Lenovo Legion е най-мощният 16-инчов гейминг лаптоп

Lenovo Legion е най-мощният 16-инчов гейминг лаптоп

Lenovo дебютира с най-мощните 16-инчови геймърски лаптопи в света с AI настройка, която поддържа максимална производителност по време на игра.

Най-новите настолни компютри Lenovo Legion Tower са с максимална производителност на охлаждане до 260 W TDP, предоставяйки повече мощност за игри и хвърляйки дълга сянка върху враговете.

05 януари, 2023Най-новата линия Lenovo Legion за 2023 г. от готови за битка компютри, монитори и аксесоари бяха представени днес, поставяйки нов стандарт в компютърните игри за 2023 г., който дава на геймърите необходимото предимство, за да оглавят класациите. Lenovo използва чистата сила на компютърните игри с новата си гама за CES® 2023, отключвайки свободата да доминирате на бойното поле с AI-настроена производителност, която позволява на геймърите да смазват както скоростта на кадрите, така и конкуренцията. Съвсем нов за 2023 г. е новият Lenovo LA AI чип, първият в света специален AI чип на лаптоп за игри, инсталиран на новите лаптопи Lenovo Legion Pro 7 и 7i (16”, 8) и Lenovo Legion Pro 5 и 5i (16 ”, 8). Lenovo AI Engine+, захранван от чипа Lenovo LA AI, внедрява софтуерен алгоритъм за машинно обучение за оптимална настройка на производителността на системата. Чипът използва софтуерно машинно обучение, внедрено чрез Lenovo Vantage, за да помогне за наблюдение на FPS в играта и динамично регулиране за най-висока производителност. Предлагайки до 15% по-висок TDP, тази комбинация от чип и софтуер за машинно обучение позволява на лаптопите от серията Legion Pro да предоставят по-висока производителност в сравнение с предишни поколения. Лаптопите Lenovo Legion Pro 7i и Lenovo Legion Pro 5 и 5i също се предлагат с Tobii Horizon, осигуряващ на играчите допълнително ниво на потапяне, когато играят любимите си игри, както и с Tobii Aware.

Що се отнася до настолните компютри, новото поколение Lenovo Legion Tower стои на върха на изключителната мощност и производителност, с наскоро представените Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) и Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8), които предлагат 13-то поколение Intel® Core™ десктоп процесори и най-новите видеокарти NVIDIA® GeForce RTX™, докато новият Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) е с AMD® Ryzen™ 9 процесор и серия AMD Radeon™ RX 7000 или най-новата серия NVIDIA GeForce RTX видеокарти. За да завършат продуктовото портфолио, най-новите монитори на Lenovo Legion предлагат новите 27-инчови Lenovo Legion Y27f-30 FHD и 27-инчови Lenovo Legion Y27qf-30 QHD дисплеи, които са проектирани да отговарят на изискванията не само на геймърите, но и на самите създатели на съдържание.

Смарт дизайн отвън, още по-смарт AI съдържание отвътре: Lenovo Legion Pro 7i и Lenovo Legion Pro 7

Мощните 16-инчови Lenovo Legion Pro 7i и Lenovo Legion Pro 7 – най-мощните в света AI 16-инчови лаптопи за игри, вдъхновяват геймърите да открият своето отличително предимство, което ще ги отведе по пътя към величието. Лаптопите са оборудвани с най-новите процесори Intel Core от 13-то поколение или процесори от серия AMD Ryzen 7000 и с най-новите видеокарти за лаптоп NVIDIA GeForce RTX.

Тези технологии от най-високо качество могат да работят по-здраво и за по-дълго благодарение на Lenovo Legion ColdFront 5.0 с Hybrid Thermals, с изключително широка Vapor камера, която покрива както CPU, така и GPU, или CPU изпарителна камера с хибридни топлинни тръби в зависимост от NVIDIA GeForce RTX GPU . Процесорите се охлаждат с вливане на течен метал, което означава нулево дроселиране, докато топлината се отделя през масивни отвори в задната част и отстрани на шасито, общо до 235 W TDP. Чипът Lenovo LA AI, който захранва Lenovo AI Engine+, повишава производителността още повече, увеличавайки кадрите в секунда за наистина невероятно гейминг изживяване.

Тези, които са в движение, могат да са спокойни, благодарение на батерията със супер бързо зареждане до 99,99 Whr – най-голямата батерия, разрешена в самолет, и бързото зареждане, които ще поддържат играта жива. Всичко е разположено между изцяло метални горен и долен капак, налични в Onyx Grey.

