Новият Winamp ще представлява стриймингова услуга

Новият Winamp ще представлява стриймингова услуга

Компанията Llama Group представи новия Winamp – сега това ще е музикална услуга, достъпна в цял свят. От 15 март тя ще бъде отворена за изпълнители, а от 15 април – за всички слушатели.

Winamp беше много популярен музикален плейър в началото на 2000-те години, при това според разработчиците той все още се използва от 83 млн потребители по цял свят. В епохата на стрийминговите решения Winamp предлага решение на един остър проблем в музикалния свят – справедливото възнаграждение на артистите.

“Макар стрийминговите платформи да улесняват изпълнителите с достъпа до по-широка аудитория, доходите от тях са мизерни. Стрийминговата революция, която обещаваше толкова много, не помага на артистите – те нямат достатъчен контрол над това как се представя тяхната музика и как се продава”, – заяви Александър Сабунджян, основател и генерален директор на Llama Group.

В сърцето на новия Winamp се намира фен-зона, която ще предложи на изпълнителите възможност да се възползват от нови и постоянни източници на доходи. Музикантите ще могат да предлагат абонаменти, предназначени непосредствено за техните фенове, с настройваеми нива и цени. Във фен-зоната изпълнителите ще могат да получат 85% от доходите, получени от продажбите на песни, NFT и друго съдържание.

Софтуер