Google представи отговор на ChatGPT

Google представи отговор на ChatGPT

Google обяви, че пуска собствен чат-бот с изкуствен интелект с название Bard. Очаква се, че той ще конкурира ChatGPT от Open AI, който стана изключително популярен в последно време. Отначало решението на Google ще бъде достъпно само за ограничен брой тестери, а след това ще стане и публично.

Google е използвала в основата на Bard езиковия кодел Language Model for Dialogue Application (LaMDA). “Ние работим над експериментална услуга за разговорен изкуствен интелект на базата на LaMDA. Очанало ще го тестваме с олекотена версия на LaMDA, която използва по-малко изчислителни ресурси. Ще обединим отзивите на външните тестери с тези на нашите служители, за да се убедим, че отговорите на Bard съответстват на високо качество, безопасност и обоснована реална информация”, се казва в съобщението на компанията.

“В скоро време ще видите в търсачката функции, базирани на изкуствен интелект, които ще позволят да се превеждат сложи данни и множество гледни точки в лесно усвояеми формати, за да могат хората по-бързо да разберат общата картина и да получат повече от интернет”, – казва генералният директор на Google Сундар Пичаи.

Компанията привежда пример за използване на Bard за опростяване на сложни теми, такива като обяснение на новите открития, направени от космическия телескоп на NASA “Джеймс Уеб” за 9-годишно дете.

Софтуер Технологии