Китайски технологични компании спешно създават аналози на ChatGPT

Китайски технологични компании спешно създават аналози на ChatGPT

Китайски технологични компании планират да разработят собствени аналози на системата ChatGPT. Baidu вече заяви, че ще представи своя чат-бот през март, а примерът на компанията ще бъде подет от Alibaba Group Holding, Tencent Holdings, NetEase и JD.com.

Компанията Tencent също пише аналог на ChatGPT и вече прави изследвания в тази насока. Игровият гигант смята да използва чат-бота за генериране на съдържание. Компанията обаче не е съобщила кога смята да го пусне в експлоатация.

JD.com планира да интегрира някои технологии, лежащи в основата на големите езикови модели и невронни мрежи в своите услуги. Проектът е наречен ChatJD и ще се използва за работа със задачи в търговията на дребно и финансите. По данни на CNBC, това е промишлена версия на чат-бота, който ще може да генерира съдържание и ще води разговори с клиентите. ChatJD ще може да генерира ревюта на продукти в онлайн магазините или ще помага във финансовия анализ.

В компанията NetEase, която се занимава с игри, изучават възможността за използване на съдържание, създадено от изкуствен интелект, в работата на образователно подразделение.

В допълнение ще отбележим, че вече и много мошеници с помощта на ChatGPT създават схеми за измъкване на пари от потребителите на китайската социална мрежа WeChat. Най-често инвеститорите в подобни “предприятия” остават с празни ръце.

Софтуер Технологии