Life at Sea Cruises предлага околосветски круиз за дигиталните номади

Life at Sea Cruises предлага околосветски круиз за дигиталните номади

Компанията Life at Sea Cruises предлага на “цифровите номади” околосветско пътешествие за $30 000 на година. То е с продължителност три години и обикаля всичките седем континента като спира в 135 държави. Пътешествието ще започне на 1 ноември от Истанбул. На борда ще се качат 1074 гости, които ще се възползват от 400 каюти, 14 офиса, конферентни зали, лоджии, ресторанти, басейни и равлечения.

Можем да пресметнем, че един месец на борда на кораба ще струва $2500. Круизът е предназначен за хората, които искат да спестят от постоянни командировки и живот в чужбина, както и от други разходи. В цената на круиза са включени комуналните разходи, медицински прегледи, пристанищни такси, интернетът и т.н. В цената влизат и храната и напитките. Освен това, дигиталният номад не е задължително да пътува сам – той може да бъде придружен от роднини и и приятели, които ще живеят в неговата каюта безплатно.

Уникалността на кораба се заключава в това, че освен басейни, ресторанти и развлекателна инфраструктура, които са традиционни за круизните лайнери, на борда има всичко за дистанционна работа. Пасажерите имат на разположение пълноценен бизнес център с конферентни зали и отделни 14 офиса, стаи за отдих, кафета. За връзка с континента отговаря сателитен интернет Starlink от компанията на Елън Мъск.

“Професионалистите имат нужда от връзка и различни удобства, за да си вършат работата. Нито един друг круиз в света не предоставя такава гъвкава програма на своите клиенти”, – казва Майкъл Питърсън, управляващ директор на Life at Sea Cruises.

Океанският лайнер MV Gemini е пуснат на вода през 1992 г във Валенсия. Корабът е дълъг почти 165 метра и има осем палуби и 400 жилични отсека, способни да поберат над 1000 пасажера.

Впрочем, пътешествениците, които не са готови за такова радикално приключение, могат да започнат с нещо по-малко. Nomad Cruise се връща от поредното си 13-то плаване с дигитални номади през май 2023 г. Новият круиз е с продължителност една седмица, а цената му е 1300 евро. Корабът плава в Средиземно море и пасажерите ще имат възможност да посетят различни кътчета на Италия и Гърция, да работят съвместно със свои колеги и да намерят съмишленици сред предпочитащите дистанционна работа от цял свят.

Бизнес Любопитно