Най-новата тънка серия лаптопи на Lenovo Legion комбинира мощност и гъвкавост за геймъри и за създатели на съдържание

Най-новата тънка серия лаптопи на Lenovo Legion комбинира мощност и гъвкавост за геймъри и за създатели на съдържание

Lenovo обяви най-новите, 8-мо поколение, Lenovo Legion Slim лаптопи, позволяващи на геймърите да се възползват максимално от свободата, която серията им предоставя. Серията Lenovo Legion Slim има за цел да даде възможност на играчите да постигнат своите игрови цели, като същевременно преследват своите творчески страсти, и има повече опции от всякога сред новите Lenovo Legion Slim 7i и 7 (16”, 8), Lenovo Legion Slim 5i и 5 (16”, 8) и — изцяло нов размер за тази година — Lenovo Legion Slim 5 (14”, 8), който издига мощността и преносимостта на лаптопа на съвсем ново ниво. Това най-ново поколение от серията е и първото, което носи чиповете Lenovo Artificial Intelligence (LA). Това са физически вградени AI чипове, които захранват Lenovo AI Engine+, който динамично настройва термичните елементи на Lenovo Legion ColdFront 5.0, за да оптимизира охлаждането в движение и да поддържа максимална мощност с минимален шум.

Лаптопите от серията Lenovo Legion Slim са проектирани да отговорят на многостранните нужди на геймърите със SD слот, технология за бързо зареждане на батерията Windows 11, три месеца безплатен Xbox Game Pass Ultimate, както и достъп до Nahimic от SteelSeries 3D аудио, а Lenovo Vantage помага на потребителите да извлекат максимума от своите машини. Предлагайки спокойствие, услугата Legion Ultimate Support на Lenovo се предлага с денонощна техническа поддръжка, насоки и помощ, така че геймърите да не пропускат нито един момент, а с Legion Arena потребителите могат да създадат своя най-добър център за игри с всичките си заглавия, достъпни на едно място, вместо да се налага да превключвате между приложения. В допълнение, геймърите, които искат да разширят своите хоризонти – буквално, могат да очакват с нетърпение новия Lenovo Legion R45w-30 44,5″ 32:9 ултраширок извит дисплей и новия Lenovo Legion Y34wz-30 монитор за игри, който осигурява изключителна яснота и ярки цветове със своите 34 -инчов панел с мини-LED подсветка.

В Lenovo винаги сме вярвали в овластяването на геймърите с гъвкавостта да изберат правилната машина за тяхната игрова производителност и начин на живот,” каза Джун Оуянг, вицепрезидент на Lenovo и генерален мениджър на Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group. „Новата Lenovo Legion Slim серия от лаптопи за игри, заедно със серията Lenovo Legion Pro, Legion Towers и устройствата за игри Lenovo LOQ, допълват нашето портфолио за игри с персонализирани опции, които обслужват играчи с широк спектър от игрови цели.“

Lenovo Legion Slim 7i и 7 (16”, 8): Най-пъргавите в света 16-инчови лаптопи за игри, настроени с AI

Най-новата серия Lenovo Legion Slim 7 от 8-мо поколение е проектирана да отговори на изискванията на геймъра, който се нуждае от лаптоп, който може да изпълнява AAA заглавия с лекота, като същевременно е достатъчно гъвкав, за да се справи с други задачи като стрийминг, създаване на съдържание или работа с компютри. Предлага се с процесор Intel® Core™ i9-13900H от 13-то поколение в Lenovo Legion Slim 7i или до процесор AMD Ryzen™ 9 7940HS в Lenovo Legion Slim 7, като и двете се предлагат с до NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 (115W) графика и до 32GB 5600MHz DDR5 RAM, които пренасят световете, които изследвате по ясен и жизнен начин на техния 16-инчов 16:10 дисплей за игри Lenovo PureSight. С до WQXGA 240Hz VRR 500nit панел за тези, които ценят бързата реакция в своите игрови сесии, или 3.2K 165Hz VRR 430nit панел със 100% DCI-P3 творци, които изискват най-високите разделителни способности и цветова гама за своя работен процес, опциите на дисплея за игри Lenovo PureSight могат да отговорят на най-взискателните изисквания на потребителя.

