AMD пусна на пазара своите най-мощни графични карти за професионални приложения – серията AMD Radeon PRO W7000

AMD пусна на пазара своите най-мощни графични карти за професионални приложения – серията AMD Radeon PRO W7000

Производителят на процесори и графични решения съобщи, че моделите AMD Radeon PRO W7900 и Radeon PRO W7800 за професионалисти са вече достъпни на пазара.

Графичните карти от серията AMD Radeon PRO W7000 са първите в света професионални графични решения, изградени върху усъвършенствания чиплет дизайн на AMD и първите, които предлагат DisplayPort 2.1. Те са предназначени за професионалисти, за да създават и работят безпроблемно с модели с голям брой полигони, като предоставят много висока прецизност на изображенията и точност на цветовете и изпълняват едновременно графични и изчислителни приложения без прекъсване на работните процеси.

Основните характеристики включват:

– AMD RDNA 3 архитектура – Новите AMD RDNA 3 изчислителни модули споделят ресурси между рендериране, AI и рейтрейсинг, за да предложат по-добра производителност при проследяване на лъчи на изчислителен модул в сравнение с предишното поколение.

– Специализирано AI ускорение и второ поколение рейтрейсинг – Новите AI инструкции и увеличената AI пропускателна способност осигуряват над 2 пъти повече производителност от предишната AMD RDNA 2 архитектура; второто поколение технология за рейтрейсинг предоставя също значително по-висока производителност от предишното поколение графични карти.

– До 48 GB GDDR6 памет – Позволява на професионалисти и създатели на графично съдържание да работят с най-големите 3D модели и среди, да редактират и наслояват сложни времеви линии, използвайки най-новите формати на цифровите кинокамери и да изобразяват фотореалистични изображения с проследяване на лъчи с несравнимо качество.

– AMD Radiance Display Engine с поддръжка на DisplayPort™ 2.1 – Поддържа най-високите разделителни способности в допълнение към над 68 милиарда цвята и предлага поддръжка за дисплеи с по-висока скорост на опресняване в сравнение с конкурентните предложения. Видео изводите поддържат дисплеи от следващо поколение и опции за конфигурация с няколко монитора, създавайки ултра-потапяща визуална среда.

– Сертифицирани за водещи професионални приложения – AMD продължава да работи с водещи доставчици на професионални софтуерни приложения, за да гарантира, че графичните карти AMD Radeon PRO са изградени за взискателни 24/7 среди и са тествани да отговарят на изключителни стандарти, осигурявайки перфектния баланс между производителност и стабилност. Списъкът на сертифицираните приложения може да бъде намерен на уебсайта на AMD.

Графичните карти AMD Radeon PRO W7900 и Radeon PRO W7800 са достъпни днес на цени съответно от $3999 и $2499 от септември от следните дистрибутори:

– Северна и Южна Америка – Exxact

– EMEA – ASBIS

– APAC – Ask, Daewon и Ingram Micro

Хардуер