложение може да продължи да работи на заден план, докато в същото време потребителите могат да гледат видеосъдържание на цял екран и да разговарят с приятели в плаващ изскачащ прозорец отстрани на екрана.

Новата по-тънка и компактна S Pen Fold Edition улеснява воденето на бележки и записването на идеи в реално време, като в същото време може да се побере по-удобно в джоба. A по-тънкият калъф Slim S Pen Caseе с почти същата дебелина като обикновения калъф за Fold и се предлага в различни модели и цветове, за да могат потребителите да носят своя S Pen със стил.

7,6-инчовият главен екран помага на потребителите да правят повече неща в движение и осигурява възможност за гледане на съдържание в широк размер и без прекъсвания, така че потребителите могат да се наслаждават на любимия си филм в портретен или пейзажен режим. Освен това пиковата яркост е увеличена с повече от 30%, до 1750 нита, за оптимално изживяване при гледане на открито, дори при ярка слънчева светлина.

Мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy, която предоставя на потребителите завладяващо гейминг изживяване на най-големия екран на смартфон Galaxy, подобрява графиките и използва изкуствен интелект, за да осигури динамичен гейминг и функционалност за повече от една игри. Galaxy Z Fold5 може спокойно да се справи с маратонски гейминг сесии със своята подобрена охладителна система, която се справя топлината по един по-интелигентен начин за по-малко забавяне и без спад в производителността.

Положително въздействие върху планетата

Samsung продължава да отбелязва напредък по отношение на екологичната визия на компанията и да ускорява действията, които помагат за постигането на целите, включително постигането на нулеви нетни въглеродни емисии до края на 2030 г. за поддивизията Device eXperience.

Galaxy Z Flip5 и Fold5 се отличават с повече рециклирани материали в сравнение с предишните поколения от сериите, включително рециклирано стъкло и алуминий, и рециклирани пластмаси, произведени от изхвърлени рибарски мрежи, варели за вода и PET бутилки. Дори хартията, използвана за опаковъчната им кутия, е изработена от 100 % рециклиран материал.

Тези нововъведения са целенасочено проектирани за по-дълъг срок на експлоатация. Всяко устройство се предлага с петгодишни актуализации на сигурността и четири поколения актуализации на операционната система, което спомага за удължаване на жизнения цикъл на продукта.

Наличност и цени

Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са налични за предварителна поръчка в България от 26 юли, а официалните продажби започват на 11 август.

Устройствата в България идват на препоръчителни цени, както следва:

Galaxy Z Flip5 (256GB) 2349 лв.

Galaxy Z Flip5 (512GB) 2579 лв

Galaxy Z Fold5 (256GB) 3699 лв

Galaxy Z Fold5 (512GB) 3949 лв

Galaxy Z Fold5 (1TB)4399 лв

Със Samsung Care+ потребителите получават подмяна на дисплея през първата година след покупката в оторизиран сервиз на Samsung.

Хардуер