Лаптопите са създадени да остават хладни дори при голямо натоварване, благодарение на усъвършенстваната термична система ColdFront 5.0 на Lenovo Legion, включваща четворни медни хибридни топлинни тръби, термична смес с фазова смяна и чисто нов смукател на въздух и вентилаторна система с 90 перки – резултатът в 48dB намаление в режим на производителност в сравнение с преди. Термичните характеристики са изтласкани още повече благодарение на вградения Lenovo LA AI чип, който динамично настройва топлинната производителност, за да увеличи максимално честотата на кадрите и да минимизира шума, позволявайки на Lenovo Legion Slim 7i и 7 да достигнат до 140 W TDP.

Батерията от 99,99 Whr – най-голямата разрешена във вътрешната кабина на повечето самолети, позволява на потребителите да работят без прекъсване, когато вдъхновението им дойде, с до 10 часа батерия, докато Super Rapid Charge осигурява пълно зареждане само за 80 минути чрез 230W Тънък адаптер, двата USB-C® порта поддържат 140 W зареждане, както и DisplayPort™ 1.4. Wi-Fi се поддържа благодарение на картата Filogic 380 Wi-Fi 7 от MediaTek, проектирана така, че бавните скорости на интернет да не са пречка пред успеха.

Пълноразмерната клавиатура Lenovo Legion TrueStrike има пълен цифров блок, големи клавиши със стрелки и 1,5 mm ход на клавишите, предназначени за плавно писане при дълги сесии. Клавиатурата може да се персонализира, както със сменяеми WASD капачки, така и чрез Lenovo Legion Spectrum RGB осветление за всеки клавиш и се предлага и с бяла подсветка за тези, които търсят по-изчистена естетика. Цялата тази изчислителна мощност се помещава в тънко (17,99 mm в най-тънката си точка) изцяло метално шаси, налично в Storm Grey или Glacier White, и тежи под 2 kg (4,4 lbs), което прави Lenovo Legion Slim 7i и 7 най-пъргавите лаптопи Lenovo Legion Slim досега.

Lenovo Legion Slim 5i и 5 (16”, 8): Най-преносимите 16-инчови геймърски лаптопи с изкуствен интелект

Lenovo Legion вярва в овластяването на геймърите с повече избор и гъвкавост и това е най-видимо при новите допълнения от 8-мо поколение към портфолиото на Legion – Lenovo Legion Slim 5i и 5. Изборът започва от размера на лаптопа: Lenovo Legion Slim 5 и 5i са наличен в 16-инчов и дори има 14-инчов Lenovo Legion Slim 5, който разполага с OLED панел.

Lenovo Legion Slim 5i се предлага с до 13-то поколение Intel Core i7-13700H процесор, докато Lenovo Legion Slim 5 се предлага с до AMD Ryzen 9 7840HS процесор. И двата модела се предлагат с графичен процесор за лаптоп NVIDIA GeForce RTX 4070, докато Lenovo Legion Slim 5 поддържа и пълна AMD конфигурация с опцията AMD Radeon RX 7600M XT GPU. Legion ColdFront 5.0 поддържа гейминг сесиите хладни и тихи, като същевременно помага за предотвратяване на дроселиране, със своите по-големи хибридни медни топлинни тръби и ребра, термична смес за фазова промяна, увеличени всмукателни и изпускателни отвори, както и 12V система с двоен течен полимер с турбокомпресор.

Също така на борда е LA1 AI чип, който захранва Lenovo AI Engine+, контролирайки термичните елементи за динамично разпределяне на мощността между CPU и GPU за оптимизиране на производителността и спомагане за минимизиране на шума от вентилатора. Чипът LA, съчетан с опции за GPU с висока производителност, като GPU за лаптоп NVIDIA GeForce RTX 4070, позволява на Lenovo Legion Slim 5i да изведе до 160 W TDP, идеално за геймърите, които не желаят да жертват мощност в разгара на битката. Предлагат се и опции за GPU с по-нисък изход, които изтъняват шасито на лаптопа (19,7 мм/0,86 инча в най-тънката му точка) за геймърите, които искат лаптоп, който с тегло от 2,3 кг (5,07 фунта) и е колкото преносим, толкова и мощен. Всички лаптопи от серията Lenovo Legion Slim 5 могат да бъдат конфигурирани с до 32 GB 5600 Mhz DDR5 RAM и разширяема до 64 GB допълнителна памет. Под металния капак, 16-инчовият WQXGA 16:10 500nit геймърски дисплей Lenovo PureSight с до 240Hz VRR позволява на пълната графична мощност и скорост на вътрешността да вдъхнат живот на игрите.

