LG телевизорите предлагат по-голям избор с разширена селекция от гейминг услуги

LG телевизорите предлагат по-голям избор с разширена селекция от гейминг услуги

NVIDIA GeForce NOW“ в 4K и „Boosteroid“ вече са достъпни на телевизорите LG по целия свят.

LG Electronics (LG) разширява облачната си гейминг услуга със серията си телевизори от 2023 година, като добавя 4K (3840 x 2160) поддръжка за NVIDIA GeForce NOW в над 80 държави. Компанията въвежда на пазара и популярната Boosteroid услуга в над 60 държави. След въвеждането на Blacknut и Utomik през 2022, тези завладяващи, нови опции допълнително усъвършенстват пакета от облачни гейминг услуги, достъпни за потребителите на LG телевизори.

С Game Quick Card на webOS 2023, геймърите вече имат бърз достъп директно от екрана на телевизора си, към услуги като GeForce NOW, Utomik, Blacknut, новата Boosteroid, както и към Twitch и YouTube. Играчите могат да се насладят на изключително гейминг изживяване с отличените OLED телевизори, които предоставят ултра плавна игра, благодарение на времето за реакция от 0.1 милисекунда (от сиво към сиво), както и ниско забавяне на входа. Първокласните телевизори на LG обещават също и по-персонализирано гейминг изживяване с Game Optimizer менюто и редица функции за адаптиране според личните предпочитания и специфични за жанра настройки на картината.

Потребителите на телевизори LG от 2023 година вече се радват и на гейминг на GeForce NOW на 4K 60fps без необходимост от допълнителни приложения, инсталации или хардуери. GeForce Now в момента е достъпен и на Full HD (1920 x 1080) на 60fps за LG телевизорите (модели 2020-2022), работещи с версия webOS 5.0 или по-нова, докато поддръжката на 4K гейминг за GeForce NOW ще бъде налични за избрани 2022 модели по-късно. Блокбъстър игри на NVIDIA услугата, включително Cyberpunk 2077, No Man’s Sky и Warhammer 40,000: Darktide, стават още по-реалистични и динамични, когато се играят на впечатляващата 4K резолюция на първокласните LG телевизори.

Друго вълнуващо допълнение към облачните услуги за игри на LG телевизорите, е Boosteroid, най-големият независим доставчик на облачни игри в света, с над 4 милиона потребители глобално. Само чрез вход в техния Boosteroid профил, притежателите на телевизори LG TV от 2021 до 2023 (webOS 6.0 или по-актуална) в Европа, Северна Америка, както и част от Латинска Америка, вече имат достъп до стотици от най-добрите видео игри за компютър, включително някои от най-популярните AAA заглавия, без да е необходима конзола или приемник. С 18 сървърни уебсайта по целия свят, услугата предоставя надеждна, гладка игра и часове от завладяващо, интерактивно забавление.

Отдадени на мисията да предложат разнообразен избор то гейминг услуги чрез разширяване на своята webOS екосистема, компанията ще продължи да си партнира с лидерите в гейминг индустрията, за да даде на потребителите си широка селекция от опции за различните предпочитания и интереси, докато усъвършенства гейминг способностите на своите телевизори. Тази година притежателите на телевизор LG могат да очакват още повече облачни гейминг услуги, включително Amazon Luna.

Хардуер