Cohones Brewery пусна първата бира в България, създадена в колаборация с изкуствен интелект

Cohones Brewery пусна първата бира в България, създадена в колаборация с изкуствен интелект

Fat Robot AI-Generated Lager е резултат от партньорството между Cohones Brewery и All Channels Communication Group.

На 21 март 2023 г. пивоварната Cohones представи най-новото си творение Fat Robot AI-Generated Lager, която е първата крафт бира в България, създадена в колаборация с изкуствен интелект. За създаването на рецептата, етикета и комуникационната кампания, майсторите пивовари и комуникационните експерти от All Channels Communication Group, са си сътрудничили с иновативните технологии за изкуствен интелект Chat GPT-3 и DeepAI.

Рецептата за Fat Robot AI-Generated Lager е създадена с помощта на езиковия модел Chat GPT-3 на OpenAI. Бирата се приготвя по традиционни методи в пивоварната на Cohones, което гарантира, че всяка глътка е истински уникално преживяване.

Етикетът за Fat Robot AI-Generated Lager също е създаден с AI, използвайки платформата DeepAI. Футуристичният етикет включва смели дизайнерски елементи, които перфектно улавят същността на авангардния произход на бирата. Визиите и текстовете в социалните медии, както и комуникацията с феновете на пивоварната, също са създадени с помощта на ChatGPT.

Ние в Cohones вярваме в иновациите, като същевременно почитаме традициите от миналото“, каза Михаил Дурчев, основател на Cohones Brewery. „Fat Robot AI-Generated Lager е пример за сътрудничеството с иновативните технологии и същевременно нуждата от човешки интелект в пивоварството.“

Александър Дурчев, главен изпълнителен директор на All Channels Communication, допълни, че създаването на бирата Fat Robot AI-Generated Lager бележи нова глава в света на комуникациите. „Изкуственият интелект непрестанно се усъвършенства, което означава, че предстои да наблюдаваме все по-креативни и визионерски маркетингови кампании, служещи си с тази технология. Лансирането на новата бира на Cohones е само началото на една много интересна ера в комуникациите.“

Fat Robot AI-Generated Lager ще може да бъде закупена в Cohones Bar в гр. София, ул. „Хан Крум“ 30, както и във всички крафт бирени барове и магазини в цялата страна.

Бизнес