Батерията с капацитет до 80 Wh предлага до 8 часа живот на батерията и поддържа Super Rapid Charge, което означава по-малко време за зареждане и повече време в движение. С USB-C порт, който поддържа 140 W зареждане, не се колебайте да оставите тънкото зарядно у дома за още по-голяма преносимост. Пълноразмерната клавиатура Legion TrueStrike може да се персонализира със сменяеми WASD клавишни капачки, както и с 4-зоново RGB осветление на Legion Spectrum, добавяйки поразителен детайл към шасито Storm Grey или Misty Grey. Предлага се изцяло бяла клавиатура с подсветка за по-семпъл вид.

Дисплеи за игри, които са също толкова високопроизводители и в работата, за да отговорят на нуждите в хибридния работен свят

Най-новият чифт геймърски дисплеи на Lenovo Legion предлагат две ултрашироки визуализации за завладяващи игри. Когато е време да преминете от игри към производителност, геймърските монитори Lenovo Legion Y34wz-30 и R45w-30 предлагат мултифункционална гъвкавост на PIP/PBP, KVM, както и технологията True Split на Lenovo, която позволява на дисплея да бъде разделен на два отделни монитора само с един входен кабел. Вграденият високоскоростен 2.5G RJ45 вход на двата монитора осигурява по-силни, по-плавни и по-стабилни връзки по време на състезателни игрови сесии и срещи. И двата дисплея са съвместими със софтуера Artery на Lenovo, който предлага на геймърите усъвършенствани функции за точно настройване на дисплеите си, както и инструменти за игри, които им дават допълнително предимство при игра.

Геймърите, които изискват точен цвят, контраст и скорост, нямат нужда да търсят повече от новия геймърски монитор Lenovo Legion Y34wz-30. 34-инчовият ултраширок WQHD извит панел mini-LED DisplayHDR 1000 осигурява реалистичен контраст между дълбоки сенки и ясна яркост. Със 125% sRGB, 95% DCI-P3 10-битова дълбочина на цвета и Delta E<2 точност на цветовете, единственото нещо, което се размазва в Y34wz-30, е границата между виртуално и реално. 180Hz (овърклокната) честота на опресняване и 1ms MPRT време за реакция означават безкомпромисно плавна игра. Lenovo Legion Y34wz-30 също така поддържа 140 W мощност чрез USB-C, доставяйки захранване на лаптопи или други устройства, както и HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 и USB хъб за поддръжка на множество връзки.

Новият геймърски монитор Lenovo Legion R45w-30 – най-новият 44,5-инчов 32:9 широкоекранен монитор на Lenovo – е чудесен избор за геймъри и създатели, които търсят допълнителна площ на екрана, за да се потопят напълно, както в игрите, така и в работните си процеси. 120% sRGB, 115% DCI-P3 дисплей достига пикове при яркост от 500 нита, а неговата честота на опресняване от 165 Hz може да се овърклокне до 170 Hz, което води до по-гладко, по-капсулирано игрово изживяване. Времената за реакция от 1ms MPRT гарантират, че игрите с бързи движения се чувстват естествено и без усилие. Поддръжката на AMD FreeSync® Premium Pro и New Adaptive Sync минимизира разкъсването на екрана, като същевременно увеличава максимално HDR, превръщайки се в наистина завладяващо игрово изживяване. Lenovo Legion R45w-30 поддържа USB-C gen 2 със 75 W интелигентна мощност, HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 и има USB хъб и аудио изходни портове за поддръжка на всякакви конфигурации на аксесоари.

Хардуер