13-тото поколение Intel NUC включва отделни серии за бизнес и забавление и вече се предлага в България

13-тото поколение Intel NUC включва отделни серии за бизнес и забавление и вече се предлага в България

Компанията Intel, която е известна не само с централните си процесори, но и с мини компютрите NUC, следва своя план за обновяване на платформата и обяви новите модели NUC 13. Новото поколение, базирано на доказалите своите качества процесори с кодово име Raptor Lake, включва две специализирани линии от модели – за бизнеса – NUC 13 Pro – и за забавление – NUC 13 Extreme.

Intel NUC 13 Pro запазва познатия компактен форм-фактор 10х10 см като предлага още по-висока производителност и сигурност на корпоративните клиенти. Intel NUC 13 Extreme е уникална мини система, която освен с мощен процесор с отключен множител, идва с нов термичен дизайн и троен слот за видеокарти с дължина до 313 мм.

Най-доброто за бизнеса, събрано на минимум площ

Комбинацията от минимален размер, производителност, екологичност и надеждност е точна това, което искат бизнес потребителите. Някои от моделите включват Intel vPro Enterprise функционалност за всеобхватна сигурност, максимална стабилност и хардуерно базирано отдалечено управление. Най-популярните приложения на Intel NUC 13 Pro включват употреба в офиси и рецепции, като edge клиенти и мултимедийни плеъри за публични дисплеи.

   – 13-тото поколение на модела се отличава с:

   – процесори до Intel Core i7 с шест производителни (P) и осем ефективни (Е) ядра;

   – поддръжка на до 64 GB двуканална DDR4-3200 RAM;

   – M.2 слот за PCIe x4 Gen 4 NVMe SSD и опционално за допълнително 2.5” SSD при варианта с увеличена височина на корпуса;

   – Ethernet порт с пропускателна способност 2.5 Gbps;

   – безжични връзки Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3;

   – два HDMI порта;

   – два Thunderbolt 4 порта (общо до четири дисплея 4K@60 Hz);

   – три USB 3.2 и един USB 2.0 портове.

Максимум забавление в компактен форм-фактор

С нарастването на популярността на компютърните игри и създаването на аудио-визуално съдържание Intel излиза с революционно предложение за геймърска система. NUC 13 Extreme се отличава с отлично оптимизирания си обем на кутията, която заема минимално място, без да прави компромиси с вградените хардуерни компоненти. Нов е не само форм-факторът, но и концепцията на охлаждането.

Сърцето на NUC 13 Extreme са процесори Intel Core i9, i7 и i5 с хибридна архитектура от 13-то поколение и максимална разсейвана мощност до 125W. В комбинация с поддръжката на пълноразмерни трислотови видеокарти с дължина до 313 мм потребителите получават впечатляваща производителност в игрите и приложенията за създаване на съдържание.

Специално разположените вентилатори в кутията осигуряват тиха и стабилна работа дори след часове интензивна игра.

Компактните системи Intel NUC 13 Extreme предлагат:

   – PCIe x16 Gen 5 слот за видеокарти;

   – 12VHPWR и 6+2 пина захранване за видеокарти с мощност до 450W;

   – поддръжка на двуканална памет DDR5 SO-DIMM с обем до 64 GB;

   – три М.2 слота PCIe x4 Gen 4 за NVMe носители с размер 80 мм;

   – 2.5 Gbps Ethernet порт;

   – HDMI 2.1 TMDS и два Thunderbolt 4/USB4 порта Type-C;

   – Wi-Fi 6E с пропускателна способност 3.0 Gbps на 6 GHz и Bluetooth 5.2 или 5.3 с две външни антени;

   – общо осем USB 3.2 порта и един USB Gen 2×2 Type-C;

   – модулно 750W 80+ Gold захранване.

Създадени с мисъл за устойчивост и дълъг живот

Новото поколение Intel NUC 13 се характеризира с оптимизиран дизайн, който позволява лесна диагностика и ремонт, така че системите да продължат да функционират, дори ако се налага смяна на компоненти. Мини компютрите се предлагат под формата на завършени конфигурации и полуготови системи, към които да се добави оперативна памет и устройство за съхранение на данни.

Повече информация за техническите спецификации, цените и областите на приложение можете да получите от официалния дистрибутор на Intel за България фирма АСБИС.

Хардуер