Samsung стартира нова ера в OLED игрите с глобалното представяне на Odyssey OLED G9

Samsung стартира нова ера в OLED игрите с глобалното представяне на Odyssey OLED G9

Първият в света DQHD OLED монитор предлага AI upscaling и невероятно бързо време за реакция от 0,03 ms (GtG), за да потопи геймърите още повече в екшъна.

Samsung Electronics Co., Ltd. представи официално на глобалния пазар геймърския монитор Odyssey OLED G9 (модел G95SC), който е усъвършенстван с технология за оптимизация на образа чрез изкуствен интелект (AI upscaling). Надграждайки успеха на миналогодишния Odyssey OLED G8 (модел G85SB), новият монитор се присъединява към гамата, за да стартира нова ера в OLED гейминга.

„С пускането на Odyssey OLED G8 миналата година, Samsung отговори на изискванията и очакванията дори на най-опитните геймъри“, споделя Hoon Chung, вицепрезидент дивизия Visual Display Business в Samsung Electronics. „С представянето на Odyssey OLED G9, който сега идва с безпрецедентно качество на картината, предлагаме на потребителите мощни геймърски монитори и да вдигнем летвата за OLED гейминга.“

С размер 49 инча и извивка 1800R, Odyssey OLED G9 е първият OLED монитор, който предлага разделителна способност Dual Quad High Definition (DQHD; 5 120 x 1 440) със съотношение 32:9. Съотношението при екрана между големина и ширина позволява на потребителите да се насладят на супер широкоформатни образи – което се равнява на два QHD екрана, поставени един до друг. В същото време, бързото време за реакция от 0,03 ms (GtG) (от сиво към сиво) и честотата на опресняване от 240 Hz предлагат на играчите конкурентно предимство.

Добавянето на Neo Quantum Processor Pro отличава Odyssey OLED G9 от другите OLED монитори за игри. Използвайки алгоритъм за задълбочено самообучение на база изкуствен интелект, той интелигентно анализира изображенията и автоматично оптимизира образа, за да регулира яркостта, като същевременно усилва контраста. Това позволява на монитора да възстанови всеки детайл и да представя най-ярките изображения пиксел по пиксел.

AMD FreeSync Premium Pro усъвършенства още повече изключително гладкото геймплей изживяване при Odyssey OLED G9. С DisplayHDR True Black 400, мониторът осигурява невероятни детайли и живи цветове, независимо от играта, която се играе, или съдържанието, което потребителят гледа.

Odyssey OLED G9 се отличава с тънък дизайн и е снабден с елегантна метална рамка. На гърба на монитора са разположени така обичаните CoreSync и Core Lighting+, които използват усъвършенствана технология за осветление, за да съответстват на цветовете на екрана, като правят съдържанието по-завладяващо и вдъхват живот на гейминг изживяването. Вградените стерео високоговорители допълват съдържанието на екрана с кристален звук.

Ненадминат избор на детайлен и ярък екран

Функцията Multi View позволява на потребителите да се възползват напълно от предимствата на големия екран, като позволява игра на до два екрана едновременно. Това означава, че геймърите вече могат да се наслаждават на едновременното изпълнение на много задачи, без да се налага да се занимават да настройват няколко монитора.

Odyssey OLED G9 идва с голямо разнообразие от полезни функции и характеристики, които осигуряват оптимизирано изживяване, независимо дали става дума за игри или гледане. Универсалните опции за свързване, включително HDMI 2.1 и Micro HDMI 2.1, Display Port 1.4 и Auto Source Switch+, позволяват по-лесни връзки от един централен USB хъб, като в същото време осигуряват безпроблемно изживяване независимо от източника на съдържание. Стойката с регулируема височина позволява на потребителите да намерят идеалната позиция за игра или гледане, независимо от това какво играят.

За да предложи добре разработена гама, която да отговаря на различните нужди на потребителите, серията Odyssey OLED G9 включва и модела G93SC, който се отличава със същата мощна OLED производителност и е предназначен за тези, които предпочитат решение без геймърски хъб или предложения за смарт телевизор.

Odyssey OLED G9 (G95SC) ще бъде на разположение за закупуване в България от юли месец 2023. Моделът G93SC ще се предлага в световен мащаб и в България от третото тримесечие на 2023 г.

Спецификации

Хардуер