Toyota представи два концептуални електромобила

Toyota представи два концептуални електромобила

Toyota представи два нови концептуални модела електромобили bZ Sport Crossover Concept и bZ FlexSpace Concept на изложение в Шанхай. Моделите са разработени в рамките на серията Toyota bZ, в която влизат електромобилите на японската компания.

Двата концепта ще бъдат въплътени в серийни модели, които ще се появят на китайския пазар през 2024 г и ще бъдат едни от 10-те електромобила, които Toyota планира да пусне до 2026 г. Моделът bZ Sport Crossover представлява електрически кросоувър, разработен съвместно с BYD. Той ще се произвежда и продава от FAW Toyota Motor.

bZ Sport Crossover е разработен по такъв начин, че неговите функции да могат да се развиват и след покупката, включително такива възможности, като системата за помощ на водача и автоматичното паркиране.

От своя страна bZ FlexSpace е семеен електромобил, в който е акцентирано на удобството. Той е разработен от Toyota съвместно с Guangzhou Automobile Group (GAC), GAC Toyota Motor и TMEC, а с неговите производство и продажби ще се занимава GAC Toyota Motor. Toyota bZ FlexSpace предлага голямо пространство в салона, простота при използване, повишена безопасност и голям пробег.

Toyota ускорява разширяването на своята серия електромобили съвместно с местни партньори, които компанията се надява да намерят добър прием в Китай.

Транспорт