LG разкрива енергийно ефективни решения за отопление, предназначени да посрещнат разнообразните нужди на клиентите

LG разкрива енергийно ефективни решения за отопление, предназначени да посрещнат разнообразните нужди на клиентите

Therma V R290 Monobloc с нисък GWP хладилен агент, осигурява силна производителност, докато Therma V R32 Split 4 и 6kW са идеални решения за по-малки пространства.

LG Electronics (LG) представи новите Therma V R290 Monobloc и Therma V R32 Split 4 и 6 киловат (kW) въздушни термопомпи (ASHP) на ISH 2023, водещо световно търговско изложение за отопление, вентилация и климатизация (HVAC). Новите Therma V R290 Monobloc използва хладилен агент R290, който има изключително нисък Потенциал за глобално затопляне (GWP) индекс, докато енергийно и пространствено ефективните Therma V R32 Split 4 и 6kW модели са идеалното решение за по-малки пространства и новопостроени сгради.

Като HVAC решение от бъдещето, LG Therma V R290 Monobloc използва хладилен агент R290, който идва с GWP индекс 3, за да отговори проактивно на регулациите спрямо хладилните агенти, които ще влязат в сила в Европа от 2025 година.

Новата ASHP на компанията може да се похвали и с фин дизайн, който позволява безпроблемно сливане с широкия спектър от външни фасади на сградите. Вътрешните елементи на системите са скрити зад елегантна черна решетка, която създава усещането за преливащи се вълни, а горната част, дъното и страниците на уреда са завършени с елегантен сив цвят, който се съчетава добре с почти всеки друг нюанс.

Освен това, новата Therma V R290 Monobloc предлага лесно управление, благодарение на дистанционна услуга. Софтуерни актуализации и настройки на инсталатора могат да бъдат управлявани с лекота дистанционно, предлагайки на потребителите безпроблемно потребителско изживяване. Дистанционна диагностика на системата е достъпна и през LG облака Building Energy Control (BECON).

Нещо повече, новата ASHP осигурява подобрена производителност при нагряване на водата и надеждни операции при ниска температура. В допълнение към осигуряване на температура на изходящата вода до 75оC, Therma V R290 Monobloc работи надеждно и с пълна мощност при ниски температури до -15оC.

На ISH 2023 LG представи и най-новото попълнение към серията Therma V R32 Split – Therma V R32 Split 4 и 6kW модели. Новите модели са с по-компактни размери и тегло в сравнение с продуктите от оригиналната серия. Това ги прави добър избор за по-малки пространства, а освен това улеснява и HVAC техниците при инсталацията на помпата. Предвид по-малката си вместимост, Therma V R32 Split 4 и 6kW решенията не изискват голяма стойност на хладилния агент за работата си. В резултат, вътрешните тела на продуктите са освободени от изискванията за минимална подова площ, които иначе се налагат на решения, използващи хладилен агент R32. Това се отразява на по-голямата гъвкавост при дизайна и допълнително улеснява процесът на инсталация.

В зависимост от това какво вътрешно тяло изберат потребителите, LG решенията Therma V R32 Split 4 и 6kW идват или като Hydro Box, или Integrated Water Tank (IWT). Създадени с идеята за пространствена ефективност, хидро бокс моделите имат изключително малъка площ, което позволява повече вариации за позиционирането му. Като решение всичко в едно, IWT спестява и място при инсталирането си, като премахва необходимостта от отделен резервоар за вода.

Използвайки хладилен агент с ниско GWP, новите термопомпи на LG, Therma V R290 Monobloc и Therma V R32 Split 4 и 6kW модели помагат на нашите клиенти да се подготвят по-добре за бъдещето“, споделя Джеймс Лий, ръководител на Air Solution Business Unit в LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Ние ще продължим да прилагаме хладилни агенти с никсо GWP в нашите решения за отопление, докато подобряваме производителността и удобството, заедно с подобряването и на гамата ни от продукти за търговско и жилищно приложение.“

Хардуер