Готови за работа, бленуващи игра: Lenovo Legion Pro 5i и Lenovo Legion Pro 5

Когато може да има само един компютър, който да се справи с целодневната работа и игра, не търсете нищо друго освен 16-инчовите Lenovo Legion Pro 5i и Lenovo Legion Pro 5. Дизайнът, вдъхновен от електронните спортове, загатва за внушителната игрална мощност. Предлага се или с процесор Intel Core от 13-то поколение или серия AMD Ryzen 7000 и най-новата видеокарта за лаптоп NVIDIA GeForce RTX, която дава възможност на победителите да се състезават на най-високи нива. Вътрешните компоненти се поддържат хладни благодарение на ColdFront 5.0 на Lenovo Legion, който използва масивна изпускателна и всмукателна системи, двойна вентилаторна система с турбокомпресор, термична смес с фазова смяна и усъвършенствани хибридни топлинни тръби за отвеждане на повече въздух през невероятно ефективните изпускателни отвори, поддържане на тихи и хладни игрални сесии. Чипът Lenovo LA AI следи натоварването на CPU и GPU, за да регулира динамично управлението на топлината и да изтръгне още повече производителност от вътрешните компоненти. Настройките на чипа Lenovo LA1 могат да бъдат фино настроени чрез Lenovo Vantage, осигурявайки пълен контрол над вентилаторите, контроли за овърклок и други функции, необходими, за да се възползвате напълно от 200W общ TGP, за да победите конкуренцията на и извън арената.

Впрегнете огромната мощ на Lenovo Legion Tower 7i и просто доминирайте

Няма врата, която да го задържи – този звяр е тук и е създаден за изключителна мощност и производителност. За тези, които искат да окомплектоват домашните си бойни станции, най-новото поколение 34L Lenovo Legion Tower 7i доминира на геймърския хоризонт с най-новите процесори Intel Core от 13-то поколение, вдъхвайки на машината живот отвъд производителността и силата да прави всичко. Вдъхвайки живот на виртуалните светове, най-новите версии на NVIDIA GeForce RTX GPU предоставят най-висока честота на кадрите, ултра ниско забавяне и проследяване на лъчи, които позволяват както на геймърите, така и на творците да изпитат революционно нов начин за игра. С до 64GB 5600Mhz DDR5 RAM, за да изпревари конкуренцията, производителността при игрите е по-бърза дори при интензивни мултитаскинг натоварвания.

Създаден за игрите на бъдещето: Lenovo Legion Tower 5i и Lenovo Legion Tower 5

26L Lenovo Legion Tower 5i и Lenovo Legion Tower 5 настолни компютри са създадени, за да пренесат бъдещето на игрите в домашната бойна станция. Изберете пътя към светкавично бърза производителност с настолните процесори Intel Core от 13-то поколение на Lenovo Legion Tower 5i, съчетани с видеокарта NVIDIA GeForce RTX, или настолния процесор от серия AMD Ryzen 7000 на Lenovo Legion Tower 5, съчетан с най-новите NVIDIA GeForce RTX или AMD Radeon RX 7000 и до 32GB 5600Mhz DDR5 RAM и до 2x 1TB SSD и 850W 90% модулен PSU.

Следващото поколение Visuals Bridge Work and Play

За геймърите, които търсят по-високи разделителни способности на производителността в електронните спортове, честоти на опресняване и време за реакция, не търсете друго освен 27-инчовите монитори Lenovo Legion Y27qf-30 и Lenovo Legion Y27f-30. И двата модела разполагат с технология Eyesafe® Certified 2.0 Natural Low Blue Light, която помага за намаляване на напрежението на очите и поддържа здравето на очите.

Дисплеят на монитора Lenovo Legion Y27qf-30 QHD с разделителна способност 2560×1440 има време за реакция от 0,5 ms и честота на опресняване от 240 Hz, която може да се овърклоква до 250 Hz. Поддръжката на AMD FreeSync™ Premium и Adaptive Sync гарантира игрово изживяване без разкъсване на екрана. 125% sRGB, 95% DCI-P3 цветова гама на IPS панела на Lenovo Legion Y27qf-30, поддръжка на цветове 1.07b, 10-битова дълбочина на цвета, Delta E 2 точност на цветовете и VESA-сертифицирана HDR 400 яркост изобразяват истински цветове и отлична яркост и контраст. Техните 2x 3W високоговорители добавят неповторимо аудио усещане на атмосферата в игровите светове. Ергономичният дизайн на дисплея включва държач за телефон в основата.

Технологии Хардуер