Ентусиасти създадоха грамаден 43 инчов лаптоп

Ентусиасти създадоха грамаден 43 инчов лаптоп

Мнозина потребители са на мнение, че 17 инчовите ноутбуци са прекалено големи. Авторите на YouTube канала Evan and Katelyn обаче бият всички рекорди – те са създали огромен работоспособен ноутбук с диагонал на дисплея 43 инча.

За хардуерна основа на лаптопа е взет мини-компютърът Intel NUC 11, който заедно с 43 инчов дисплей и други компоненти е поместен в дървен корпус с метална рамка и шарнирен механизъм, достатъчно здрав, за да удържи големия екран. Ноутбукът изглежда толкова голям, че даже използваната голяма механична клавиатура Redragon K605 изглежда миниатюрна. Редом с клавиатурата е разположен тъчпад с размерите на таблет. Освен това, в корпуса е вградена светодиодна подсветка.

Един от най-големите серийно произвеждани ноутбуци е Acer Predator 21X с 21 инчов дисплей, който тежи 8 кг. За сравнение, създаденият от ентусиастите лаптоп тежи 45,3 кг. Захранването се осъществява от две 150-ватни батерии с капацитет 167 Wh всяка. Още една батерия осигурява светенето на светодиодите. Детайлите за закрепване на корпуса, батериите и другите елементи в корпуса са напечатани на 3D принтер.

Технологии Хардуер