23 години конкурс по програмиране CodeIT

23 години конкурс по програмиране CodeIT

Енчо Мишинев е победителят в 23 сезон на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Церемонията по награждаване се състоя в СТЦ – Интерпред и събра на едно място ИТ таланти, официални лица, образователни и бизнес партньори, много приятели и съмишленици на конкурса.

„Днес Вие сте олицетворение на потенциала на нашия регион и на Югоизточна Европа за развитие, за сътрудничество и съвместна дейност в много посоки. Вашите знания и умения са силата, която неминуемо ще спомогне за просперитета на Балканите. Пожелавам Ви успех и дръзновение, много чудесни идеи и значими успехи.“ – сподели в писменото си обръщение към гостите Президентът на Република България Румен Радев, под чийто патронаж се провежда конкурсът.

В Мусала Софт вече 23 години работим с мултинационални клиенти по проекти в най-горещите технологични области и съвсем буквално създаваме бъдещето – гордеем се с всеки мусаленец и приноса му в ИТ света. Това обаче никога не ни е било достатъчно – смятаме, че е наш дълг да даваме на обществото като цяло. Движим серия инициативи за подобряване на бизнес средата, но големият ни фокус е образование и то елитното образование – най-талантливите, които ще движат утрешния свят. CodeIT е част от това портфолио и е чест да провеждаме 23 години най-старото частно състезание по програмиране в света.“- сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

Финално Класиране CodeIT 2022/2023:

   1. Енчо Мишинев – Бакалавър по компютърни науки в университета Кеймбридж

2. Антон Анастасов – магистър по Компютърни науки от Масачузетския технологичен институт

3. Емил Инджев – студент по компютърни науки в Оксфорд

4. Александър Губица – ученик в гимназия „Велико Петрович“ – Сомбор, Сърбия

5. Виктор Лучич – ученик в начално училище „Аврам Мразович“ – Сомбор, Сърбия

   6. Неманя Майски – ученик в гимназия „Велико Петрович“ – Сомбор, Сърбия

   7. Ведран Баич – учил в гимназия „Велико Петрович“ – Сомбор, Сърбия

   8. Душко Обрадович – учител в гимназия „Велико Петрович“ – Сомбор, Сърбия

   9. Дениз Потурлиев – ученик в Математическа Гимназия „Гео Милев“ – Плевен

   10. Михаил Михалев – ученик в Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ – Габрово

   11. Ясен Пенчев – ученик в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово

   12. Добромир Ангелов – ученик в МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна

Класиране младежи:

   1. Серкан Рашид – ученик в ППМГ „Нанчо Попович“ и школа “АиБ”, Шумен

   2. Симона Христова – ученичка в ППМГ „Нанчо Попович“ и Школа “АиБ”, Шумен

   3. Иво Иванов – ученик в ППМГ „Нанчо Попович“ и школа “АиБ”, Шумен

   4. Велико Галович – ученик в начално училище „Аврам Мразович“ – Сомбор, Сърбия

   5. Явор Василев – ученик в ППМГ „Нанчо Попович“ и Школа “АиБ”, Шумен

На церемонията присъстваха академични и образователни партньори спонсори, посланикът на Сърбия Н.Пр. Желко Йович, приветствие от Н.Пр. Мачей Шимански прочете Ивона-Якушка Дудка, съветник в Посолството на Република Полша в България. От 2012г. Мусала Софт кани и топ гуру в състезателното програмиране, с когото финалистите обменят опит и вдъхновение. Тази година те се срещнаха с Камил Дебовски – “Errichto“, Полша автор на 300+ задачи за Codeforces, Topcoder, Codechef и др. и с титли Codeforces „Legendary Grandmaster“ и Topcoder „Target“.

Почетен председател на журито от създаването на конкурса е проф. Красимир Манев – президент на „Международната Олимпиада по Информатика“ /IOI/ (2014-2017) и председател на инициативния комитет на Първата европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI) и неин пръв президент.

Софтуер