All Channels Group и НБУ проведоха първото състезание за използване на изкуствен интелект в областта на маркетинговите комуникации

All Channels Group и НБУ проведоха първото състезание за използване на изкуствен интелект в областта на маркетинговите комуникации

All Channels Group и Нов български университет (НБУ) проведоха първия AI Marketing Hackasprintдвудневно състезание, фокусирано върху използването на технологии с изкуствен интелект в областта на маркетинга. Събитието се проведе на 26 и 27 май в НБУ и събра най-ентусиазираните студенти и млади професионалисти на възраст до 24 години, нетърпеливи да изследват потенциала на новите технологии.

Десет отбора, състоящи се от 2 до 4 човека, се включиха в предизвикателството. Те имаха за задача да разработят и представят, под формата на презентации, до 6 иновативни комуникационни концепции за 6 популярни бранда, използвайки различни AI-инструменти.

В първи ден от състезанието младите ентусиасти разполагаха с 8 часа, в които поетапно да разработят маркетинговите брифове. Участниците показаха умения в работата с различните AI-инструменти, като голяма част от тях заложиха на трупащите все по-голяма популярност – Chat GPT и MidJourney.

Във втория ден от състезанието младежите представиха презентациите си пред жури, което включваше Николай Бойков, Борис Р Стоянов, Боби Петров, Боряна Гигова и други специалисти от областта на маркетинговите комуникации (виж тук). То оценяваше работата на база няколко критерия: брой разработени в презентации брифове, начин на презентиране, качество на съдържанието, цялостен подход към задачите.

Събитието привлече учащи от цялата България. В него се включиха хора от Варна, Пловдив, Пазарджик, илюстрирайки широкия интерес и ентусиазъм сред младите таланти в страната.

На първо място беше отличен отборът на София Христова, Йоанна Славская и Нелина Бочукова, студентки от Нов български университет. Фокусът върху качеството на предложенията и способността им да пленяват аудиторията с идеите си, им осигуриха първото място и голямата награда от 1000 лв.

На второ място се класираха Анита Гърдева, Албена Стоева и Захари Василев, чиито забележителни комуникационни концепции впечатлиха журито със своята креативност и изпълнение, и им донесоха награда 2 кашона крафт бира от Cohones – пивоварната, която направи първата изцяло AI-генерирана бира в България.

Журито отличи и отбора на Кристина Цанкова, Калина Янева, Мелиса Сеидмехмедова и Селин Мехмед, като им отреди третото място и им подари кашон крафт бира. Те бяха отличени заради новаторския им подход, който впечатли както журито, така и останалите участници.

Специално признание получиха и най-младите участници в събитието 18-годишните Стефан Гаджев, Рожен Николов и Ангел Георгиев от Варна. Изключителните им идеи и ентусиазъм бяха вдъхновяващи и им донесоха заслужена специална награда – кашон крафт бира.

Целта на AI Marketing Hackasprint е да насърчава творческата и сътрудническа атмосфера, давайки възможност на младите хора, интересуващи се от маркетинг, да използват силата на изкуствения интелект и да трансформират индустрията. Състезанието е платформа, даваща възможност на младежите да учат, общуват и развиват познанията си.

Бизнес