Появиха се изображения на Samsung Galaxy Z Fold5

Появиха се изображения на Samsung Galaxy Z Fold5

В интернет се появи изображение на Samsung Galaxy Z Fold5, съдейки по всичко взето от рекламни материали на компанията. Впрочем, снимката показва апарат, който вече сме виждали на неофициални рендери – явно промени в дизайна няма да има, освен смяна на мястото на светкавицата.

Вече е ясно, че смартфонът ще се сгъва по такъв начин, че между двете половини няма да има разстояние. По непотвърдени данни, конструкцията тип “водна капка” ще препятства появата на гънки на екрана в разгънат вид. Ако съдим по изображението, устройството незначително ще се различава от миналогодишния Galaxy Z Fold4.

Привеждат се и предполагаеми технически характеристики на Samsung Galaxy Z Fold5. Размерите и резолюцията на дисплеите за последните две години почти не са се променили: външен 6,2 инча Full HD+ и вътрешен 7,6 инча QHD+. Говори се за процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 както в серията Galaxy S23 и за батерия 4400 mAh с бързо кабелно (45W) и безжично (25W) зареждане. Основният блок включва основна 50 Мп камера, широкоъгълна 12 Мп и теле-камера 10 Мп. Има и фронтални камери (12 Мп) на външния и вътрешния дисплей.

Официалното представяне на Samsung Galaxy Z Fold5 се очаква на мероприятието Samsung Galaxy Unpacked в края на юли.

Хардуер