LG CreateBoard подобрява изживяването в класните стаи

LG CreateBoard подобрява изживяването в класните стаи

Разработени за дигитализирана образователна среда, решението на LG Interactive Display предлага персонализирани функции, които правят ученето по-ангажиращо, а управлението – лесно.

LG Electronics (LG) стартира новата си серия LG CreateBoard – решения за дигитална бяла дъска (модели 86TR3DK, 75TR3DK, 65TR3DK и 55TR3DK), предназначени за образователна среда. Идеални за дигитални класни стаи, LG CreateBoard могат да се похвалят с 40-точков мулти-сензорен екран, който гарантира гладко, интерактивно изживяване, по време на писането на дъската. Продуктът предлага и безупречна колаборация със съвместими дигитални образователни приложения, както и дистанционно управление с лесно облачно базирано решение2.

Разработена, за да посрещне дигиталните образователни нужди на днешните ученици и учители, всичко най-нови модели на LG CreateBoard са оборудвани с 3,840 × 2,160 (UHD) резолюция на дисплея, която предоставя 40-точкова мулти-сензорна функционалност. Гъвкавите, нови продукти генерират изключително забавление, интерактивно учене и са идеални за образователни игри, съвместни дейности и много други.

Сред многото полезни приложения за учителите, които новите дигитални дъски на LG предлагат, са и QR достъп и Smart Viewing. С QR проверката, инструкторите могат лесно да влязат в своя собствен Google Drive и Microsoft OneDrive на LG CreateBoard, което ще им позволи бързо да споделят учебните материали с учениците, без да се налага да се принтират на хартия. В същото време, функцията Smart Viewing може да осъществи излъчването на два или повече материала на екрана, както на отделни прозорци, така и в режим картина-в-картина3. Тази функция помага на учениците да разберат по-добре инструкциите и да научат съдържанието лесно, като им позволява да гледат няколко документа, видеа или други материали, едновременно.

Подходящи за дигитализирани класни пространства, решенията LG CreateBoard идват с LG CreateBoard Lab приложение, което предлага разнообразие от инструменти за писане, които могат да повишат ангажираността на учениците. Достъпно като приложение4, LG CreateBoard Share позволява безжичното споделяне на екран с до 9 екрана на LG CreateBoard по едно и също време. Това позволява на учениците лесно споделяне на файловете от личните им устройства, както и удобна проверка на съвместната им работа с учител, отваряйки възможността за конструктивна обратна връзка и размяна на идеи.

Облачно базираното решение за управление е разработено за училища и други образователни институции, LG ConnectedCare DMS (Device Management System)2, улеснява дистанционното мониториране и управление на няколко LG CreateBoard дисплея. LG ConnectedCare DMS има интегрирано интуитивно меню, което позволява на IT мениджърите да следят LG CreateBoard дисплеите5 на своите образователни институции и да управляват дистанционно лесните функции на екрана. Екранът може да изпраща и съобщения към LG CreateBoard, за да обърне внимание на учителите и учениците към важни новини и да напомня на всички за предстоящи важни училищни събития.

„LG CreateBoard предлага на професионалистите в сферата на образованието и на студентите, ангажиращо и интерактивно изживяване, докато е напълно синхронизирано с нуждите на днешните дигитални образователни методи,“ споделя Пайк Ки-мун, старши вице-президент и ръководител на Information Display business unit в LG Electronics Business Solutions Company. „Използвайки нашите изключителни технологии за нашите екрани, ние ще продължим да представяме революционни решения, които се грижат за променящите се нужди на сектор образование.“

Хардуер