Появиха се снимки на първия електромобил на Xiaomi

Появиха се снимки на първия електромобил на Xiaomi

Изданието CarNewsChina публикува снимки на бъдещия електрически седан MS11 на компанията Xiaomi. Твърди се, че електромобилът ще бъде представен през първото тримесечие на 2024 г. Впрочем, MS11 е кодово название, официалното ще е Modena.

Xiaomi Automobile – подразделението на Xiaomi, което се занимава с разработката на MS11 е основано през 2021 г и компанията планира да инвестира $10 млрд в това направление. Предприятието е базирано в Пекинската зона за икономическо и технологично развитие.

Xiaomi смята да сглобява електромобилите самостоятелно, без да прибягва до подизпълнители. За целта от средата на 2022 г тя започна строителството на завод за производство на коли. Предполага се, че той ще произвежда по 150 000 автомобила годишно, а в обозримо бъдеще този обем ще бъде увеличен до 300 000. Компанията е основала и подразделението Xiaomi Automobile Technology, което ще се занимава с технологии за автономно управление на автомобилите.

На показаните изображения се вижда, че MS11/Modena ще има стъклен панорамен покрив и система LiDAR, която ще се използва от автопилота. На снимките се виждат и големите дискови спирачки от Brembo, а на колелата е отбелязано логото Mi. Според CarNewsChina, в MS11/Modena ще се използват батерии от компаниите ATL и BYD. Електрическитя двигател е собствена разработка на Xiaomi.

Транспорт